Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Mattan

Postby Mattan » Sun Oct 29, 2006 7:28 am

No i można niekoniecznie z żywności leczniczej to robić. Od dawna myślę np. o herbacie z róży jako leczniczym napoju. No i jak mamy już alkohol to może jakieś nalewki na np. orzechach, malinach, jeżynach, aloesie, cytrynach i żeń-szeniu. Napary można robić też ze stokrotek.

A propos wykorzystania alkoholu to może jakieś perfumy np. z lawendy.
Milo

Postby Milo » Sun Oct 29, 2006 10:10 pm

Czy bylo by duzym problemem zeby jak czytam notatke to na ekranie na dole oprocz trojkacika ' z powrotem' mialbym ikonke do kopiowania? Bo jak nie trudne to poprosze :roll:
Rusalka

Postby Rusalka » Sun Oct 29, 2006 10:43 pm

Nie wydaje mi się żeby było trudne. Kwestia dodania hiperłącza. Trza tylko na angielskie forum wrzucić.

EDIT: Napisałem im.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Milo

Postby Milo » Sun Oct 29, 2006 10:57 pm

Dziekuje.
Milo

Postby Milo » Mon Oct 30, 2006 10:14 am

Hmm... Przemyslalem to. Powinien byc caly pasek ikon anie tylko "copy". Tyle ze chyba powstanie "pulapka minutkowa"...
kemesO

Postby kemesO » Mon Oct 30, 2006 10:52 am

ja bym prosił, żeby po wybraniu projektu, jego nazwy itp nie było powrotu do Inwentarza, a jedynie do strony np Narzędzia, czyli tam, gdzie skończyliśmy
Mapokl

Postby Mapokl » Mon Oct 30, 2006 4:29 pm

Jestem przeciwko...

Zwykle po zaleniu projektu trzeba jakies surowce dokladac, a do tego inwenatrz jest potrzebny. Wedlug mnie jest dobrze...

Poza ubraniami(i ekranem wyboru postaci) w Cantrze zwykle dziala opcja wstecz
kemesO

Postby kemesO » Mon Oct 30, 2006 5:06 pm

pół na pół...
bo jeśli zakładasz kilka takich samych projektów z rzędu, to szlak może trafić, bo znów trzeba wejść do menu produkcji i szukać tej jednej rzeczy
Obcy

Postby Obcy » Tue Oct 31, 2006 9:30 pm

Ngdzie tego wcześniej nie widziałem, ale wydaje mi się, że przydatne byłoby rozróżnianie latarni. Jedna z moich postaci jest w miejscu, skąd widać ich 6 :? Sprawia to, że są zupełnie bezużyteczne.

Według mnie najoptymalniejszy byłby system, gdyby były one numerowane jak obecnie są klucze, ale dałoby się je też samodzielnie nazywać, tak jak mam nadzieję niedługo klucze... *wzdycha*
Wtedy kartografowie podawaliby na mapach ich lokalizację z numerem.
RadioActive

Postby RadioActive » Tue Oct 31, 2006 9:48 pm

Opcja "Pozyskaj Surowce" przy zwierzkach

Taka opcja pozwalałaby pozyskać np. wełne z owiec, i mleko z krów bez potrzeby zabijania ich. Mogłyby być "wykorzystane" max raz dziennie. Dzięki temu wzrosłaby popularność serów, ubrań z wełny itp.

Do wydojenia krowy potrzebne by było takie narzędzie jak drewniana misa, wiadra, czy poprostu przedmiot, w którym można przechowywywać płyny. Z jednej krowy możnaby pozyskać np. 60g mleka, z modifikatorem 20% "bla bla"....

Natomiast do przystrzyżenia owcy potrzebny byłby nóż, lub norzyczki. No, w ostateczności golarka Gilette...

Co o tym myślicie?[/b]
Mattan

Postby Mattan » Tue Oct 31, 2006 10:06 pm

Podoba mi się. Jeszcze jajka i pióra od ptaków i kupa tzw świeża. I możliwość dokarmiania zwierząt trawą, szpinakiem, marchwią itp. co zwiększałoby ilość pozyskiwanego dobra.
Mleko i odchody można byłoby raz na dzień, jaja co dwa dni, wełna co pół roku i pióra z kupra wyrywać raz na rok. Może projekty?
Tylko sadzę że angole nie zgodzą się na o zanim nie udomowią zwierząt. :(
Susel

Postby Susel » Tue Oct 31, 2006 10:09 pm

RadioActive wrote:Opcja "Pozyskaj Surowce" przy zwierzkach

Taka opcja pozwalałaby pozyskać np. wełne z owiec, i mleko z krów bez potrzeby zabijania ich. Mogłyby być "wykorzystane" max raz dziennie. Dzięki temu wzrosłaby popularność serów, ubrań z wełny itp.

Do wydojenia krowy potrzebne by było takie narzędzie jak drewniana misa, wiadra, czy poprostu przedmiot, w którym można przechowywywać płyny. Z jednej krowy możnaby pozyskać np. 60g mleka, z modifikatorem 20% "bla bla"....

Natomiast do przystrzyżenia owcy potrzebny byłby nóż, lub norzyczki. No, w ostateczności golarka Gilette...

Co o tym myślicie?[/b]

Mysle ze bylo ze sto razy, pozatym o ile pamietam udomawianie zwierzat i pozyskiwanie surowcow z nich bez ich zabijania byla zaakceptowana... Zaraz sprawdze.

Edit:Tak, tak, nawet ci zapodam link. :wink:
Klik

Edit2: Nie jest to dokladnie to samo ale ogolnie tez chodzi o pozyskiwanie surowcow ze zwierzat bez ich zabijania.
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Nov 04, 2006 3:39 pm

Na angielskim forum powstał taki topic:

http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=11072

Jest to prosta i przejrzysta lista implementacji itp.

Byłbym za tym aby stworzyć taką samą listę w naszych "ogólnych suskusjach", musi się tylko znaleść ktoś kto będzie miał ochotę to moderować.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Avx

Postby Avx » Sun Nov 05, 2006 11:35 am

Jeśli taki pomysł już był, to przepraszam, ale nie zauwazyłem, choć przeczytałem większość forum.

Myślę, że w grze przydałyby się... Parowce. Szybsze od innych statków, ale droższe, wymagające do budowy żelaza, stali, drewna no i silnika (maszyny parowej).

Ponadto maszyna parowa zużywałaby węgiel.

Co sądzicie o takim pomyśle ? Jestem pierwszy, czy już ktoś to wymyślił ?

Trochę głupio, że po lądach śmigają samochody, a na morzu królują Galeony. Niech chociaż parowce będą :)
Rusalka

Postby Rusalka » Sun Nov 05, 2006 12:00 pm

Nie jesteś pierwszy...

Return to “Sugestie”