Sprawa rzezi w Zaciszu - komentarz(e)
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Averus Wolfmaster
Sprawa rzezi w Zaciszu - komentarz(e)
Słuchaj Sasza. Jako, ze tam nie moge offa walnąć ( a chcialbym ), to tutaj napisze. Wspolczuje i częściowo wiem co czujesz ( mi po prostu konto zniknelo, nigdy nie doszedłem jak ), straciłem ulubioną postac ( Yvesa Yona ), konto, inne postacie. Z pewnoscia nie grałem tyle co ty i tak jak ty, ale cos o tym wiem.
Straciłem cheć do gry na rok i mam nadzieje, ze ty nie stracisz.
Wstrząsnelo to mna, bo sam mam ulubiona postac, ktora moze byc tak ooc zaszlachtowana jezeli nie bede uwazal.
Powinno sie wprowadzic jakies wskrześki czy coś w takich wypadkach, bo to patologia, zeby 'cwel' z 'cwelem' się dobrał i psuł zabawe innym, gdzie psuł to zbyt małe słowo, moze rujnował, i to nie tylko zabawe, ale i prace - dno, miesiecy, lat. Rozumiem, ze takie wskrzeszenie trudno jest wytłumaczyc, ale napad postaci-widmo tez trzeba jakoś odegrac ze strony napadniętych więc MOZE WARTO chociaz O TYM POMYSLEC.
Poza tym, chce napisac temu kolesiowi co to zrobił, ze jest skonczonym skur*ielem.
Dzięki za uwage i jeszcze raz współczuje.
Aver.
Straciłem cheć do gry na rok i mam nadzieje, ze ty nie stracisz.
Wstrząsnelo to mna, bo sam mam ulubiona postac, ktora moze byc tak ooc zaszlachtowana jezeli nie bede uwazal.
Powinno sie wprowadzic jakies wskrześki czy coś w takich wypadkach, bo to patologia, zeby 'cwel' z 'cwelem' się dobrał i psuł zabawe innym, gdzie psuł to zbyt małe słowo, moze rujnował, i to nie tylko zabawe, ale i prace - dno, miesiecy, lat. Rozumiem, ze takie wskrzeszenie trudno jest wytłumaczyc, ale napad postaci-widmo tez trzeba jakoś odegrac ze strony napadniętych więc MOZE WARTO chociaz O TYM POMYSLEC.
Poza tym, chce napisac temu kolesiowi co to zrobił, ze jest skonczonym skur*ielem.
Dzięki za uwage i jeszcze raz współczuje.
Aver.
- in vitro...
-
- in vitro...
-
-
- Elm0
Współczuję... niech sprawcy zostaną odpowiednio ukarani (skasowanie kont...)
Ale backup wiązałby sie z cofnięciem czasu na całym świecie ( z tego co kojarzę), czy administracja zgodziłaby się na taki krok?
in vitro... wrote:czy nie ma żadnych szans na wskrzeszenie? Przecież są backupy, a do zajścia doszło przez wiedze OOC
Ale backup wiązałby sie z cofnięciem czasu na całym świecie ( z tego co kojarzę), czy administracja zgodziłaby się na taki krok?
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
- in vitro...
- Quijo
Prościej by chyba było wstawić tam 2 nowe postaci tym graczom i wszystkie ich dane przekopiować razem z zapamiętaniem ich imion przez inne postaci.
A co do odegrania zmartwychwstania to to nie było by wcale takie trudne, wystarczyło by głupie "o kurde, ale mnie głowa napiernicza już myślałem, że tego nie przeżyje" I po sprawie
A co do odegrania zmartwychwstania to to nie było by wcale takie trudne, wystarczyło by głupie "o kurde, ale mnie głowa napiernicza już myślałem, że tego nie przeżyje" I po sprawie
http://www.gks-murcki.com
- Artur
- Gozer
Byłem w podobnej sytuacji jakiś czas temu piraci podstępnie zaj***li mi moją postać którą założyłem jako drugą i grałem ponad 2 lata była to moja pierwsza postać którą ktoś zabił nikomu nie wadziła nie miała wrogów i właśnie zaczęła realizować planu do których przygotowywała się ponad pół roku a tu przy pływa banda takich cweli niszczy mi efekt 2 lat gry odechciewa się grać
To jednak nie był atak ooc. Sam na początku złamałem NZ(jestem wdzięczny graczom z Vlotran z przed jakiś 15 lat że nie zakablowali młodego gracza bo pewnie bym przestał grać) ale nie takim stopniu
PS. Za takie coś to powinni im skasować konta
To jednak nie był atak ooc. Sam na początku złamałem NZ(jestem wdzięczny graczom z Vlotran z przed jakiś 15 lat że nie zakablowali młodego gracza bo pewnie bym przestał grać) ale nie takim stopniu
PS. Za takie coś to powinni im skasować konta
- OktawiaN :)
-
Witam wszystkich, jako nowy na forum.
Gram w Cantr od bardzo niedawna. W Zaciszu przebudzila sie moja pierwsza postac, do ktorej jestem szczegolnie przywiazany.
To co sie dzisiaj stalo wola po prostu o pomste do nieba. Gdyby ta rzez miala jakiekolwiek podstawy fabularne, moznaby co najwyzej rozpaczac i drzec szaty dostosowujac sie do nowej sytuacji.
Niestety jest tak, jak napisal Sasza. To co sie stalo jest niczym innym jak chamskim wykorzystaniem wiedzy OOC. Winni zapewne zostana ukarani sadzac po poscie Marola. Ale co z tego ... ? Zginal Buder, zginal Cray i z tego co czytam wynika, ze nie ma sie co spodziewac ich wskrzeszenia. Oddanie nam zrabowanych przedmiotow w niczym nie zastapi ich bezsensownej straty.
Dlatego prosze Was zbylonie i Saszo: w razie, gdyby Was nie wskrzeszono, powroccie nowymi postaciami o tych samych imionach do nas.
Zdaje sobie sprawe, ze to tez naruszenie Zasady, ale Wasze postacie zginely z tego samego powodu.
Nie chcialbym popadac w patos, ale gdyby mialo pozostac tak jak jest, triumfujace zlo itp., to mi sie odechciewa wszystkiego.
Pozdrawiam wszystkich, zwlaszcza Zacisze (mniemam, iz wkrotce znowu w komplecie).
Gram w Cantr od bardzo niedawna. W Zaciszu przebudzila sie moja pierwsza postac, do ktorej jestem szczegolnie przywiazany.
To co sie dzisiaj stalo wola po prostu o pomste do nieba. Gdyby ta rzez miala jakiekolwiek podstawy fabularne, moznaby co najwyzej rozpaczac i drzec szaty dostosowujac sie do nowej sytuacji.
Niestety jest tak, jak napisal Sasza. To co sie stalo jest niczym innym jak chamskim wykorzystaniem wiedzy OOC. Winni zapewne zostana ukarani sadzac po poscie Marola. Ale co z tego ... ? Zginal Buder, zginal Cray i z tego co czytam wynika, ze nie ma sie co spodziewac ich wskrzeszenia. Oddanie nam zrabowanych przedmiotow w niczym nie zastapi ich bezsensownej straty.
Dlatego prosze Was zbylonie i Saszo: w razie, gdyby Was nie wskrzeszono, powroccie nowymi postaciami o tych samych imionach do nas.
Zdaje sobie sprawe, ze to tez naruszenie Zasady, ale Wasze postacie zginely z tego samego powodu.
Nie chcialbym popadac w patos, ale gdyby mialo pozostac tak jak jest, triumfujace zlo itp., to mi sie odechciewa wszystkiego.
Pozdrawiam wszystkich, zwlaszcza Zacisze (mniemam, iz wkrotce znowu w komplecie).
-
Jeżeli zabójstwa dokonano w drodze zmowy i przy wykorzystaniu wiedzy ooc to uważam że nalezy zabitych wskrzesić. Ale tylko w takim przypadku. We wszystkich innych wypadkach zabójstw pomimo wielkiego żalu i współczucia dla graczy nie powinno to mieć miejsca." Uczciwe" zło ma swoje miejsce w Cantr i można je zwalczać jedynie w grze....
- Wredna_Ryba
Ja może nie gram w Cantr zbyt długo (wcześniej grałem w wiele gier nieco podobnych) i rozumiem wielkie przywiązanie do postaci... To co powiem bdzie pewnie brutalne i wielu się oburzy ale myślę że to jednak normalna kolej rzeczy i wszyscy powinni być przygotowani na taką ewentualność... Nikt nigdy nikomu nie gwarantował że tak się nie stanie. W tej grze to normalne. Jak w normalnym życiu bywało wiele lat temu. Barbarzyńcy atakują i wybijają wioskę i napewno nie będą tracić czasu na rozmowę. I tak samo jak w tym przypadku, praca wielu ludzi, wielu pokoleń szła na marne. Jeśli Cantr ma być odbiciem rzeczywistości to i taki niesprawiedliwy element powinien istnieć.. Nie znam tych ludzi którzy to zrobili ale nie spieszyłbym się z kasowaniem ich kont. Zrobili coś okrutnego i niesprawiedliwego ale nie złamali zasad technicznych gry, przynajmniej tak mi się wydaje. Złamali prawo fabularne i fabularnie powinni być osądzeni, jeśli ktoś ich złapie... To że postać była dobra i pomagał wszystkim nie powoduje że powinna być niemal nieśmiertelna... Pozdrawiam i mimo wszytsko współczuję.
Edit. A jednak się pomyliłem. Nie doczytałem że wykorzystali wiedzę OCC. Ale chyba na to też powinny być jakieś dowody, czy jak to z tym jest?
Edit. A jednak się pomyliłem. Nie doczytałem że wykorzystali wiedzę OCC. Ale chyba na to też powinny być jakieś dowody, czy jak to z tym jest?