Zmniejszanie umiejetnosci
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Forien
Zmniejszanie umiejetnosci
Nie wiem czy to jest, ale zakladam ze nie ma...
wiadomo, ze ciagle wykonywanie jakiejs czynnosci zwieksza nam z czasem poziom umiejetnosci na wyzszy (zalozmy ze potrzeba na to 20 dni...)...
jednak po osiagnieciu mistrzostwa nie mozemy jej dalej rozwijac. w koncu dochodzi do tego, ze jakas postac ma wszystko po mistrzowsku i umiejetnie...
moj pomysl to zrobic, ze umiejetnosci nieuzywane spadaja. Powiedzmy ze umiejetnosc ktora z przecietnie w 20 dni rozwinelismy na umiejetnie, to po 40 dniach jej NIE UŻYWANIA (czyli bez pracowania w projekcie z nią związanym) spadnie nam na jeden poziom niżej...
no... chyba jasno sie wyraziłem... chyba...
wiadomo, ze ciagle wykonywanie jakiejs czynnosci zwieksza nam z czasem poziom umiejetnosci na wyzszy (zalozmy ze potrzeba na to 20 dni...)...
jednak po osiagnieciu mistrzostwa nie mozemy jej dalej rozwijac. w koncu dochodzi do tego, ze jakas postac ma wszystko po mistrzowsku i umiejetnie...
moj pomysl to zrobic, ze umiejetnosci nieuzywane spadaja. Powiedzmy ze umiejetnosc ktora z przecietnie w 20 dni rozwinelismy na umiejetnie, to po 40 dniach jej NIE UŻYWANIA (czyli bez pracowania w projekcie z nią związanym) spadnie nam na jeden poziom niżej...
no... chyba jasno sie wyraziłem... chyba...
Last edited by Forien on Fri Oct 06, 2006 8:25 am, edited 1 time in total.
"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
-
Marczak
- Quijo
- tehanu
- NiKnight
- Maxthon
O jeden poziom w dwa lata? Bez sensu. Zauważ, że po kilku tygodniach gry większość umiejętności będziesz miał na "niezręcznie". Wiadomo, ze jeśli ktoś jest w czymś dobry to w tym zawodzie pracuje, więc w tym czasie wszystkie inne by spadały. Parę lat i same niezręczniaki by po Cantrze łaziły
Zresztą pewne prace, takie jak budowanie pojazdów, statków itp wykonuje się raczej rzadko, więc wszystkim by ta umiejętność spadała...
Zresztą pewne prace, takie jak budowanie pojazdów, statków itp wykonuje się raczej rzadko, więc wszystkim by ta umiejętność spadała...
- Quijo
- Mattan
- docent
-
nemo49
- KVZ
- Players Dept. Member
BARDZO nie podoba mi się ten "pomysł". Komplikowanie niepotrzebne gry. Zwłaszcza postacie które lubią robić wszystko same na tym ucierpią, a zorganizowane osady mniej, ale też w sumie.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088

https://x.com/MindKiLLERx2088

- ushol
- Forien
chodzilo mi o urealnienie gry... chodzi mi o to, by nie bylo 100 postaci z wszystkim -po mistrzowsku w jednej osadzie, ale zeby byli specjalisci...
mogloby tez byc, ze umiejetnosc spada o jeden poziom.... po prostu chce uniknac sytuacji, gdy w pewnej osadzie bedzie 20 osob, wszystkie maja wszystkie umiejetnosci na mistrzowsko i wyrastaja ponad wszystkie inne i w koncu kazdy robi co chce, bo nie potrzebuje pomocy innych, jak w prawdziwym zyciu - rolnik scina zboze, mlynarz robi make, a kucharz z maki chleb... w cantr jedna osoba moglaby to robic po mistrzowsku
mogloby tez byc, ze umiejetnosc spada o jeden poziom.... po prostu chce uniknac sytuacji, gdy w pewnej osadzie bedzie 20 osob, wszystkie maja wszystkie umiejetnosci na mistrzowsko i wyrastaja ponad wszystkie inne i w koncu kazdy robi co chce, bo nie potrzebuje pomocy innych, jak w prawdziwym zyciu - rolnik scina zboze, mlynarz robi make, a kucharz z maki chleb... w cantr jedna osoba moglaby to robic po mistrzowsku

"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
-
Sasza