Cantr.pl

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Chatette

Postby Chatette » Mon Nov 06, 2006 6:55 pm

Wszystko bedzie poprawione, wymuskane i w ogole sliczne.

Dziala to od 24h mniej wiecej...give me more time ;)

EDIT: Kto ma zyczenie, niech mi wysle na PMa o ktorych postaciach chcialby poczytac w Ksiedze Pamieci - postaram sie w miare mozliwosci dotrzec do ich tworcow.
Oczywiscie - piszcie tylko o postaciach, ktorym sie juz zmarlo jakis czas temu ;)
No i jezeli ktos ma sam chec napisac cos o swojej postaci, tez niech da znac.
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Mon Nov 06, 2006 7:11 pm

Chatette rewelacyjny pomysł. Oczywiście i ja się podłącze. Powiedz tylko czego Ci trzeba, najlepiej jakieś konkrety to moge pomóc w ich wykonaniu. Jak chcesz jakiś artykuł czy coś to wal do mnie najlepiej z gotowym tematem lub jego wizją.

Jak coś znajdę na stroncę nie tak lub wpadnę przypadkiem sugestię to wyślę Ci PW. Innym radzę podobne metody działania by nie spamować na forum.
"ImageCzlonek Federacji RP - odgrywaj z nami"

Image
Chatette

Postby Chatette » Mon Nov 06, 2006 7:16 pm

No wlasnie licze na wasza kreatywnosc - nie chce podawac tematu wypracowania ;)

Bardzo cieplo bede przyjmowala wszelkie artykuly cantyjskie...i te troche mniej, chociaz gdzies w okolicach tematu glownego. Jak komus brakuje wizji, a chce o cyzm napisac to oczywiscie moge wspomoc jakims pomyslem, ale pewnie sami macie ich sporo.
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.
keisha

Postby keisha » Mon Nov 06, 2006 7:38 pm

Bardzo dobry pomysl i to co jest na razie, tez swietnie wyglada.

ale najlepsze jest haslo:
Niezwykła spoleczność. Niezwykła gra. Niezwykli ludzie.

jestem pelna podziwu :-)
AUTO

Postby AUTO » Tue Nov 07, 2006 1:24 pm

Trzeba też wrzucać tam w miarę aktualne statystyki dotyczące ludności największych miast, ilości zwierząt, ilości graczy i postaci, ilosci statków, ilości wydobytych surowców itp.

Jeśli chodzi o postacie, to jak uważacie?
Czy mineło już wystarczająco dużo czasu od śmierci Magnusa, aby można było opisać historię jego życia?
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Tue Nov 07, 2006 3:35 pm

A wiesz, ze to samo proponowalem? Ale... lepiej chyba, by jego biografia powstala najpierw w grze. ;)
Szynszyl

Postby Szynszyl » Tue Nov 07, 2006 5:13 pm

Jesli potrzebujecie kogos do pisania artykułow to moge w tym pomóć... Tylko odrazu mówie nie zajmuje sie zadnym programowaniem czy edytowaniem kodów(no chyba że podstawowy html) bo sie na tym nie znam
myszaq

Postby myszaq » Wed Nov 08, 2006 10:54 am

to ja tez sie zglosze i zaoferuje pomoc, co prawda w tej chwili jestem bardzo offline, ale to sie miejmy nadzieje niedlugo zmieni...
Chatette

Postby Chatette » Thu Nov 09, 2006 6:48 pm

Oglaszam konkurs bez nagrod ;)

Tematy na artykuly (interpretacja dowolna):

- pomysl na postac - gdzie szukac inspiracji, jak odgrywac konsekwentnie, Wasze porady, wspomagacze etc.
- milosc w Cantr - zwiazki, zdrady, letni i nieletni, platoniczni i seksualni. Czyli temat poruszany wiele razy, podjety aspekt dowolny oczywiscie.
- opowiadanie na podstawie cantr. Bez zadnych opisow prawdziwych wydarzen i postaci (chociaz mozna sie inspirowac) - niech po prostu bedzie ciekawie...i cantryjsko ;)
- uzaleznienie od internetu. Temat trudny, ale mozemy sporobwac slow kilka o tym zamiescic w kontekscie gier online.

Jak ktos sie na cos zdecyduje to prosze na PMa a pozniej przekieruje na e-maila.
Oczywiscie, to sa luzne propozycje wiec oprocz tego - piszcie to, na co macie ochote. I caly czas otwarta jest kwestia Ksiegi Pamieci.
RadioActive

Postby RadioActive » Fri Nov 10, 2006 10:27 pm

Jesli chodzi o strone, to jestem na TAK - przydaloby sie troche inicjatywy tworczej.

Chcialbym zaproponowac stworzenie na stronie dzialu historii (cywilizacji?) w Cantr, czyli ogolnie:
- Wazne wydarzenia
- Historie miast
- Pamietniki
- Spisy zgonow
- Dzienniki pokladowe, kroniki itp.

Proponuje, na podstawie tych informacji, stworzyc kompletna historie swiata.Co wy na to?
Quijo

Postby Quijo » Fri Nov 10, 2006 10:37 pm

Wedlug mnie to by nie byl dobry pomysl, takie dzienniki pokladowe to ja bym wolal w samej grze poczytac, tak samo z kronikam i pamietnikami. Ale to tylko moja opinia
http://www.gks-murcki.com
Elm0

Postby Elm0 » Fri Nov 10, 2006 11:32 pm

Rzeczywiście można doznać chwiejnych uczuć, z jednej stron ciekawość i chęć poznania historii, z drugiej obawa przed naruszeniem zasad. Może zastosować zasadę 500 dni? :D
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Nov 11, 2006 12:29 am

To by się Bojholm nie załapał bo jest młodszy ;)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Sasza

Postby Sasza » Sat Nov 11, 2006 12:56 am

To jest dobry pomysł.. Gdy ja rozpoczynałem przygodę z Cantrem, to bardzo chciałem się dowiedzieć o wszystkim co się orzydarzyło w Cantrze. A że z 15 postaciami nie było możliwości, by przeczytać większej ilości notatek (byłem w ogóle, jak to zwiecie noobem) to musiałem założyć 3 konta :wink:
A teraz to będzie łatwiejsze.. :D
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Nov 11, 2006 1:07 am

Pamiętacie opis z początku gry? Informacje na temat świata cantr nie będą zamieszczane na żadnej "oficjalnej stronie gry" i tym podobnych, gdyż byłoby to naruszenie NNZ.

Chcecie teraz wypaczyć tą ideę? Wiem, że to wielki, wspaniały krok marketingowy, ale popularny wcale nie znaczy lepszy, powiedziałbym nawet, że często jest wręcz przeciwnie.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka

Return to “Ogólne dyskusje”