Second Life

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Hal

Second Life

Postby Hal » Mon Dec 04, 2006 2:27 pm

Jakis czas temu powiedzialem sobie, ze juz zadnych wiecej gier wcieleniowych czy innaczej MMORPG nie bede zaliczal bo trace na nie za duzo czasu ale niechcacy dalem sie skusic grze Second Life.

Tamten swiat to troche co innego niz Cantr, znajdziemy tam grafike 3D i kompletny brak zasad. Swiat realny jest tam pomieszany maksymalnie z wirtualnym ale nikomu to nie przeszkadza a nawet jest to wielka zaleta. Obecnie w grze jest okolo 2 miliony graczy ale swiat jest tak duzy i plastyczny, ze nie czuje sie duzego tloku. Co ciekawe mozemy tam zarabiac i wydawac prawdziwe pieniadze to znaczy zarobione wirtualne pieniadze wymienic na prawdziwe dolary.

Wiecej znajdziecie w tym artykule:
http://manager.money.pl/ludzie/portrety ... 05315.html

Moze ktos juz jest w tamtym swiecie? Jesli tak to ujawnijcie sie.
Last edited by Hal on Mon Dec 04, 2006 3:15 pm, edited 1 time in total.
Rob z kobietami co chcesz, ale nie probuj ich rozumiec. cytat Izabeli
Artur

Re: Second Life

Postby Artur » Mon Dec 04, 2006 2:36 pm

a jakie to to ma wymagania sprzetowe? i ile trzeba wplacic zeby zaczac grac? zainteresowalo mnie to cos, ale na moim duronie 650 chyba nie pojdzie :?
Hal

Postby Hal » Mon Dec 04, 2006 2:51 pm

Artur wrote:a jakie to to ma wymagania sprzetowe? i ile trzeba wplacic zeby zaczac grac? zainteresowalo mnie to cos, ale na moim duronie 650 chyba nie pojdzie :?

Wazniejsze od procesora jest przepustopwosc Twojego lacza pomiewaz plik klienta zajmuje tylko 23 mb a cala reszte , grafike dzwieki anmacje filmy i muzyke sciagasz na zywo z netu. Ja mam szybkie lacze 3 megabitowe wiec nie odczuwam zadnych lagow nie wiem jak jest na wolniejszych.

Wymagania gry sa tutaj:
http://secondlife.com/corporate/sysreqs ... 242c095c51
Minimum to 800mhz ale wydaje mi sie, ze pojdzie i na Twoim sprzecie.
Grafika w gierce nie jest jakas powalajaca ale nie o to chodzi akurat w tej grze. Zreszta cale szczescie bo ineczej i moje 3 megabity by nie wystarczyly by to wszystko uciagnac :)

Tu oficjalna strona:
http://www.secondlife.com/?u=374c9cdf7e ... 242c095c51

A tu filmy i fotki z gry:
http://secondlife.com/community/media.p ... 242c095c51
Last edited by Hal on Tue Dec 05, 2006 7:08 pm, edited 1 time in total.
Artur

Postby Artur » Mon Dec 04, 2006 2:58 pm

o w zyciu :P to wymaga geforcea i win xp, jakbym ja wsadzil do swojego kompa plyte z win xp to on chyba by wybuchl :D ehh, czas pomyslec o ulepszeniu sprzetu... znaczy sie zezlomowaniu tego i zakupie nowego...
Quijo

Postby Quijo » Mon Dec 04, 2006 3:08 pm

Ta gra jest w całosci po angielsku ?
http://www.gks-murcki.com
Hal

Postby Hal » Mon Dec 04, 2006 3:14 pm

Quijo wrote:Ta gra jest w całosci po angielsku ?

Tak ale to raczej nie problem dla kogos kto choc pobieznie zna angielski. To odnosi sie do interfejsu bo jesli bedziesz chcial porozmawiac z innymi postaciami (tam zwanymi avatarammi) to angielski jest podstawa. Z tym ,ze pisza tam ludzie z calego swiata i ch Angielski czesto jest na tyle prosy, ze mozna go zrozumiec nawet jesli nie operuje sie doskonale tym jezykiem. W SL jest tez cala masa Polakow wiec zawsze mozecie zalozyc tam jakis polski klub (jest ich kilka) lub nawet stworzyc polska wyspe.
Last edited by Hal on Tue Dec 05, 2006 2:39 pm, edited 1 time in total.
strafko

Postby strafko » Mon Dec 04, 2006 3:15 pm

zainstalowalem sobie jakis czas temu to, ale zdeka mi cielo i wogole bylo jakies gupawe wiec wywalilem :D
Hal

Postby Hal » Mon Dec 04, 2006 3:29 pm

strafko wrote:zainstalowalem sobie jakis czas temu to, ale zdeka mi cielo i wogole bylo jakies gupawe wiec wywalilem :D

W tamtym swiecie spotkalem zadziwiajaco duzo doroslych ludzio (30-40 lat) Nie wiem ile masz lat ale moze nie lapiesz sie jeszcze w te widelki i dlatego towarzystwo Ci nie odpowiadalo. Sam swiat jest bardzo ciekawy ale tak rozny w roznych miejscach, ze mazna miec wrazenie obcowania z roznymi grami. Trzeba tam spedzic troche czasu (klikanascie dni) by jako tako zorietowac sie o co w tym wszystkim chodzi.

Co do przycinania to klient oferuje duze mozliwosci konfiguracyjne, zawsze mozna dopasowac grafike do swojego sprzetu.

I jeszcze jedno SL to juz nie gra a rzeczywiscie wirtualne drugie zycie, jak inaczej mozna nazwac miejsce w ktorym zarabia sie i wydaje prawdziwe pieniadze?

Ciekawe jest tez, ze o tej "grze" nie pisza prawie zadne portale traktujace o grach, za to w serwisach finansowych i biznesowych znajdziesz mase informacji na temat biezacych wydarzec w swiecie SL.

Wystarczy zerknac do google:
http://www.google.pl/search?num=100&hl= ... lr=lang_pl
Last edited by Hal on Mon Dec 04, 2006 3:42 pm, edited 1 time in total.
strafko

Postby strafko » Mon Dec 04, 2006 3:35 pm

nie gralem w to dlugo, tylko kilkanascie minut bo mi jakos cielo strasznie i wogole cos dziwnie szlo, pewnie przez mojego wolnego wtedy neta i geforce4 wiec dalem sobie spokoj, ponoc w takie gry graja ludzie nie majacy wlasnego zycia hmm, to chyba zalezy, bo zawsze to mozna wirtualnie byc kims innym niz jest sie w zyciu, ale to juz inny stary temat, a ja wole Cantr :)
Rusalka

Postby Rusalka » Mon Dec 04, 2006 4:07 pm

No tak, jakiś rok temu natrafiłem na to na necie. Przeczytałem opis na stronie głównej i.. Zamknąłem ją czym prędzej, żeby przypadkiem mnie nie wciągnęło. Dopuki nie wiem, na ile to jest fajne, łatrwiej jest mi sie powstrzymać. :)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Snake

Postby Snake » Mon Dec 04, 2006 7:33 pm

pewna pani zarobiła tam milion prawdziwych dolców :D przez trzy lata więc to też sposób na kieszonkowe :D
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
Elm0

Postby Elm0 » Mon Dec 04, 2006 10:18 pm

Wiecie... wolę nie próbować, Cantr jest dla mnie wystarczającym pożeraczem czasu... :D
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Hal

Postby Hal » Tue Dec 05, 2006 10:34 am

W SL tylko tej nocy przybylo 15 000 nowych graczy, chcialbym bysmy w Cantr mieli podobny wzrost :)
ushol

Postby ushol » Tue Dec 05, 2006 11:13 am

boję się tego testować... hal.. straszysz...
Image
Image
Federacja RP
Hal

Postby Hal » Tue Dec 05, 2006 6:57 pm

ushol wrote:boję się tego testować... hal.. straszysz...

Raz kozie smierc ;-)
Tu mozesz sie zarejestrowac, nie trzeba nic placic.
http://www.secondlife.com/join/?u=374c9 ... 242c095c51

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”