Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Sun Dec 17, 2006 6:46 pm

Mattan wrote:w.w.g.d.w to normalne jak masz ręce zajęte to nie możesz robić coś innego, a jak już jedziesz to ręce wolne do roboty. :)
nemo49 wrote:A dla mnie to jest logiczne :D . Widocznie juz nie jestem człowiekiem tylko 100 % Cantryjczykiem * pręży dumnie pierś*

A fuj!!!
Tacy z was cantryjczycy ze jak ze mnie ziemianin.
Tylko Rusalka zrozumial moj problem.
Mattan

Postby Mattan » Sun Dec 17, 2006 7:13 pm

w.w.g.d.w wrote:
Mattan wrote:w.w.g.d.w to normalne jak masz ręce zajęte to nie możesz robić coś innego, a jak już jedziesz to ręce wolne do roboty. :)
nemo49 wrote:A dla mnie to jest logiczne :D . Widocznie juz nie jestem człowiekiem tylko 100 % Cantryjczykiem * pręży dumnie pierś*

A fuj!!!
Tacy z was cantryjczycy ze jak ze mnie ziemianin.
Tylko Rusalka zrozumial moj problem.

No a ja to cierpliwie od dawna znosiłem. :?
nemo49

Postby nemo49 » Sun Dec 17, 2006 7:18 pm

Ja też :D . Tyle jest dziwnych rzeczy ... jedna więcej , jedna mniej- co za różnica?
Marcin24

Postby Marcin24 » Sun Dec 17, 2006 10:52 pm

Ostatnio kilka razy spotkalem sie z bugiem przeciagania ponad 100% i nic sie nie dzieje. Czy mozna temu jakos zaradzic, czy to poprostu procenty zle wskazuja?
bast

Postby bast » Mon Dec 18, 2006 8:51 am

jedna z moich postaci zalozyla sobie projekt
prace nad projektem widze tylko gdy ogladam zdarzenia postaci
na liscie ogolnej nie widac zeby cokolwiek robila...

And the light of a fading star
Is what you were, is what you are
Like the glow that christens the moon
You shone too soon, you shone too soon
marol

Postby marol » Mon Dec 18, 2006 9:21 am

bast wrote:(...)prace nad projektem widze tylko gdy ogladam zdarzenia postaci (...)
Nie do końca rozumiem. Najlepiej będzie jeśli opiszesz o co chodzi w formularzu Kontakt z Departamentami Cantr II - na pewno coś zaradzimy.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Mon Dec 18, 2006 3:34 pm

Marcin24 wrote:Ostatnio kilka razy spotkalem sie z bugiem przeciagania ponad 100% i nic sie nie dzieje. Czy mozna temu jakos zaradzic, czy to poprostu procenty zle wskazuja?

Ja tez sie z tym spotkalem ale nie wiem czy to dokladnie to samo.
Opis:jak twoja postac(przeciagajacy) i inna postac(przeciagany) sa w roznych miejscach to i tak mozna przeciagac ale z miernym skutkiem.
Przyklad:inna postac jest na statku a twoja na ladzie,chcesz przeciagnac ja i teoretycznie nie ma zadnej przeszkody w tym ale w efekcie wszyscy sie siluja na 100%,na 2000% i nic.
Chyba w momencie takiego przeciagania powinien wyskakiwac komunikat na czerwonym tle.

Mattan wrote:No a ja to cierpliwie od dawna znosiłem. :?

Za krotki staz masz.Nie widziales tego co bylo kiedys.
Mattan

Postby Mattan » Mon Dec 18, 2006 4:19 pm

w.w.g.d.w wrote:Opis:jak twoja postac(przeciagajacy) i inna postac(przeciagany) sa w roznych miejscach to i tak mozna przeciagac ale z miernym skutkiem.
Przyklad:inna postac jest na statku a twoja na ladzie,chcesz przeciagnac ja i teoretycznie nie ma zadnej przeszkody w tym ale w efekcie wszyscy sie siluja na 100%,na 2000% i nic.
Chyba w momencie takiego przeciagania powinien wyskakiwac komunikat na czerwonym tle.

Mattan wrote:No a ja to cierpliwie od dawna znosiłem. :?

Za krótki staż masz.Nie widziales tego co bylo kiedys.

To też już od dawna znoszę choć może nie wiem co było przedtem. :)
Może za krótki staż mam. :oops:
Artur

Postby Artur » Wed Dec 20, 2006 4:20 pm

hmm, nie wiem czy to bug ale powiem co ostatnio mnie wkurza... smigam sobie po cantr, wszystko fajnie dziala, ale jak klikne na ikone ze zwierzetami i wczytuje sie lista zwierzat to wszystko staje, i ta lista sie nie wczytuje... no normalnie czekam juz z 3 minuty az sie wczyta i nic... i to juz nie pierwszy raz... co sie dzieje?
Skuttter

Postby Skuttter » Wed Dec 20, 2006 4:49 pm

Ja mam podobnie, ale jak mi w końcu weszło w liste to potem ze 3 min. czekałem aż je uderzy. Po tym czasie okazało się że nie udeżył wszystkich które wybrałem, a jak chciałem walnąć teco mi nie walnął to wyskoczył komunikat:

ERROR: %253CCANTR%2BREPLACE%2BNAME%253Derror_hunt_only_once%253E=
in vitro...

Postby in vitro... » Wed Dec 20, 2006 6:09 pm

jakbyście mieli postacie w zwierzyńcach to byście wiedzieli to i owo.
zazwyczaj im więcej zwierząt, tym dłużej się ładuje strona.
ponadto, na drogach strona tez się długo wczytuje a zwierzeta pokazane są oddzielnie (nawet np 2 lemingi). kiedy próbuje się zaatakować 2 takie same to wyskakuje błąd.
gdy serwer muli to zdaza się, że komunikaty *atakujesz cośtam jakośtam i zadajesz bla bla* wyświetlają się z opużnieniami i wtedy dzieją sie takie rzeczy jak pisał skutttter
cantr się posypał
Skuttter

Postby Skuttter » Wed Dec 20, 2006 6:19 pm

In vitro, wszystko dobrze tylko dwie rzeczy nie pasują.

1. Wczoraj tą samą postacią atakowałem te same zwierzęta i trwało to jakieś 10 sekund.

2. Serwer nie mulił bo poza akcją ze zwierzętami wszystko śmigał bez zarzutów

Ale spoko, może jutro wszystko będzie OK :)
Artur

Postby Artur » Wed Dec 20, 2006 6:55 pm

no u mnie tylko kilka zwiarzatek jest... i zawsze szybko dzialalo... pewno cos grzebia w zwierzakach...
Mattan

Postby Mattan » Wed Dec 20, 2006 7:36 pm

Zwolnienie przy zwierzakach już dawno jest i nie tylko przy zwierzakach. Np magazyny z dużą ilością rożnorodnego towaru też zwalniaja.
Ja wiąże te kłopoty z wprowadzeniem zużycia statków i budynkow.
myszaq

Postby myszaq » Sat Dec 23, 2006 12:24 pm

od wczoraj chyba przy przygladaniu sie jakiejs postaci plci zenskiej mozna zauwazyc, ze slowo 'ponad' przed wiekiem jest w nawiasach, poza tym takie samo slowo pojawia sie przed wyliczaniem widocznego ekwipunku. wtf?

Return to “Ogólna pomoc”