Budowanie na statkach i w pomieszczeniach na statkach

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

BuddaPL

Budowanie na statkach i w pomieszczeniach na statkach

Postby BuddaPL » Tue Nov 14, 2006 1:27 pm

Mam pytanko, buduję np. ma statku/ładowni kowadło (iron anvil) i dostaję komunikat, że tego przedmiotu, nie można budować w pojazdach i w pomieszczeniach w pojazdach, jednak na liście projektów, projektów ów widnieje i można do niego dołożyć materiały.
Czy taka maszyna będzie funkcjonować:

pozdr
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Nov 14, 2006 2:40 pm

Nie bardzo rozumiem. To możesz założyć taki projekt czy nie? Bez względu na to co można a co nie, jeżeli obiekt się zbuduje, to na pewno będzie on działać.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Artur

Postby Artur » Tue Nov 14, 2006 3:33 pm

to pewnie podobnie jak z tym oczyszczaczem do gazu, wyskakuje czerwony komunikat ze sie nie da, a projekt sie pojawia... trzymam za slowo ze sie da zrobic jak projekt jest, bo jak wrzuce sorowce do oczyszczacza na zewnatrz a mi sie nie wybuduje to zwracacie sorowce :twisted:
BuddaPL

Postby BuddaPL » Thu Nov 16, 2006 10:12 am

Jest tak jak mówi Artur i surowce też da się wrzucić, nigdzie nie wypadają, tylko jestem ciekaw, czy po wybudowaniu, będzie to całe ustrojstwo działać.

Sorki Artur, chodziło mi o surowce potrzebne do budowania, a co sie dzieje po wybudowaniu to sprawdzę jak zbuduję :)
NiKnight

Postby NiKnight » Thu Nov 16, 2006 11:36 am

Witaj Budda wśród cantryjskiej społeczności :)

Rusałek napisał, że będzie działać. Tak na zdrowy rozsądek: czy skrypt (procedura) sprawdza za każdym razem gdy jest zakładany projekt wytopu czy piec mógłby zostać zbudowany w pomieszczeniu w którym jest? Według mnie nie. Jak jest maszyna to będzie działać, nawet jakby przypadkiem została zbudowana np.: w wózku drewnianym :wink:
Ni Ni Ni Ni!
Rusalka

Postby Rusalka » Thu Nov 16, 2006 11:43 am

Z progamistycznego punktu widzenia zbudowanie czegoś jest równoznaczne z dodaniem odnośnika do strony. Odnośnik ten natomiast zawiera info o danym obiekcie i wykonuje zawarte w nim polecenia. Teoretycznie mógłby być nawet w inwentarzu.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
NiKnight

Postby NiKnight » Thu Nov 16, 2006 12:26 pm

No właśnie!

Tylko czy maszyna nie zostanie usunięta? W końcu jakby nie patrzeć jest to wykorzystywanie błędu w grze.
Ni Ni Ni Ni!
Artur

Postby Artur » Thu Nov 16, 2006 12:50 pm

NiKnight wrote:No właśnie!

Tylko czy maszyna nie zostanie usunięta? W końcu jakby nie patrzeć jest to wykorzystywanie błędu w grze.

dokladnie, o to sie wlasnie martwie przy oczyszczaczu...
in vitro...

Postby in vitro... » Thu Nov 16, 2006 1:25 pm

Ni wrote:Witaj Budda wśród cantryjskiej społeczności

Code: Select all

BuddaPL

nowy to raczej nie jesteś :D
cantr się posypał
NiKnight

Postby NiKnight » Thu Nov 16, 2006 5:28 pm

Ale jakoś się nie odzywał :wink:
Ni Ni Ni Ni!
BuddaPL

Postby BuddaPL » Thu Nov 16, 2006 8:01 pm

Jakoś nie miałem potrzeby :) Wybaczcie
Gdzie leżą Niemcy? ... pod Stalingradem :)

Return to “Ogólna pomoc”