Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- robin_waw
- Forien
- robin_waw
- ushol
- w.w.g.d.w
- robin_waw
Powiedzcie mi czemu uzywajac surowca w maszynie musimy podac ile chcemy otrzymac.
Mam wezmy na to 2600 g hematytu chce to pokruszyc na stole i teraz musze kalkulowac i liczyc ile mi z tego wyjdzie pokruszonego hematytu.
Czy nie powinno byc tak mam 2600 g hematytu i chce go calego pokruszyc to klade calosc na stol i wale mlotem ?
Ew w opisie moze mi sie pokazac ile z tego wyjdzie.
Mam wezmy na to 2600 g hematytu chce to pokruszyc na stole i teraz musze kalkulowac i liczyc ile mi z tego wyjdzie pokruszonego hematytu.
Czy nie powinno byc tak mam 2600 g hematytu i chce go calego pokruszyc to klade calosc na stol i wale mlotem ?
- Artur
- NiKnight
Robin, napisałem dawno temu program, który pomaga liczyć projekty. Mam nowszą wersję (zmiany kosmetyczne, mniejsza waga itd. ) ale nie na innym komputerze więc nie wrzucę w najbliższym czasie. Zresztą tamta działa dobrze i daje się konfigurować.
Tu masz link do wątku gdzie jest ten program:
http://www.cantr.net/forum/viewtopic.ph ... 5&start=15
Tu masz link do wątku gdzie jest ten program:
http://www.cantr.net/forum/viewtopic.ph ... 5&start=15
Ni Ni Ni Ni!
-
Jezeli kruszysz hematyt to jest dosyc prosto, poniewaz masz jeden surowiec.
W przypadku gdy masz projekt oczyszczania rudy już jest trudniej, trzy surowce, kazdy tak samo ważny.
Masz:
1kg rudy,
2kg wapnia,
1kg wegla.
W zależności od wybrania surowca "głównego" otrzymywałbyś różne ilości gotowego zelaza.
To jest według mnie problem programistyczny, który stosunkowo trudno obejsc.
W przypadku gdy masz projekt oczyszczania rudy już jest trudniej, trzy surowce, kazdy tak samo ważny.
Masz:
1kg rudy,
2kg wapnia,
1kg wegla.
W zależności od wybrania surowca "głównego" otrzymywałbyś różne ilości gotowego zelaza.
To jest według mnie problem programistyczny, który stosunkowo trudno obejsc.
- Rusalka
robin_waw wrote:Powiedzcie mi czemu uzywajac surowca w maszynie musimy podac ile chcemy otrzymac.
Jak najbardziej. Mnie to również wkurza, zwłaszcza, że zdarzyło mi się pomylić, i np. zablokowałem se piec do wytopu, bo zabrakło 4 gram rudy, która to pochodziła z drugiego konca wyspy
Powinno być tak, że wpisujemy ilość jednego ze składników, a skrypt mówi nam ile z tego wyjdzie surowca, i ile potrzeba pozostalych składników. Do tego jeszcze przy każdym składniku pokazuje, ile się go ma w inwentarzu. Marzenia
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- robin_waw
- Forien
racja... napiszcie jakas petycje do PD...
a przy okazji... dałoby się móc nazywać klucze?np. "od domu", czy "od statku"... bo jedna z omich postaci ma juz klopot z piecioma kluczami... jak chce komus dac, to musze lazic i sprawdzac ktory do czego jest...
a przy okazji... dałoby się móc nazywać klucze?np. "od domu", czy "od statku"... bo jedna z omich postaci ma juz klopot z piecioma kluczami... jak chce komus dac, to musze lazic i sprawdzac ktory do czego jest...

"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
-
- Gulczak
A może wprowadzić możliwość wypadków drogowych? Na mniejszych drogach, gdyby mijały się dwa pojazdy, a osoba kierująca byłaby czymś zajęta istniałoby prawdopodobieństwo wypadku. Byłoby dość małe, aby wypadki były rzadkością. Na lepszych drogach to prawdopodobieństwo by malało (powiedzmy 30% na ścieżce, a 5% na autostradzie). Taki wypadek powodowałby 10-20% uszkodzeń ciała kierowcy, oraz bezpowrotnie traciłoby się losową ilość surowców, nie przekraczającą 20% ogólnej ilości.
P.S. To nie jest żart

P.S. To nie jest żart
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
- robin_waw
Forien wrote:racja... napiszcie jakas petycje do PD...
Wlasnie zrobilem spis kluczy pewnie wpadnie w twoje rece.