Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Mattan
No i można niekoniecznie z żywności leczniczej to robić. Od dawna myślę np. o herbacie z róży jako leczniczym napoju. No i jak mamy już alkohol to może jakieś nalewki na np. orzechach, malinach, jeżynach, aloesie, cytrynach i żeń-szeniu. Napary można robić też ze stokrotek.
A propos wykorzystania alkoholu to może jakieś perfumy np. z lawendy.
A propos wykorzystania alkoholu to może jakieś perfumy np. z lawendy.
-
Milo
- Rusalka
-
Milo
-
kemesO
- Mapokl
-
kemesO
- Obcy
Ngdzie tego wcześniej nie widziałem, ale wydaje mi się, że przydatne byłoby rozróżnianie latarni. Jedna z moich postaci jest w miejscu, skąd widać ich 6
Sprawia to, że są zupełnie bezużyteczne.
Według mnie najoptymalniejszy byłby system, gdyby były one numerowane jak obecnie są klucze, ale dałoby się je też samodzielnie nazywać, tak jak mam nadzieję niedługo klucze... *wzdycha*
Wtedy kartografowie podawaliby na mapach ich lokalizację z numerem.
Według mnie najoptymalniejszy byłby system, gdyby były one numerowane jak obecnie są klucze, ale dałoby się je też samodzielnie nazywać, tak jak mam nadzieję niedługo klucze... *wzdycha*
Wtedy kartografowie podawaliby na mapach ich lokalizację z numerem.
-
RadioActive
Opcja "Pozyskaj Surowce" przy zwierzkach
Taka opcja pozwalałaby pozyskać np. wełne z owiec, i mleko z krów bez potrzeby zabijania ich. Mogłyby być "wykorzystane" max raz dziennie. Dzięki temu wzrosłaby popularność serów, ubrań z wełny itp.
Do wydojenia krowy potrzebne by było takie narzędzie jak drewniana misa, wiadra, czy poprostu przedmiot, w którym można przechowywywać płyny. Z jednej krowy możnaby pozyskać np. 60g mleka, z modifikatorem 20% "bla bla"....
Natomiast do przystrzyżenia owcy potrzebny byłby nóż, lub norzyczki. No, w ostateczności golarka Gilette...
Co o tym myślicie?[/b]
Taka opcja pozwalałaby pozyskać np. wełne z owiec, i mleko z krów bez potrzeby zabijania ich. Mogłyby być "wykorzystane" max raz dziennie. Dzięki temu wzrosłaby popularność serów, ubrań z wełny itp.
Do wydojenia krowy potrzebne by było takie narzędzie jak drewniana misa, wiadra, czy poprostu przedmiot, w którym można przechowywywać płyny. Z jednej krowy możnaby pozyskać np. 60g mleka, z modifikatorem 20% "bla bla"....
Natomiast do przystrzyżenia owcy potrzebny byłby nóż, lub norzyczki. No, w ostateczności golarka Gilette...
Co o tym myślicie?[/b]
- Mattan
Podoba mi się. Jeszcze jajka i pióra od ptaków i kupa tzw świeża. I możliwość dokarmiania zwierząt trawą, szpinakiem, marchwią itp. co zwiększałoby ilość pozyskiwanego dobra.
Mleko i odchody można byłoby raz na dzień, jaja co dwa dni, wełna co pół roku i pióra z kupra wyrywać raz na rok. Może projekty?
Tylko sadzę że angole nie zgodzą się na o zanim nie udomowią zwierząt.
Mleko i odchody można byłoby raz na dzień, jaja co dwa dni, wełna co pół roku i pióra z kupra wyrywać raz na rok. Może projekty?
Tylko sadzę że angole nie zgodzą się na o zanim nie udomowią zwierząt.
- Susel
RadioActive wrote:Opcja "Pozyskaj Surowce" przy zwierzkach
Co o tym myślicie?[/b]
Mysle ze bylo ze sto razy, pozatym o ile pamietam udomawianie zwierzat i pozyskiwanie surowcow z nich bez ich zabijania byla zaakceptowana... Zaraz sprawdze.
Edit:Tak, tak, nawet ci zapodam link.
Klik
Edit2: Nie jest to dokladnie to samo ale ogolnie tez chodzi o pozyskiwanie surowcow ze zwierzat bez ich zabijania.
- Rusalka
Na angielskim forum powstał taki topic:
http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=11072
Jest to prosta i przejrzysta lista implementacji itp.
Byłbym za tym aby stworzyć taką samą listę w naszych "ogólnych suskusjach", musi się tylko znaleść ktoś kto będzie miał ochotę to moderować.
http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=11072
Jest to prosta i przejrzysta lista implementacji itp.
Byłbym za tym aby stworzyć taką samą listę w naszych "ogólnych suskusjach", musi się tylko znaleść ktoś kto będzie miał ochotę to moderować.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
-
Avx
Jeśli taki pomysł już był, to przepraszam, ale nie zauwazyłem, choć przeczytałem większość forum.
Myślę, że w grze przydałyby się... Parowce. Szybsze od innych statków, ale droższe, wymagające do budowy żelaza, stali, drewna no i silnika (maszyny parowej).
Ponadto maszyna parowa zużywałaby węgiel.
Co sądzicie o takim pomyśle ? Jestem pierwszy, czy już ktoś to wymyślił ?
Trochę głupio, że po lądach śmigają samochody, a na morzu królują Galeony. Niech chociaż parowce będą
Myślę, że w grze przydałyby się... Parowce. Szybsze od innych statków, ale droższe, wymagające do budowy żelaza, stali, drewna no i silnika (maszyny parowej).
Ponadto maszyna parowa zużywałaby węgiel.
Co sądzicie o takim pomyśle ? Jestem pierwszy, czy już ktoś to wymyślił ?
Trochę głupio, że po lądach śmigają samochody, a na morzu królują Galeony. Niech chociaż parowce będą
- Rusalka