Bounty Hunter

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Forien

Postby Forien » Sun Oct 01, 2006 1:49 pm

jak rozpoznasz kogo to uszy?

dusze? what? nie robmy cantr mniej realnego, bo jest wystarczajaco nierealny
Image
"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
ushol

Postby ushol » Sun Oct 01, 2006 1:54 pm

Forien wrote:
AUTO wrote:
ushol wrote:ZNowu się zaczyna... było wałkowane i nie przeszło... więc o co chodzi???

Widocznie trzeba wałkować do skutku

skoro ProgD nie chce ucinac glow, to niech podadza inny sensowniejszy sposob na dowodzenie ze sie kogos zabilo, bez taszczenia ciala od wioski do wioski (co chyba i tak jest impossible)

Dopiero sam pisałeś, że chcesz coś wprowadzić do Cantr, a teraz zrzucasz pracę na ProgD?? Niektórzy mają powody (może i bezsensowne) aby nie było zaimplementowanego odcinania głów... Jak ktoś coś wymyśli innego to niech poda, bo takie pieprzenie nie prowadzi do niczego... kopiujecie temat o głowach i nieśmiertelnikach, nawet nie wskrzeszacie, tylko kopiujecie...
Image
Image
Federacja RP
Forien

Postby Forien » Sun Oct 01, 2006 1:56 pm

jak mam cokolwiek wprowadzic, skoro ProgD tego nie chce zaakceptowac?

nie bardzo zrozumialem Twojej wypowiedzi
Image

ushol

Postby ushol » Sun Oct 01, 2006 2:08 pm

Otóż w Cantr jest pewna hierarchia... Najpierw ktoś proponuje, potem ktoś akceptuje, a następnie ktoś impementuje

Normalnie jest tak, ze gracz proponuje, ci z góry akceptują, a ProgD implementuje...

Z tego co napisałeś trochę wcześniej wynika, że chcesz coś wprowadzić na siłę, więc się nie dziw, że odrzucają twoje pomysły, bo NIC NA SIŁĘ

Z trochę późniejszego posta wynika, że denerwuje cię, ze nei chcą zaakceptować twoich sugestii więc niech to ProgD się zajmie wymyślaniem, akceptowaniem i implementowaniem. Trochę spokoju wewnętrznego ci się przyda... Jak będą implementować wszystko to zaraz bezie kompletny syf w Cantr...
Image

Image

Federacja RP
robin_waw

Postby robin_waw » Sun Oct 01, 2006 2:55 pm

Jezeli ma to nie byc niesmiertelnik, to moze taki lowca by musial posiadac aparat fotograficzny aby zrobic zdjecie denata, albo jezeli czlowiek pojawia sie w cantr w wieku 20 lat to moze miec zaszyty chip identyfikacyjny, albo tatuaz z numerem i ten tatuaz mozna wyciac.
Forien

Postby Forien » Sun Oct 01, 2006 2:58 pm

ale chyba we vlotryan, a nie bananowym lesie ;)
Image

robin_waw

Postby robin_waw » Sun Oct 01, 2006 3:03 pm

Skoro bogowie hoduja u siebie w labolatorium czlowieka do dwudziestu lat to zsylajac go na ziemie moga muwszczepic lub wytatuowac wszystko

A jak departamentowcy namierzaja Cie w cantr zapewne po wszczepionym chipie :P
Kyllyan

Postby Kyllyan » Mon Oct 02, 2006 8:02 am

Myślę sobie, że skoro jest to już trzeci wątek w tym samym temacie to jest cos na rzeczy i warto o tym pomysleć. Czy to bedzie głowa, czy ucho, czy nieśmiertelnik bez znaczenia. Chodzi o identyfikacje trupa. Chodzi też o o, by identyfikator nie był widoczny za życia a tylko po smierci.
Obcy

Postby Obcy » Mon Oct 02, 2006 10:01 am

Co by niby miało być napisane na tym trofeum?

Imię jakie my nadaliśmy ofierze?

Imię jakie ona sobie nadała?
Co, jeżeli zmieniła je na inne tuż przed śmiercią?

Widzę tu naprawdę duzy problem. :?
myszaq

Postby myszaq » Mon Oct 02, 2006 10:07 am

bylo, bylo, bylo. wszystko bylo.

@obcy - ID kazdy widzialby tak, jak nazwal denata. i dlatego nie moze to byc blaszka z imieniem, bo logika podpowiada, ze to nie moze byc dynamiczne. a glowe kazdy przeciez poznaje.... :>

wiem, jestem zly i niedobry, ze dalej to ciagne w strone glow... :twisted:
Artur

Postby Artur » Mon Oct 02, 2006 10:10 am

ja was ludzie nie czaje, jak chcecie miec pozadnego Huntera, to sprawcie se porzadna lodz i skladujcie ciala, inne rozwiazanie nie sa potrzebne, chyba ze to ma byc lowca glow z koscianym kastetem.... starczy troche pracy, a nie implemetowanie jakis idiotycznych mozliwosci jak obcinanie glow czy jakies niesmiertelniki :evil:
robin_waw

Postby robin_waw » Mon Oct 02, 2006 10:16 am

Arturze powiedz mi co zrobisz z cialem i lodzia w lesie albo w gorach, musial bys miec lodz, do tego pojazd i pomocnikow, nie wyobrazam sobie zeby taki lowca mogl sie szybko tego sprzetu dorobic, nie mowiac jeszcze o dobrej broni i ochronie. Szczegolnie gdy dopadniesz bandyte po srodku jednej wyspy a dowod musisz dostarczyc na inny kontynent.
Terlas

Postby Terlas » Mon Oct 02, 2006 10:41 am

A jakies odciski palców. dłoni. Czy nawet odcisk twarzy na plutnie terz dało by sie jakos zrobic, bez koniecznosci obcinania głow bo tego napewno nie bedzie, jak nawet alku nie ma w tej grze
A ja zawsze sie zastanawiam czy jak moja postac sie starzeje, to ja powinienem płakac, czy cieszyc sie ze przezyła tyle
Artur

Postby Artur » Mon Oct 02, 2006 10:42 am

w takim razie potrzebujesz okretu i pojazdu na ladzie, nie widze problemu, postac musi byc rozwinieta jak ma sie trudnic taka profesja... bo tak o powiedziec ze moja nowonarodzona postac jest lowca glow to, no bez przesady, dowod jest w postaci ciala, cialo w jakis sposob da sie dostarczyc wszedzie , na inne kontynenty tez, wiec to wymaga tylko pracy, a nie implementacji beznadziejnych pomyslow...

edit: zrobienie rikszy i longboata na poczatek to naprawde nie wiele pracy, a mozna juz cialo dostarczyc wszedzie, do tego jakas bron niekoniecznie najlepsza i juz mozna uwazac sie za lowce glow, bez niesmiertelnikow i obcinania czesci ciala
Elm0

Postby Elm0 » Mon Oct 02, 2006 10:59 am

Artur wrote:edit: zrobienie rikszy i longboata na poczatek to naprawde nie wiele pracy, a mozna juz cialo dostarczyc wszedzie, do tego jakas bron niekoniecznie najlepsza i juz mozna uwazac sie za lowce glow, bez niesmiertelnikow i obcinania czesci ciala

Zauważ tylko że musiałbyś na każdej wyspie budować nową rikszę bo nie przewiózłbyś jej łodzią... :roll: I ja dziękuję za takiego łowcę głów :D (chociaż są inne sposoby aby rozwiązać taki problem, ale to zalezy już od pomysłowości gracza)
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!

Return to “Sugestie”