Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Mattan

Postby Mattan » Sat Sep 30, 2006 1:27 pm

myszaq wrote:w taki opis moglbys wstawic wszystko, lacznie z rzeczami nie bedacymi opisami melodii. wiec bylaby wielka brama dla naduzyc.

Wieka brama do nadużyć to już jest. Takie bałe okienko w które można różne rzeczy wpisywać. Możeby je skasować i dać tylko rolete z możliwościami np. jeść, spać, sr.. itp. :D

EDIT: odpowiedź na poniżej. No s..ć przez flet to rzeczywiście nienaturalne.
Last edited by Mattan on Sat Sep 30, 2006 3:22 pm, edited 2 times in total.
myszaq

Postby myszaq » Sat Sep 30, 2006 2:39 pm

marudzisz :P to by wygladalo bardziej nienaturalnie w miejscu opisu melodii.

+1 ;)
lukaasz

Postby lukaasz » Sat Sep 30, 2006 8:36 pm

kiedys juz o tym pisalem, ale chcialebym wrocic do pomyslu:

Wprowadzic opcje "mowi do"
dzialalo by na tej samej zasadzie jak Szept (inny kolor itp) tylko ze wszyscy by to slyszeli.

w wielu przypadkach ludzie by z tego korzystali zamiast z Szeptu przez co rozmowy w lokacjach byly by zywsze.
docent

Postby docent » Sat Sep 30, 2006 8:37 pm

niegłupie
Forien

Postby Forien » Sat Sep 30, 2006 8:43 pm

jak nie głupie - mądre
a co mądre - popieram :D
Image
"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
robin_waw

Postby robin_waw » Sat Sep 30, 2006 8:46 pm

A czy teraz nie mozesz uzywac tego zwrotu zaczynajac zdanie od mowi do Imie
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Sep 30, 2006 8:47 pm

No tak, to zadanie dla kogos z ProgD :)

A teraz sie pytam: Gdzie mialaby byc ikonka do uzywania tej opcji? W zakladce 'osoby'? Bo zaraz bedzie multum pomylek, bo ktos nie na to kliknal. I zamiast szepnac powie glosno :) Troche sie tego obawiam
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
docent

Postby docent » Sat Sep 30, 2006 8:48 pm

Mogę i używam, ale usprawnienie międzymordzia zawsze mile widziane :)
lukaasz

Postby lukaasz » Sat Sep 30, 2006 9:18 pm

robin_waw wrote:A czy teraz nie mozesz uzywac tego zwrotu zaczynajac zdanie od mowi do Imie

Moge, ale jak bedziesz gral tak jak ja gram 90% czasu to zobaczysz jakie to niewygodne.
A moja gra polega na tym ze siedze w robocie, i jak szef nie patzry to moge wskoczyc i pocytac co sie dzieje. I w chwili gdy mam kilkadiesiat linijek do przejrzenia, widze tylko to co mowi sie do mnie a niezawsze wypaluje to co mowi ktos do mnie na "forum ogolnym".

Ikonka moze byc umieszczona obok ikonki szeptu.
Wyglad: tak samo jak ikonka szeptu, tylko ze skladal by sie z kilku chmurek.
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Sep 30, 2006 9:29 pm

lukaasz wrote:A moja gra polega na tym ze siedze w robocie, i jak szef nie patzry to moge wskoczyc i pocytac co sie dzieje. I w chwili gdy mam kilkadiesiat linijek do przejrzenia, widze tylko to co mowi sie do mnie a niezawsze wypaluje to co mowi ktos do mnie na "forum ogolnym".

hehe, znam ten bol, mam dokladnie to samo :D Dobrze ze mojego monitora nie widac jak sie wchodzi do pokoju :D

No dobra, mam pewne wytlumaczenie, co do egzystencji tych dwoch ikon (szeptu, i zwracania sie do kogos) kolo siebie - bo jak sie zle kliknie, to nie znaczy nic innego, jak to, ze chialo sie powiedziec cicho, ale jednak inni uslyszeli :)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
in vitro...

Postby in vitro... » Sat Sep 30, 2006 9:36 pm

Moge, ale jak bedziesz gral tak jak ja gram 90% czasu to zobaczysz jakie to niewygodne.
A moja gra polega na tym ze siedze w robocie, i jak szef nie patzry to moge wskoczyc i pocytac co sie dzieje. I w chwili gdy mam kilkadiesiat linijek do przejrzenia, widze tylko to co mowi sie do mnie a niezawsze wypaluje to co mowi ktos do mnie na "forum ogolnym".
Używaj ctrl+f z imieniem twej postaci.

moze zamiast dodawanie nowej ikony zrobić listę osób w lokacji na ekranie szeptów (bo na tym ekranie jest duzo miejsca) i zaznaczać ptakami osoby. dla tych osób dana kwestia będzie podświetlona np."x mówi głośno do ciebie blabla"
cantr się posypał
lukaasz

Postby lukaasz » Sat Sep 30, 2006 9:51 pm

Jak zapewne zauwazyles czytajac, moj brak czasu nie jest powodem dla ktorego prosze o takie zmiany.
Bywalem juz w lokacjach gdzie wszyscy do siebie szepcza, i zazwyczaj nie sa to jakies super tajne sprawy. dzieje sie tak po porostu dlatego ze sa to wiadomosci skierowane bezposrednio do danej osoby.
Wprowadzenie "mow do" spowoduje ze wszyscy beda mowili na glos bo "szept" bedzie uzywany tak samo jak w realu - do przekazania czegos czego ini maja nie slyszec.

a minusem twojego rozwiazania jest na przklad postac ktora mial byc proste imie np: Ola - i podswietli ci cala liste wyrazow z tym ciagiem znakow.
in vitro...

Postby in vitro... » Sat Sep 30, 2006 11:01 pm

a co powiesz o tym:
moze zamiast dodawanie nowej ikony zrobić listę osób w lokacji na ekranie szeptów (bo na tym ekranie jest duzo miejsca) i zaznaczać ptakami osoby. dla tych osób dana kwestia będzie podświetlona np."x mówi głośno do ciebie blabla"
cantr się posypał
lukaasz

Postby lukaasz » Sun Oct 01, 2006 6:07 am

nie.
bo jak bedzie ktos chcial raz mowic szeptem a raz glosno to bedzie musial szukac po tej liscie i odznaczac i zaznaczac.

Niewidze problemu z 2ma ikonami. Tak samo jak sa kolo siebie ikony Przweciagania i Ataku. I jak czesto je mylisz?
Forien

Postby Forien » Sun Oct 01, 2006 8:54 am

rzadko ;) a i zawsze mozna wcisnac "cofnij" w przegladarce ;)
Image

"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)

Return to “Sugestie”