Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Skuttter

Postby Skuttter » Tue Dec 12, 2006 12:51 am

Averus Wolfmaster wrote:Pytanie natury mało Cantryjskiej. Jak usuwac, hmm, jak to nazwac... Kiedy pisze cos w okienku do rozmów to potem mi sie to zapisuje w 'domyslnych' i mam tam teraz tyle tego rupiecia. Gram na mozilli firefox. Chciałbym to usunac, a jeszcze lepiej wykasowac w ogole to zapisywanie. Może troche laickie pytanie, ale coz jestem amatorem w tej kwestii.

narzędzia -> opcje -> prywatność i odznaczyć "pamiętaj dane wprowadzane w formularzach i pasku wyszukiwania"

przynajmniej w FF 2.0
kemesO

Postby kemesO » Tue Dec 12, 2006 10:32 am

istnieje coś takiego jak nadajniki radiowe do łodzi i pojazdów lądowych? z tego, co się zorientowałem, to na w/w można zbudować tylko odbiorniki radiowe

i jeszcze: do czego właściwie służy skrzynka pocztowa (mailbox) :?: widziałem tylko, że jest to obiekt, który można zamykać i otwierać i nic poza tym
AUTO

Postby AUTO » Tue Dec 12, 2006 12:42 pm

Nadajniki na statkach pewnie dopiero wprowadzą
kemesO

Postby kemesO » Tue Dec 12, 2006 12:48 pm

jeszcze jedno: jeśli mam np sloopa i dinghy i chciałbym tą dinghy zadokować do sloopa, to czy można to zrobić tak, że sloop stoi zadokowany w porcie, następnie ja oddokowuję dinghy, a potem dokuję do sloopa, czy jeszcze inaczej :?: :D

chodzi mi o to, żeby sobie pływać z zadokowaną łódką do większej łodzi i w razie spotkania jakiegoś nieruchomego statku podpłynąć dinghy i potraktować go łomem :D
Mattan

Postby Mattan » Tue Dec 12, 2006 1:00 pm

Dwie osoby potrzebne. Jedna oddokować slup druga łódka i zadokować do slup potem jak potrzeba slup z łódka zadokować do wybrzeża lub portu.
Mattan

Postby Mattan » Tue Dec 12, 2006 1:03 pm

kemesO wrote:istnieje coś takiego jak nadajniki radiowe do łodzi i pojazdów lądowych? z tego, co się zorientowałem, to na w/w można zbudować tylko odbiorniki radiowe

http://www.cantr.net/mwiki/index.php/Elektronika
Na samym dole masz info.
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Tue Dec 12, 2006 2:18 pm

Skuttter wrote:
Averus Wolfmaster wrote:Pytanie natury mało Cantryjskiej. Jak usuwac, hmm, jak to nazwac... Kiedy pisze cos w okienku do rozmów to potem mi sie to zapisuje w 'domyslnych' i mam tam teraz tyle tego rupiecia. Gram na mozilli firefox. Chciałbym to usunac, a jeszcze lepiej wykasowac w ogole to zapisywanie. Może troche laickie pytanie, ale coz jestem amatorem w tej kwestii.

narzędzia -> opcje -> prywatność i odznaczyć "pamiętaj dane wprowadzane w formularzach i pasku wyszukiwania"

przynajmniej w FF 2.0

Dzięki, pomogło. ( chociaz wersja inna )
kemesO

Postby kemesO » Tue Dec 12, 2006 4:50 pm

pomyłka, miało być "istnieje coś takiego jak odbiorniki?", ale już jest ok, dzięki serdeczne za pomoc :D
AUTO

Postby AUTO » Tue Dec 12, 2006 6:09 pm

Czy wzmocniony i rozbudowany nadajnik radiowy mogą być budowane tylko w budynkach, gdzie stoi już nadajnik radiowy?
nemo49

Postby nemo49 » Tue Dec 12, 2006 6:37 pm

Z tego co wiem można od razu zbudować mocniejszy
domeq

Postby domeq » Wed Dec 13, 2006 8:08 am

Pewnie pytanie takie juz bylo:

W jaki sposob mozna przetransportowac jeepa lub motor na odlegla wyspe? Czy jest to mozliwe promem? W koncu prom umozliwia tranport jedynie po jeziorze, wedlug tego co pisze w wiki.
Artur

Postby Artur » Wed Dec 13, 2006 8:11 am

Narvego wrote:Pewnie pytanie takie juz bylo:

W jaki sposob mozna przetransportowac jeepa lub motor na odlegla wyspe? Czy jest to mozliwe promem? W koncu prom umozliwia tranport jedynie po jeziorze, wedlug tego co pisze w wiki.

teraz to chyba jeszcze nie jest mozliwe niestety :? moze kiedys wprowadza taka mozliwosc, tez mi tego bardzo brakuje... :cry:
domeq

Postby domeq » Wed Dec 13, 2006 8:20 am

Artur wrote:
Narvego wrote:Pewnie pytanie takie juz bylo:

teraz to chyba jeszcze nie jest mozliwe niestety :? moze kiedys wprowadza taka mozliwosc, tez mi tego bardzo brakuje... :cry:

Mi sie tez marzy otwarcie salonu samochodowego :) ech...

edit: w ogole, brakuje teraz mozliwosci garazowania pojazdów, przenoszenia maszyn (oczywiscie nie od razu, to troche powinno trwac - nawet ma byc takie cos chyba), i wielu innych rzeczy..
Szopen

Postby Szopen » Wed Dec 13, 2006 8:28 am

No to do sugestii takie rzeczy. Jesli oczywiscie nie byly jeszcze poruszane ;)
Mattan

Postby Mattan » Wed Dec 13, 2006 10:57 am

Szopen wrote:No to do sugestii takie rzeczy. Jesli oczywiscie nie byly jeszcze poruszane ;)

Było tam gdzieś. Niestety.
http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=10406

Return to “Ogólne dyskusje”