Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

pipok

Postby pipok » Thu Jan 11, 2007 11:41 am

robin_waw wrote:Pipok to właśnie tak działało ale teraz wszystko wysyła się z formularzy dostępnych po zalogowaniu, być może przeoczyli że gdzieś jeszcze została taka informacja trzeba to zgłosić jako buga
To zgłoś. ja mam dość zabawy w kotka i myszkę.
robin_waw wrote:odpisywać korzystając z linka
A ja z czego korzystałem, jak Ci się zdaje???:shock: Przecież sam sobie nie wymyśliłem metody kontaktu. Po zalogowaniu do gry skorzystałem z jasnego i JEDNOZNACZNEGO linka "Kliknij tu, jeśli jesteś zainteresowany(a) przyłączeniem się do personelu gry Cantr II!", który poprowadził mnie na następną stronę, z kolejnym linkiem. Którego kliknięcie spowodowało, że na prywatny adres dostałem e-maila. Ze wskazówkami, co powinienem o sobie napisać i GDZIE wysłać odpowiedź. Tak zrobiłem i... zostałem przez automat wysłany na drzewo. No, wybacz, gdyby to był tylko pojedynczy niedziałający odnośnik albo adres mailowy na jakiejś stronie. Ale chcę poświęcić swój czas, służyć umiejętnościami, dobrowolnie zgłosić się do nieodpłatnej roboty, przełażę przez kilkukrokową procedurę tylko po to, żeby się okazało, że to nieaktualna metoda i żeby mi na forum wytykano, że "ostatnio było mówione" i że "trzeba czytać wiadomości"?!? Sercza na zasobach Forum mam sobie jeszcze zapuścić pewnie, tak? I co jeszcze?
Wybacz, ale odzywka ushola zniechęciła mnie do reszty.
robin_waw

Postby robin_waw » Thu Jan 11, 2007 1:31 pm

Pipok - sprawa wygląda tak, był czas że z departamentami kontaktowali się ludzie przez e-maila. Jednak z pewnych powodów kontakt mailowy został całkowicie wyłączony, w departamentach jak wiesz pracują ludzie którzy poświęcają grze swój własny czas i chwała im za to. Jak widać ktoś przeoczył że w e-mailu wysłanym automatycznie jest informacja żeby odpowiedź wysłać też e mailem a nie za pośrednictwem www.
A to że Ushol ma do kogoś jakieś pretensje to się tym nie przejmuj, niestety nie każdy potrafi czytać ze zrozumieniem albo wyciąga pochopnie wnioski.
Zapewne Ushol wziął sobie za pewnik że grasz juz długo i taką informację dostałeś w grze.
No cóż nie jest to gra komercyjna a ludzie starają się jak mogą i na ile im pozwala czas.

Jeżeli dla Ciebie jest problemem zgłosić znaleziony (niestety w takich niefortunnych okolicznościach) błąd to ja to za raz zrobię, trzeba sobie pomagać.

pozdrawiam
pipok

Postby pipok » Thu Jan 11, 2007 1:57 pm

Tak zrób, proszę.
ushol

Postby ushol » Thu Jan 11, 2007 2:18 pm

pipok wrote:Ushol nie denerwuj mnie. Umiem czytać TO, CO JEST NAPISANE.
Zalogowałem się do gry, skorzystałem z odnośnika mówiącego "Kliknij tu, jeśli jesteś zainteresowany(a) przyłączeniem się do personelu gry Cantr II!". Na następnej stronie wybrałem znajdujący się pod opisem "Languages Department" odnośnik opisany "Apply for this position". W wyniku tego dotarł do mojej skrzynki list, na który odpowiedziałem. Proste? Chyba nie chcesz mi powiedzieć że podczas WYSYŁANIA listu ze swojej prywatnej skrzynki muszę być zalogowany do Cantru?!?

Moim zdaniem to trochę dziwnie reagujesz na pomoc okazaną. Więcej pomagać ci już nie będę jeśli mojej pomocy nie chcesz jeśli chcesz odpowiadać w taki sposób. W moim poście nie było ani krzty złośliwości czy czegoś w tym rodzaju w przeciwieństwie do posta, którym odpowiedziałeś na mojego w innym temacie... Myślałem, że jeśli chcesz wstępować do departamentu to grasz już przez jakiś czas. Wiadomość została wysłana do każdego w grze całkiem niedawno.
Image
Image
Federacja RP
robin_waw

Postby robin_waw » Thu Jan 11, 2007 2:39 pm

To jest kopia wiadomosci wyslanej przez Ciebie do Programming Department
Cantr II. Jesli ta wiadomosc nie zostala wyslana przez Ciebie prosze napisz o
tym na adres support email address : Image Wyslana wiadomosc to:...:...
Od: "Personnel Officer" <personnel>

Po próbie zgłoszenia się do departamentu tu akurat do languages zostaje
wygenerowany e-mail w którym jest prośba o odpowiedź e-mailem na adres
personnel@cantr.net

Co jest wprowadzeniem w błąd bo te adresy juz sa nieaktualne.

Zgłaszam problem na prośbę osoby która chciała się przyłączyć do
personelu ale niestety zniechęciła się po próbie wysłania e-maila :(

Jest to user: pipok z forum

pozdrawiam

i załączam takiego przykładowego e-maila

Do: xxx_xxx@xxx.pl
Temat: Cantr II Staff Application Form (languages)
Data: 11 stycznia 2007 15:19
Cantr II Staff Application Form
-------------------------------
Position: languages
Applicant: XXX
Email: xxx_xxx@xxx.pl
Forum nick:
IRC nick:
Playing since: xxx

Please fill in the questions below and mail this to
<b>personnel@cantr.net,</b> (or
use reply).
1) Please give a little information about yourself: name, age, occupation,
hobbies, etc.
2) What elements of Cantr appeal to you the most? What have been your
favourite episodes to date, involving your own characters?
3) What languages are you fluent in, both written and spoken?
4) Please translate the following text into as many languages as you can.
“You see a woman in her twenties. She is wearing leather shoes, a
cotton shirt
and a fur hat.”
pipok

Postby pipok » Thu Jan 11, 2007 3:59 pm

ushol wrote:Moim zdaniem to trochę dziwnie reagujesz na pomoc okazaną. Więcej pomagać ci już nie będę jeśli mojej pomocy nie chcesz jeśli chcesz odpowiadać w taki sposób. W moim poście nie było ani krzty złośliwości czy czegoś w tym rodzaju
Och! Czyżby?
ushol, PostPosted: Thu Jan 11, 2007 10:35 am wrote:Ostatnio było mówione, że listy do staffu mozna wysyłać po zalogowaniu... Bez zalogoania to jedynie do support email address : , a to, żeby odpisać po prostu to jeszcze sprzed tego. Musisz się zalogować i wyslac formularz przez link: kontakt z departamentami

proste?? Trzeba czasami czytac wiadomosci
Może dla ciebie taka odzywka nie jest, dyrba, złośliwa i protekcjonalna. Dla mnie jest ewidentnym, złośliwym wytykaniem czegoś, co niby to powinienem zrobić, a nie zrobiłem. I nie - nie mów mi o okazywaniu pomocy, bo to ja chciałem pomóc polskim graczom. To nie z mojej winy nie udało mi się wysłać formularza zgłoszeniowego. Za co spotkał mnie złośliwy przytyk z twojej strony. Gdybyś był członkiem personelu Cantr, po takim potraktowaniu mojego zgłoszenia nie wahałbym się ani przez chwili przed naciśnięciem zielonego krzyżyka.
Quijo

Postby Quijo » Thu Jan 11, 2007 4:17 pm

Ja tam nie widzę nic złośliwego jedynie dobra uwagę, która była jak najbardziej na miejscu
http://www.gks-murcki.com
ushol

Postby ushol » Thu Jan 11, 2007 4:27 pm

Jeśli tak uważasz, to niech tak będzie. W końcu to twoja opinia, która w gruncie rzeczy mi tak bardzo nie przeszkadza. W końcu nikomu nie karzę zastanawiać się nad tym co miałem na myśli pisząc tą czy też inną literkę. I przepraszam cię bardzo i proszę abyś nie rezygnował z pomocy naszym biednym polskim graczom. Przepraszam, ze ośmieliłem się odezwać do ciebie bez wcześniejszego pytania czy mogę. Przepraszam za to, że masz taką słabą siłę woli, tudzież istnienia, że nawet taki ushol potrafiłby doprowadzić do tego, że nacisnąłbyś (o zgrozo) zielony krzyżyk. Jeśli to ci przeszkadza to ja z chęcią odejdę jeśli tylko mi rozkażesz. Przecie to tylko wielki wyraz wielkiej łaski twojej, iż polscy gracze mogli być pod twoją ochroną lingwistyczną i czuję wielki... ogromy wyrzut sumienia teraz. :roll:

®prawa do wykorzystywania tego posta zastrzeżone, jego protekcjonalizm i złośliwość są własnością ushola :!:
Image

Image

Federacja RP
ActionMutante

Postby ActionMutante » Thu Jan 11, 2007 4:32 pm

To jak w koncu mam to zrobic...?
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
pipok

Postby pipok » Thu Jan 11, 2007 4:35 pm

Quijo wrote:Ja tam nie widzę nic złośliwego jedynie dobra uwagę, która była jak najbardziej na miejscu
Na miejscu? Chcę pomóc przy grze, jako ochotnik, klikam jeden odnośnik, drugi odnośnik, odbieram e-maila, piszę i wysyłam odpowiedź, otrzymuję zwrot od automatu, a ushol mi na to wytyka, że powinienem "wiadomości czytać". No, rzeczywiście, piękna zachęta, jak najbardziej na miejscu. Aż mi dodało skrzydeł, żeby czym prędzej zabrać się za pomoc przy tłumaczeniach dla polskich ush^Wgraczy.
ushol

Postby ushol » Thu Jan 11, 2007 4:42 pm

czy ty nie rozumiesz, ze nie napisalem tego, zeby ci wytknac cokolwiek... Po co sie wlasciwie pytam... nie rozumiesz. Twoje poczucie godnosci chyba przerasta ciebie samego i do tego cierpisz na syndrom doszukiwania sie zlosliwosci wobec ciebie we wszystkim... wyzej masz post z prawdziwa zlosliwoscia... porownaj sobie z tym co napisalem, potem gadaj o tym co ja chcialem napisac, bo uwierz mi... gydbym byl zlosliwy to bym sie nie wypieral

@action - napisalem dokladna instrukcje pod innym twoim postem
dokladnie to tutaj -> http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?p=235241#235241
Image

Image

Federacja RP
myszaq

Postby myszaq » Thu Jan 11, 2007 4:50 pm

a ja cie poprosze, pipoku, zebys uzywal opcji edytowania swoich postow, a nie wstawial kilka kolejnych wlasnych - to nie boli.
pipok

Postby pipok » Thu Jan 11, 2007 5:05 pm

@ushol: Przyjąłem

@myszaq: Przepraszam. Często czytam niezalogowany, i na pamięć naciskam "pierwszy z prawej duży przycisk", nie zauważając, że wtedy jest tam tylko "quote" .
Mattan

Postby Mattan » Thu Jan 11, 2007 6:37 pm

To już od kilkunastu postów nie jest Pomysly na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr Proszę zmieńcie sobie miejsce użalania się nad sobą.
Quijo

Postby Quijo » Sat Jan 13, 2007 7:53 am

Animated wrote:kazdy pojazd ma numer identyfikacyjny...
Image

wlasnie obmyslam plan w jaki sposob obejsc ograniczenie, ze to wiedza OOC :twisted:

Może można by było wprowadzić na statki i innego typu pojazdy taki nr seryjny. To by przywróciło porządek w ukradzionych pojazdach. Mogło by to być drobnym druczkiem napisane zaraz pod nazwą
http://www.gks-murcki.com

Return to “Sugestie”