Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Avx

Postby Avx » Sat Jan 06, 2007 6:29 pm

Dlaczego tylko szabla może być wysadzana diamentami :?:

Większość broni białych powinna mieć możliwość dodania takiej ozdoby.

w.w.g.d.w wrote: - wszystkie notatki powinny byc edytowalne,brak edytowalnosci nie zabezpiecza przed skopiowaniem czy schowaniem notatki.

Tu nie chodzi o zabezpieczenie przed skopiowaniem, tylko przed zniszczeniem. Notatki mają wartość historyczną.
robin_waw

Postby robin_waw » Sat Jan 06, 2007 7:13 pm

w.w.g.d.w wrote: - wszystkie notatki powinny byc edytowalne,brak edytowalnosci nie zabezpiecza przed skopiowaniem czy schowaniem notatki.To nienaturalne!
Jesli ktos chce by jego notatka byla w stanie nienaruszonym niech wprowadza zapieczetowane koperty(jesli juz takich nie ma ale nie wiem,nigdy sie z tym nie spotkalem).

A wyobraź sobie taką sytuację:

ktoś jest na skraju śmierci atakowany przez bandytów
tworzy notatkę której nie można zniszczyć.
Kiedyś ten kto będzie miał tą notatkę umrze a ona trafi na światło dizenne i będzie świadczyć o pewnych wydarzeniach.
ktoś jest świadkiem niewygodnych dla innych zdarzeń i chce aby te wydarzenia wreszcie ujrzały światło dzienne.
Ktoś preparuje notatkę aby innych wprowadzić w błąd i chce aby była powielana a nie chce żeby kiedyś ktoś ją zniszczył.
Ktoś pisze książkę, kronikę robi rysunek i nie chce żeby inni modyfikowali jej treść, można taką notatkę skopiować i kopię zmodyfikować ale oryginały przetrwają.
I pewnie jeszcze wiele innych przykładów można przytoczyć.
Eresan

Postby Eresan » Sat Jan 06, 2007 7:30 pm

Zdecydowanie przeciw pomysłowi! Notatki powinny być edytowalne i nieedytowalne, każdy powinien móc robic i jedne i drugie. Chcąc poprawić zepsóbyś tym pomysłem dużo więcej....

Pozdrawiam
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Sun Jan 07, 2007 11:20 am

Aja prosze oto zeby byla mozliwosc zakladania kilku projektow bez ciaglego wchodzenia do menu budwania. to jest przy projekcie mozna bylo wybrac ilosc projektow.
Dobrze by tez bylo zrobic tak ze gdy dokladamy jakis surowiec do wielu projektow, pokazywaloby sie takie rozwiniete meu do zaznaczania projektow jak w przypadku notatek. i za jednym razem mozna by dolozyc surowce naprzyklad do 10 projektow na raz zanim ciagle klikac.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Sun Jan 07, 2007 7:11 pm

robin_waw wrote:ktoś jest świadkiem niewygodnych dla innych zdarzeń i chce aby te wydarzenia wreszcie ujrzały światło dzienne.
Ktoś preparuje notatkę aby innych wprowadzić w błąd i chce aby była powielana a nie chce żeby kiedyś ktoś ją zniszczył.
Ktoś pisze książkę, kronikę robi rysunek i nie chce żeby inni modyfikowali jej treść, można taką notatkę skopiować i kopię zmodyfikować ale oryginały przetrwają.
I pewnie jeszcze wiele innych przykładów można przytoczyć.

Ale zapomniales o jednym:to nienaturalne!
Podam kilka przykladow z zycia:
Po Majach zostalo ledwie kilka kodeksow i innych takich,wieszosc nie do odczytania bo malo kto potrafi odczytac wymarly jezyk,ktos przez to placze?Moze historycy,nikt wiecej.Nawet ksiazki sprzed kilkudziesieciu lat sa calkiem cennne a co dopiero sprzed kilkuset.Bo sa zadkie.Ktos sie tym przejmuje?Napewno zaden zwykly zjadacz chleba.A jesli o chodzi o bardziej wspolczesne sprawy i np. ktos chce zostawic wiadomosc o tym ze zostal zaatakowany i porwany to np. zostawia jaks kartke papieru na ziemii albo cos.Moze w2ystarczy zmienic na tyle Cantra by nie wszystkie takie akcje byly od razu widoczne.Wtedy calkiem sporo takich sladow moze umknac tym "zlym".
A ze kto chce zeby JEGO notatki koniecznie przetrwaly?To lekki egoizm,ja wole by nie zasmiecaly Cantra.
Kalsiver

Postby Kalsiver » Sun Jan 07, 2007 7:28 pm

A tak z innej beczułki ->
znalazłem to przy projekcie:

Code: Select all

Obecnie posiadasz 50 gram [color=red]sinew[/color]. Do tego projektu potrzeba zaś 50 gram.

gdzie powinno być ścięgien :shock: można by to naprawić nie ?
tak ściślej to jest przy dawaniu materiałów do projektu)
Image
ActionMutante wrote:Ja tam nie musze sie to zadnego poziomu znizac... Czesto i gesto klne, wiec na forum nie udaje swietoszka i jak cos mnie wk***ia to o tym mowie...
Mattan

Postby Mattan » Sun Jan 07, 2007 8:48 pm

sinew to ścięgna. To nawet już ja wiem. :)
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Wed Jan 10, 2007 10:50 pm

Szukalem tematu i nie moglem znaleźc... wiec zapodaje tutaj. A chodzi o "wielkiego byka" na stronie głownej, niejako tytulowej Cantr.

"szczególnie przeczytaj tą stronę zanim zaczniesz grać"

Zamiast tą powinno być tę
Kalsiver

Postby Kalsiver » Wed Jan 10, 2007 11:08 pm

Agent 0007 wrote:Szukalem tematu i nie moglem znaleźc... wiec zapodaje tutaj. A chodzi o "wielkiego byka" na stronie głownej, niejako tytulowej Cantr.

"szczególnie przeczytaj tą stronę zanim zaczniesz grać"

Zamiast tą powinno być tę

Jak dla mnie nic wielkiego...
Image

ActionMutante wrote:Ja tam nie musze sie to zadnego poziomu znizac... Czesto i gesto klne, wiec na forum nie udaje swietoszka i jak cos mnie wk***ia to o tym mowie...
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Wed Jan 10, 2007 11:23 pm

Nic wielkiego, ale niepoprawnie.
pipok

Postby pipok » Thu Jan 11, 2007 6:29 am

Agent 0007 wrote:Nic wielkiego, ale niepoprawnie.
Są bardziej rażące błędy i usterki językowe na stronie głównej i na stronie zakładania konta. Hmmm... chyba najprościej zgłosić się do grupy tłumaczeniowej?
pipok

Postby pipok » Thu Jan 11, 2007 9:53 am

pipok wrote:Są bardziej rażące błędy i usterki językowe na stronie głównej i na stronie zakładania konta. Hmmm... chyba najprościej zgłosić się do grupy tłumaczeniowej?
E-tam!
jak już się zmobilizowałem, żeby się zgłosić, i skorzystałem z odpowiedniego odnośnika na stronie, dostałem do prywatnej skrzynki list z prośbą o dodatkowe informacje o mnie i mini-teścik. Opisałem się troszeczkę, wysłałem odpowiedź na skrzynkę 'personnel', zgodnie z zaleceniem, a w odpowiedzi otrzymałem od maszyny: "You are not allowed to post to this mailing list, and your message has been automatically rejected." Noż, dyrba! Nie, to nie.
Było w nim jeszcze "If you think that your messages are being rejected in error, contact the mailing list owner at [...]". No bez przesady! Zgłaszam się przez stronę, zgłaszam się przez e-maila, a teraz mam jeszcze gdzieś tam zgłaszać, że lista wysyłkowa jest źle skonfigurowana albo ochotnikom wskazuje się nie ten adres, co trzeba? Jak ktoś chce, niech powiadomi, mnie się odechciało.
ushol

Postby ushol » Thu Jan 11, 2007 10:35 am

Ostatnio było mówione, że listy do staffu mozna wysyłać po zalogowaniu... Bez zalogoania to jedynie do support email address : Image , a to, żeby odpisać po prostu to jeszcze sprzed tego. Musisz się zalogować i wyslac formularz przez link: kontakt z departamentami

proste?? Trzeba czasami czytac wiadomosci
Image
Image
Federacja RP
pipok

Postby pipok » Thu Jan 11, 2007 11:02 am

Ushol nie denerwuj mnie. Umiem czytać TO, CO JEST NAPISANE.
Zalogowałem się do gry, skorzystałem z odnośnika mówiącego "Kliknij tu, jeśli jesteś zainteresowany(a) przyłączeniem się do personelu gry Cantr II!". Na następnej stronie wybrałem znajdujący się pod opisem "Languages Department" odnośnik opisany "Apply for this position". W wyniku tego dotarł do mojej skrzynki list, na który odpowiedziałem. Proste? Chyba nie chcesz mi powiedzieć że podczas WYSYŁANIA listu ze swojej prywatnej skrzynki muszę być zalogowany do Cantru?!?
robin_waw

Postby robin_waw » Thu Jan 11, 2007 11:24 am

Pipok to właśnie tak działało ale teraz wszystko wysyła się z formularzy dostępnych po zalogowaniu, być może przeoczyli że gdzieś jeszcze została taka informacja trzeba to zgłosić jako buga a odpisywać korzystając z linka, te zmiany są wprowadzone dopiero niedawno, nie denerwuj się.

Return to “Sugestie”