Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Rusalka

Postby Rusalka » Tue Nov 14, 2006 5:08 pm

Mattan wrote:Rusałek nie wziąłeś pod uwagę rozpowszechnionego zwyczaju grzebania ubranych zwłok. To jest tak powszechne że nie grozi nam zalew ubrań.

Nie napisałem o tym tylko dlatego, iż wydaje mi się w mojej-jedynej-słusznej-ocenie nie jest to właśnie tak częsty proceder ;). A jest?
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Mattan

Postby Mattan » Wed Nov 15, 2006 6:37 pm

Rusalka wrote:
Mattan wrote:Rusałek nie wziąłeś pod uwagę rozpowszechnionego zwyczaju grzebania ubranych zwłok. To jest tak powszechne że nie grozi nam zalew ubrań.

Nie napisałem o tym tylko dlatego, iż wydaje mi się w mojej-jedynej-słusznej-ocenie nie jest to właśnie tak częsty proceder ;). A jest?

Ja jestem porażony bo gdziekolwiek obedrę trupa z ubrań to wyzywają mnie od barbarzyńcy i chcą mnie lać. :)
Gulczak

Postby Gulczak » Wed Nov 15, 2006 6:46 pm

Mattan wrote:
Rusalka wrote:

Ja jestem porażony bo gdziekolwiek obedrę trupa z ubrań to wyzywają mnie od barbarzyńcy i chcą mnie lać. :)

hehe, pewnie ja cie zazwyczaj leje :P Ty barbarzyńco jeden! *wymachuje swoją kościaną dzidą*
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Mattan

Postby Mattan » Wed Nov 15, 2006 10:59 pm

Widać wyraźny rozwój pojemników do transportu towarów. Mam propozycje.

Worek: surowce 350g tkaniny konopnej lub bawełnianej narzędzia igła czas 1,5 dnia pojemność 1000g

Amfora: surowce 1500g gliny urządzenia piec do wypalania (może koło garncarskie) czas 1,5 dnia pojemność 3000g

Z gliny można też zrobić różnej wielkości dzbany i garnki do przewożenia towaru.
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Mon Nov 20, 2006 3:16 pm

Dlaczego w Cantr sa tylko zlote, miedziane i platynowe przewody? Chcialbym zeby byly tez srebrne. Gdyz zloto nabralo duzo wiekszej wartosci niz srebro z czym sie nie zgadzam. Dobrze by tez bylo wprowadzic by w odbiorniki mozna bylo wkladac zlote i srebrne przewody. Kto się ze mną zgadza? :roll:
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Mon Nov 20, 2006 3:59 pm

Spojrzcie na sa poczatek tego tematu.Czesc rzeczy walkujemy do dzis i specjalnie nikt nic nowego nie wymyslil.
Gulczak

Postby Gulczak » Mon Nov 20, 2006 4:00 pm

OktawiaN :) wrote:Dlaczego w Cantr sa tylko zlote, miedziane i platynowe przewody? Chcialbym zeby byly tez srebrne. Gdyz zloto nabralo duzo wiekszej wartosci niz srebro z czym sie nie zgadzam. Dobrze by tez bylo wprowadzic by w odbiorniki mozna bylo wkladac zlote i srebrne przewody. Kto się ze mną zgadza? :roll:

Moje postacie odpowiedziałyby:(czytać od dołu do góry)

-Widzisz jak Gulczak wystrzeliwuje "Statek 11 barwnych postaci Gulczaka chórem pływających po nieskończenie wielkim wszechświecie"w wyżej (dokładnie to niżej) wspomniany nieskończenie wielki wszechświat.
-Widzisz jak "Statek 11 barwnych postaci Gulczaka chórem pływających po nieskończenie wielkim wszechświecie" oddokowuje
-Widzisz jak 11 barwnych postaci Gulczaka chórem mówi: Pa pa! *11 barwnych postaci Gulczaka chórem macha na pożegnanie*
-Widzisz jak 11 barwnych postaci Gulczaka chórem wyłamuje zamek do sloopa-wooopa-kluski "Statek 11 barwnych postaci Gulczaka chórem pływających po nieskończenie wielkim wszechświecie"
-11 barwnych postaci Gulczaka chórem krzyczy będąc jednocześnie zdziwionymi pytaniem: A co to radio?

A tak bardziej na serio, to zgadzam się (jakby cokolwiek ode mnie zależało). Tylko potrzebaby było więcej srebra do sreberkowych kabelków niż do innych. Ponadto w danej osadzie musiałby być świstak. Bo to on "zawija w sreberka" :P
Bo mnie na uśmiech zawsze stać

Nie lubię życia brać

Zbyt serio, serio zbyt

Bo ja na przekór wszystkim tym

Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Elm0

Postby Elm0 » Mon Nov 20, 2006 8:00 pm

Powiedz mi po czym dostaje się takich faz?
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
in vitro...

Postby in vitro... » Mon Nov 20, 2006 9:48 pm

on pije krew i zagryza złotem
cantr się posypał
myszaq

Postby myszaq » Tue Nov 21, 2006 2:48 pm

czy wiadomo cos moze na temat wprowadzenia kilkakrotnie proponowanych juz powiadomien o ukazaniu sie ladu w polu widzenia? bo swietnie, sa lunety, ale na szybkim statku nie zagladajac do gry co ture i tak mozna takowy dosc latwo przeoczyc...
in vitro...

Postby in vitro... » Tue Nov 21, 2006 11:27 pm

są powiadomienia o dokowalnych miejscach. na więcej radzę nie liczyć
cantr się posypał
Maxthon

Postby Maxthon » Wed Nov 22, 2006 8:58 am

in vitro... wrote:są powiadomienia o dokowalnych miejscach. na więcej radzę nie liczyć

Tak, ale tylko jak płyniesz statkiem nie większym niż slup.... Duże statki nie mogą dokować do plaży, więc nie ma powiadomień o dokowalnych miejscach i można łatwo ląd przegapić...
myszaq

Postby myszaq » Wed Nov 22, 2006 3:33 pm

Maxthon wrote:Tak, ale tylko jak płyniesz statkiem nie większym niż slup.... Duże statki nie mogą dokować do plaży, więc nie ma powiadomień o dokowalnych miejscach i można łatwo ląd przegapić...

to raz. a dwa to to, ze nawet plynac slupem i nie posiadajac lunety jesli lokacja jest blisko skraju pola widzenia to powiadomienia nie bedzie. o widnokregu z luneta czy teleskopem nie wspomne.

a trzy to to, ze czesto gesto akurat mijamy lad na ktorym lokacji dokowalnych nie ma. i tez nici z powiadomienia.
BZR

Postby BZR » Wed Nov 22, 2006 7:34 pm

Gdyz zloto nabralo duzo wiekszej wartosci niz srebro z czym sie nie zgadzam.

Złoto jest kilkadziesiąt razy droższe niż srebro. Poczytaj sobie ceny na jakiejś stronie giełdowej.

Niestety, w Cantrze srebro jest, dla większości postaci, zupełnie bezwartościowe, a złoto PRAWIE zupełnie bezwartościowe. Różnicę widać :)
Rusalka

Postby Rusalka » Wed Nov 22, 2006 7:37 pm

Żartujecie sobie? Bardzo wartościowy i poszukiawany surowiec. Bez tych kruszców nie będzie przewodów do przekaźników radiowych!
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka

Return to “Sugestie”