Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

bast

Postby bast » Mon Nov 13, 2006 7:36 pm

Gercu wrote:Nie wiem czy to było, lecz zastanawia mnie jedna rzecz. Skoro można pisać notatki, to trzeba skądś wziąść materialy do tego. Nie mówie tu już o atramencie który powinien do tego być, ale myśle o papierze. Otóż papier można by pozyskiwać na jakimś specjalnym urządzeniu z drewna. W końcu dbamy o to, aby Cantr był grą ciekawą i realistyczną ;)

Cantr i realizm :lol:

And the light of a fading star
Is what you were, is what you are
Like the glow that christens the moon
You shone too soon, you shone too soon
Rusalka

Postby Rusalka » Mon Nov 13, 2006 8:21 pm

Gercu wrote:Nie wiem czy to było, lecz zastanawia mnie jedna rzecz. Skoro można pisać notatki, to trzeba skądś wziąść materialy do tego. Nie mówie tu już o atramencie który powinien do tego być, ale myśle o papierze. Otóż papier można by pozyskiwać na jakimś specjalnym urządzeniu z drewna. W końcu dbamy o to, aby Cantr był grą ciekawą i realistyczną ;)

Ludzie przestaliby pisać notki, a tego nie chcemy. Poza tym - było.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Robaczek

Postby Robaczek » Mon Nov 13, 2006 8:48 pm

Ten pomysł zapewne już był przedstawiany, bo skoro wpadł mi on do głowy tak szybko, to niemożliwe, że jestem jedyny, który coś takiego wymyślił. :) Jeśli coś takiego jest już podane na forum angielskim i twórcy nad tym myślą/zostało to jednoznacznie przez nich odrzucone to przepraszam za niepotrzebny spam.
Chodzi mi o mury obronne i bramy. Mury mogłyby być albo kamienne, albo drewniane (palisady). Jeśli miało by się wybudowany mur można by było zbudować bramę/bramy (albo na każdą drogę wychodzącą z miasta osobny projekt budowy, albo wszystkie naraz). Przy murach z kamienia byłyby stalowe/żelazne, przy murach z drewna - drewniane. Bramę mógłby zamykać i otwierać tylko ktoś, kto ma klucz (strażnicy/burmistrz). Bramę oczywiście można by było sforsować za pomocą broni (stalową trudniej, niż drewnianą).
Co Wy na to?
Elm0

Postby Elm0 » Mon Nov 13, 2006 9:14 pm

Było w rózniastych formach, zawsze z podobnym efektem... odrzucony...
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Quijo

Postby Quijo » Mon Nov 13, 2006 9:15 pm

Byl, a dokladnie tutaj
http://www.cantr.net/forum/viewtopic.ph ... light=mury

Wystarczy czasem uzyc opcji search :wink:
http://www.gks-murcki.com
Artur

Postby Artur » Tue Nov 14, 2006 10:08 am

ale chcialo by sie czasami moc stanac na murze i krzyknac do wedrowcow "kto idzie? jest po policyjnej, wynocha do lasu spac" :twisted: :twisted:
Mattan

Postby Mattan » Tue Nov 14, 2006 10:57 am

Ta idzie sobie biedaczek idzie a tu mówią won no to wraca a tam w międzyczasie zbudowali bramę i też mówią won. Staje w połowie drogi i umiera pocichutku. :cry:
NiKnight

Postby NiKnight » Tue Nov 14, 2006 12:58 pm

Może warto ustawić kursor we wszystkich prostych formularzach na pola tekstowe?

Tak jak to jest w zakładce zdarzenia, kursor od razu pojawi się w polu tekstowym, proponuje by dokładnie tak samo było na stronach gdzie upuszcza i podnosi się surowce itp. .
Ni Ni Ni Ni!
in vitro...

Postby in vitro... » Tue Nov 14, 2006 1:04 pm

tak tak tak tak! a ten na zakładce zdarzeń usunąć :D bo trzeba kliknąć byle gdzie żeby działał end, page down itp.
cantr się posypał
RadioActive

Postby RadioActive » Tue Nov 14, 2006 3:09 pm

Chcialbym zaporoponowac, aby wprowadzono zurzywanie sie ubran.
Dzieki takiej pierdulce wzrosnie zapotrzebowanie na ubrania. W jednej czesci ubrania bedzie mozna chodzic 10 lat. Mozliwa bedzie dwukrotna "naprawa" ubrania za pomoca igly i noza. Taka operacja zwiekszy zywtnosc ubrania o jakies 3 lata. Co o tym myslicie?
Scorup

Postby Scorup » Tue Nov 14, 2006 3:45 pm

Po zaimplementowaniu czegoś takiego ubrań byłoby jeszcze mniej.
Pamiętaj, że poza RP, ciuch nie ma żadnej funkcji, dlatego uważam, że nie powinien też wymagać naprawy.
To tylko jeszcze bardziej zniechęciłoby ludzi do robienia ubrań i ozdób.

Nie zaakceptują tego - jestem prawie, że pewien. Ale nie zniechęcaj się. ;) Pomysłów nigdy za wiele.

Pozdrawiam
Image
Artur

Postby Artur » Tue Nov 14, 2006 3:46 pm

RadioActive wrote:Chcialbym zaporoponowac, aby wprowadzono zurzywanie sie ubran.
Dzieki takiej pierdulce wzrosnie zapotrzebowanie na ubrania. W jednej czesci ubrania bedzie mozna chodzic 10 lat. Mozliwa bedzie dwukrotna "naprawa" ubrania za pomoca igly i noza. Taka operacja zwiekszy zywtnosc ubrania o jakies 3 lata. Co o tym myslicie?

mysle ze jak niepotrzebne ubrania beda zajmowaly dodatkowo czas, to ludzie po prostu przestana je nosic... chyba ze wprowadza pogode i koniecznosc noszenia ubran, anp. bez ubrania cieplego bedzie sie gorzej pracowalo, wtedy mogly by sie zuzywac...
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Nov 14, 2006 4:05 pm

Mimo wszystko niszczenie ubrań powinno prędzej czy później nastąpić. Tak jak mówi Scorup, na dzień dzisiejszy jest to niemożliwe, ponieważ ubrania nie mają żadnego realnego zastosowania w grze. Pozostawienie ich w stanie w jakim są jednak, w przyszłości doprowadzi do zasypania świata tonami wdzianek ponieważ będzie ich tylko przybywać a nie ubywać.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Mattan

Postby Mattan » Tue Nov 14, 2006 4:13 pm

Rusałek nie wziąłeś pod uwagę rozpowszechnionego zwyczaju grzebania ubranych zwłok. To jest tak powszechne że nie grozi nam zalew ubrań.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Tue Nov 14, 2006 4:29 pm

Chcialbym miec aparat fotograficzny.
Gdy taki aparat by sie uzywalo to powstawala by automatycznie notatka w ktorej bylby opis miejsca gdzie stoi postac(mozna byloby zmieniac imiona postaci na fotografii by mozna rozpoznac kto jest na fotografii).
Notatka bylaby nieedytowalna i mialaby inna ikonke(sami rozumiecie).
Robienie fotografi to bylby taki projekt ktory konczylby sie natychmiast a potrzebny do tego projektu bylby papier by nasze postacie nagle nie utonely pod tonami fotografii.

Co wy na to?

Return to “Sugestie”