Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- ushol
Nawet ludzie z epoki kamienia łupane czy też wcześniej *nie wiem jak to tam było z kolejnością* Wybierali do rozrodu najsilniejszych mężczyzn... tak samo jest ze zwierzętami stadnymi... spójrzcie choćby na lwy czy też inne kociaki... Pokrywa zawsze najsilniejszy, tak więc odczuwanie, że jakiegoś samca słabego trzeba wypędzić to jest normalna rzecz związana bardziej z intuicją czy instynktem niż wiedzą OOC, bo przecie nie wierzę, aby neandertalczyk, czy taki homo erectus wiedzieli co to OOC 
- tehanu
-
Sasza
OktawiaNwrote:
marol wrote:À propos umiejętności - od dzisiaj można wzrokowo ocenić siłę każdej postaci.
Dobrze ze ta ocena jest na okoMoja najsilniejsza postac, i jedna z najsilniejszych w lokacji, mistrz walki, przeciagania i innych silowych, wyglada na oko na "slabszego niz przecietny"
No właśnie.. To jest denerwujące. Moja postać jest jedną z najsilniejszych w osadzie, a w opisie widać: "wygląda na dużo słabszego niż inni"
Czy ów opis jest losowo wybierany?
W jakim celu dali to badziewie, skoro mija się z prawdą?
No dzięki.. ale podziękowałbym raczej za takie opisy..
Chyba że będą poprawiane.. Więc jak?
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- ushol
tehanu wrote:odpisując na powyższy post ushola..
![]()
czy to znaczy, że jeżeli moja postać jest bardzo silnie związana z inną postacią, a teraz się okazało, że ów partner "wygląda na dużo słabszego niż inni" to co właśnie..?![]()
mam go wymienić na lepszy model..?![]()
hieh..
dobrze, że ja jednak myślę innymi kategoriami..
mówię o instynkcie, ale tylko nawiązuję do tego... i nie chodziło mi o to aby jakieś dziewoje rzucały chłopaków przez to, że są słabsi... widzimy przsecież związki ludzi każdego typu na co dzień... to już jest inna sfera, dokładniej sfera uczuć i nie należy jej łączyć z instynktem... jednak nie można zapominać co kieruje/kierowało ludźmi i zwierzętami niegdyś i co jeszcze z tego pozostało...
-
myszaq
ushol wrote:widzimy przsecież związki ludzi każdego typu na co dzień...
na przyklad kaczynscy
sasza, a twoja postac wcale nie musi byc najsilniejsza - moze jest absolutnym chuckiem norrisem i umie dawac kopniaki z polobrotu - wtedy tez bedzie dobrze walczyla i, co wiecej, przeciagala.
opisy losowe nie sa, u mnie praktycznie wszystkie zgadzaja sie z moimi obserwacjami (no, moze poza jednym, ale to na plus
- marol
- bast
marol wrote:Nastąpiły zmiany w systemie walki - zróżnicowano wpływ umiejętności postaci - jej wpływ na efekt ciosu w przypadku niektórych broni może być znikomy, a dla innych broni umiejętności mogą mieć decydujące znaczenie.
a mozna wiecej szczegolow prosic?
And the light of a fading star
Is what you were, is what you are
Like the glow that christens the moon
You shone too soon, you shone too soon
- marol
-
pipok
- ushol
- marol
- ushol
- marol
Widzę, że nie zrozumiałeś. Współczynnik walki jest jeden, niezależny od broni. Natomiast jego wpływ na efekt ataku jest uzależniony od broni. Innymi słowy niektóre bronie będą niemal tak samo skuteczne niezależnie od sprawności posługującego się nimi, a inne z kolei będą wymagać wysokich umiejętności walki, aby były skuteczne.
- ushol
- marol