Czy robienie kupy na ortografie jest patriotyczne ?

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Nathan

Postby Nathan » Mon Nov 06, 2006 9:24 pm

O, nareszcie coś sensownego. Dziękuję Avx. ;)
Oczywiście, ludzie powinni się starać pisać poprawnie, a nie usprawiedliwiać się karteczką z zaświadczeniem o dysleksji... Nie ma to na celu obrażania kogokolwiek, więc proszę się na mnie nie rzucać... :)
Em... Cześć!
Znam sekret, chcesz go poznać..?
Dobra. Słuchaj...
Istnieje Akwamarynowy Power Ranger...
Fajnie, nie? ^^
docent

Postby docent » Mon Nov 06, 2006 11:00 pm

Avx , czy mógłbyś sprecyzować co było bezsensem :twisted:

edit : literówka
Avx

Postby Avx » Tue Nov 07, 2006 12:47 am

docent wrote:Avx , czy mógłbyś sprecyzować co było bezsensem :twisted:

Z kontekstu jasno to wynika. 8)
Gulczak

Postby Gulczak » Tue Nov 07, 2006 3:17 pm

*śmieje się* Teraz wszyscy zaczeli używać polskich znaczków :P Zobaczcie tylko! Zawsze było inaczej, dopiero teraz niektórzy odkryli "alt" :P I zaczeli edytować literówki. <u>Jestem z Was dumny!</u>

Nathan, po prostu mamy inne poglądy na kulture i patriotyzm :P Ale, podobnie jak pisał Bobrzyński, państwo jest dobre tylko wtedy, jeżeli coś się w nim dzieje. Miał na myśli głównie konflikty między "koalicjantami" i "opozycjonistami" :P

marol wrote:Komunikując się z pozostałymi członkami załogi używam wyłącznie angielskiego. Wpłacając pieniądze na Cantr robię to w dolarach. Czy świadczy to o mnie, że nie jestem patriotą?

To o niczym nie świadczy. Tobie po prostu narzucono tą forme wpłaty czy porozumiewania się. O twoim niepatriotyźmie świadczyłby kompletny brak używania języka ojczystego, jak i to, że robisz kupe (już nie na ortografie) na ludzi, którzy zgineli za taką Polske.

Chciałbym przypomnieć jedynie, że Polska Niepodległa powstała niecałe 100 lat temu! więc nie możemy konkurować z rozwojem PKB na mieszkańca czy z uczciwością polityków z innymi państwami, które istnieją od wieków! My, Polacy uczymy się jeszcze jak dbać o nasz kraj, o nasze symbole narodowe!
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Tue Nov 07, 2006 3:45 pm

I zawolajmy RAZEM: LPR! LPR! Wszechpolacy!!!... a moze WszechPolacy?? :twisted: :P :roll:

Marsz bialej rozy... kleske polsce wrozy... maaarsz bialeeeej rooozy... kleske nam wrozy....*smiech*

Niezmiernie mnie ta cala dyskusja bawi... a najbardziej mnie bawi krotki kawal... mgr Lepper. Co prawda mgr Giertych tez by mnie bawil ( a poza tym to chyba tego mgr przed naziwskiem ma, co? ), gdyby nie odpowiadal w tym pieprznietym kraju za szkolnictwo... na Boga, dobrze, ze wyzsze uczelnie maja swojego ministra.
Nathan

Postby Nathan » Tue Nov 07, 2006 4:08 pm

W sumie, to dobrze, że każdy ma inne poglądy... Nie bawi mnie wizja świata, gdzie wszystko jest jednolite... :P Bleh...
Em... Cześć!

Dobra. Słuchaj...

Fajnie, nie? ^^
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Tue Nov 07, 2006 4:11 pm

@agent: Cicho! Nie wiesz, że nie wolno się śmieć w Naszym kraju z osób które są u władzy?
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
robin_waw

Postby robin_waw » Tue Nov 07, 2006 4:19 pm

Giertych jaki jest każdy widzi ale wreszcie wziął się za porządek w szkołach i chociaż nie jestem jego zwolennikiem to w 100% popieram to co zaczął robić.

Może wreszcie się wezmą za naukę albo przynajmniej zastanowią się zanim coś zaczną robić tak trzymać.
Elm0

Postby Elm0 » Tue Nov 07, 2006 5:44 pm

Giertych teraz kreuje się na obrońcę praworządności w gimnazjach.. ale wcześniej kompletnie za przeproszeniem spieprzył zasady maturalne (amnestia, słynna tabelka). Pan G. zachowuje się w podobnym stylu co inni panowie z koalicji. Dobrzy są w przewracaniu wszystkiego go góry nogami, ale na długofalowym zarządzaniu nie znają się ani krzty...

EDIT: Przypomniało mi się. Po samobójstwie Ani z Gdańska wielki Edukator natychmiast zwolnił kuratora oświaty z pomorskiego... jakby tamten w jakikolwiek sposób zawinił w tej sytuacji. Kozła ofiarnego znalazł i kozioł ze stołka poleciał...
Last edited by Elm0 on Tue Nov 07, 2006 5:47 pm, edited 1 time in total.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Nathan

Postby Nathan » Tue Nov 07, 2006 5:46 pm

Jestem całkowicie apolityczny, więc mnie to tam zbytnio nie obchodzi. Niech robią, co chcą. Proszę ich tylko o prawidłowe wykonywanie nałożonych na nich obowiązków... :)
Em... Cześć!

Dobra. Słuchaj...

Fajnie, nie? ^^
robin_waw

Postby robin_waw » Tue Nov 07, 2006 8:15 pm

W sumie dużo głupot G. robi i robił jednak czasem ma sensowne pomysły i takim jest program "zero tolerancji" co innego jak go wprowadza i wykorzystuje w kampanii wyborczej, ale jak wprowadzi go w życie to będzie miał u mnie plusa.

Wkurza mnie to że jak nauczyciel któregoś z uczniów próbuje doprowadzić do porządku to na zebraniu rodzice innych dzieci mało go nie zjedzą.

I to się nazywa bezstresowe wychowanie ?
Bezstresowe wychowanie to jest wtedy jak się rodzice nie stresują.
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Tue Nov 07, 2006 8:38 pm

Masz racje, pomysl jest sensowny. Ale:

czy rozdzielenie dzieci na "buntownikow" i "te porzadne" to jest dobry pomysl? Zaden psycholog tak o tym pomysle nie powie.

czy niektore zakazy sa sensowne? Vide zakaz tel komorkowych w szkole. Jaki bylby kontakt z rodzicami w naglych wypadkach? gdzie dzieci by komorki zostawialy przed zajeciami? Idiotyzm. W wiekszosci szkol zniszczenia i tak juz naprawiaja sprawcy.

Zakazy mlodziez jeszcze bardziej zbuntuja. Najlatwiej jednak przewrocic do gory nogami a nie stworzyc nowa jakosc.
BZR

Postby BZR » Tue Nov 07, 2006 9:27 pm

Wedlug mnie najwazniejsze jest zachowanie estetyki posta i nierobienie jakichś razacych błędów.

Więc (choć nie mozna zaczynać zdania od więc) Więc powiem wam tak - nie bede robil polskich znaków, nie bede wymagał od angoli znajomości Polskiego, bede pisal w gwiazdkach po angielsku ponieważ robię na to kupę.

Nie jestem zainteresowany w wymachiwaniu szabelka że Polska jest najbardziej rozwinętym, najludniejszym, lub najbogatszym kulturowo krajem.

Porządki należy zacząć od własnego podwórka, a nie od zmuszania Anglików do nauki polskiego

edit: czemu mi sie URL dopisuje na koncu posta?
docent

Postby docent » Tue Nov 07, 2006 11:35 pm

Kuratora nam jeszcze nie zwolnił, dopiero by chciał, ale wojewoda mu powiedział s... dziadu :)

Avx a ja bym poprosił jednak
Avx

Postby Avx » Wed Nov 08, 2006 4:08 pm

docent wrote:Avx a ja bym poprosił (podkreślenie moje - Avx) jednak

Przepraszam, ale o co mam prosić ? 8)

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”