Apel do golemów

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

BZR

Postby BZR » Sun Oct 22, 2006 8:31 pm

*podpisuje sie pod postem Milo*
Mam 8 postaci, z czego 2-3 moglaby sie zalapac na twoje miano golemów.

Jeden z moich ziomków podróżlowal sobie, az spotka ciekawa sytuacje, wtedy sie ozywil, sprowokowal wydarzenia i teraz jest jedna z moich ulubionych postaci.

Anglik, ktorego kompletnie olalem, zaplatal sie z moja drobna pomoca w ciekawa afere.

... ale sytacja w ktorej postac nie reaguje na pytanie o imię jest moim zdaniem conajmniej alarmująca...
in vitro...

Postby in vitro... » Sun Oct 22, 2006 8:32 pm

Nie wiem po co wogóle tworzyć takie postacie.
Moim zdaniem to właśnie odgrywanie postaci sprwaia w grze największą przyjemność, a nie wydobywanie surowców.
Tu się nie zgodzę. Sam mam postacie które marzą o spokojnym życiu w pojedynkę, zbudowaniu własnej łodzi itp.
W pojedynkę ożywienie miasta jest niemożliwe.. chyba że stworzyłeś naprawdę osobliwą postać.
tu się niestety zgodzę
cantr się posypał
Elm0

Postby Elm0 » Sun Oct 22, 2006 8:40 pm

bast wrote:Elm0 a nie przyszlo ci do glowy ze ta postac moze gluchoniema byc? :wink:

Pół osady głuchoniemych... jasne...

Milo, jeśli szary Cantryjczyk jest półdebilem który ignoruje szepty do siebie... to ja w tym momencie wysiadam :lol: Nie chodzi mi, żeby grać z superpostaciami. Chodzi mi, żeby ci ludzie ODZYWALI SIĘ!

I nie wydaje mi się, że spotkałeś moich przywódców, bo inaczej nie wysuwałbyś takiego wniosku po jednym zdaniu napisanym przeze mnie.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
in vitro...

Postby in vitro... » Sun Oct 22, 2006 8:44 pm

dobra, robię Wielki Test (in character, nie ten z wizirem) jak się po tym nie odezwą to tracę wiarę w ludzi...
cantr się posypał
bast

Postby bast » Sun Oct 22, 2006 8:49 pm

moze reszta ma jakies inne uposledzenia :twisted:

mam 3 ulubione postacie, reszte nieco zaniedbuje. nie da sie wszytkimi chyba z takim samym zaagazowaniem grac po prostu. cos tam robia, czasem sie odezywaja. moze cos sie w ich zyciu wydarzy co odmieni ten stan. na razie brak bodzcow je usypia.
Last edited by bast on Sun Oct 22, 2006 9:02 pm, edited 1 time in total.

And the light of a fading star
Is what you were, is what you are
Like the glow that christens the moon
You shone too soon, you shone too soon
Milo

Postby Milo » Sun Oct 22, 2006 9:00 pm

Elmo, nie wiem czy spotkalem te Twoje postacie. Na wstepie wyraznie zaznaczylem zebys sie nie obrazal. Zainteresowac, porwac ludzi nie jest latwo, tylko o to mi chodzilo. Znam dwie postacie ktore prowadzisz, jedna wlasciwie od dawna chcialem wpisac do topiku o najbardziej wkurzajacych (mnie a nie ogol) :evil: , druga jest genialna kreacja :D
Nie reagowanie na szepty skierowane do swojej postaci to faktycznie przegiecie.
Zastanawiam sie czy to sie nie bierze z dziwacznie pojmowanego dzialania 'ku ogolnemu dobru' Jest 15 slotow na postacie, prawda? No to robie 15 postaci. Mam czas i pomysly na kilka a reszta pracuje w ciszy. Jesli taki golem urodzi sie w sporym miescie to pewnie graczowi nawet nie chce sie sledzic kilku stron tekstu pomiedzy kolejnymi logowaniami...

W sumie jednak uwazam ze przesadzacie. Golemy moga irytowac ale sa zdecydowanie mniejszym problemem niz kilka innych kategorii postaci
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Oct 22, 2006 9:05 pm

Jak na ulicy nieznajomy Cię zaczepi pytając o imie to też mu zawsze podasz? Nawet adres zamieszkania i inne duperele? :shock: Pozatym jak jakiś niubiś czy inny potęcjalny jaksięwtograj zaczepia moją postać pytając o imię to wybacz, ale najczęściej olewam takie sytuacje.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Milo

Postby Milo » Sun Oct 22, 2006 9:14 pm

Zaraz, o czym my tu rozamawiamy? O golemach (mulach roboczych) czy ogolnie o ignorowaniu jakich postaci?
KeVes, offtopujesz :P
ushol

Postby ushol » Sun Oct 22, 2006 9:16 pm

bast wrote:moze reszta ma jakies inne uposledzenia :twisted:

mam 3 ulubione postacie, reszte nieco zaniedbuje. nie da sie wszytkimi chyba z takim samym zaagazowaniem grac po prostu. cos tam robia, czasem sie odezywaja. moze cos sie w ich zyciu wydarzy co odmieni ten stan. na razie brak bodzcow je usypia.

Da się
Image
Image
Federacja RP
bast

Postby bast » Sun Oct 22, 2006 9:23 pm

ushol wrote:
bast wrote:moze reszta ma jakies inne uposledzenia :twisted:

Da się

a jakies prywatne/zawodowe zycie poza tym da sie wtedy jeszcze prowadzic?

And the light of a fading star
Is what you were, is what you are
Like the glow that christens the moon
You shone too soon, you shone too soon
Milo

Postby Milo » Sun Oct 22, 2006 9:25 pm

Nie da sie, przynajmniej niezbyt dlugo
in vitro...

Postby in vitro... » Sun Oct 22, 2006 9:25 pm

ushol ma 56 godzinne doby. on może.
Last edited by in vitro... on Mon Jan 01, 2007 7:55 pm, edited 1 time in total.
cantr się posypał
Maxthon

Postby Maxthon » Sun Oct 22, 2006 9:27 pm

Taa i pewnie z 500 minutek do tego.... :lol:
ushol

Postby ushol » Sun Oct 22, 2006 9:27 pm

nie znam uszola.. ale jeśli ma to spoko człek z niego musi być...

Ja uwazam, że mam 8 postaci i raczej udaje mi się je wszystkie prowadzić... *nie patrzeć na ostatnie czasy, bo miałem urlop*, szczerze to wolałbym mieć jedną mniej jesli nie znajdowałbym czasu na prowadzenie którejś... pozatym mam życie inn też... czasami... :twisted:
Image

Image

Federacja RP
Elm0

Postby Elm0 » Sun Oct 22, 2006 9:59 pm

KeVes wrote:Jak na ulicy nieznajomy Cię zaczepi pytając o imie to też mu zawsze podasz?

Keves wracaj na ziemię.
Milo wrote:Na wstepie wyraznie zaznaczylem zebys sie nie obrazal. Zainteresowac, porwac ludzi nie jest latwo, tylko o to mi chodzilo.
[/quote]
Ja się nie gniewam. Żeby dobrze odegrać przywódcę, potrzeba dużo czasu na grę. 2 przywódców - 2 x więcej czasu. A najgorsze jest to uczucie, że bez przywódcy ci 'robole' są jak dzieci we mgle...
Milo wrote:Znam dwie postacie ktore prowadzisz, jedna wlasciwie od dawna chcialem wpisac do topiku o najbardziej wkurzajacych

Ależ proszę bardzo :D

Golemy nie golemy... każdy ma postacie ulubione i te mniej aktywne, ale zwykły robol też może być odgrywany inaczej niż bieganie z łopatą od projektu do projektu. Trochę odejdę może od tematu ale kilka razy miałem sytuację gdy nie chciało mi się odgrywać postaci, albo nie udało się odegrać w satysfakcjonujący sposób. Wtedy symulowałem sen postaci. Mniejsze korzyści osobiste, ale bardziej to przekonujące niż nagłe przegolemienie się albo jak kto woli otępienie robotnicze.

Proszę nie gnoić, bo jest późno i mogłem gdzieś walnąć jakąś wierutną bzdurę :wink:
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!

Return to “Ogólne dyskusje”