Wieza
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- OktawiaN :)
Wieza
Wieża
30 kg kamienia
8 kg drewna
kilenia, mlotek
w zakladce "miejsce" mozna by podejrzec ilosc osob podarzajacom drogami [kolo drog pokazywala by sie ilosc ludzi i ilosc pojazdow] ewentualnie pokazywaly by sie nazwy okretow i pojazdow naziemnych.
Dzwon
5 kg brazu lub 7kg zelaza
dzwon jest instrumentem ktory stanowi czesc wyposarzenia wieży jest slyszalny na zewntarz i wewnatrz budynkow.
To chyab tyle
Kto jest na tak? I czy jest to wykonywalne?
30 kg kamienia
8 kg drewna
kilenia, mlotek
w zakladce "miejsce" mozna by podejrzec ilosc osob podarzajacom drogami [kolo drog pokazywala by sie ilosc ludzi i ilosc pojazdow] ewentualnie pokazywaly by sie nazwy okretow i pojazdow naziemnych.
Dzwon
5 kg brazu lub 7kg zelaza
dzwon jest instrumentem ktory stanowi czesc wyposarzenia wieży jest slyszalny na zewntarz i wewnatrz budynkow.
To chyab tyle
Kto jest na tak? I czy jest to wykonywalne?
- dstankiewicz
- Maxthon
- robin_waw
- Rusalka
Uznajcie temat wiezy za zaakceptowany, gdyz jest on przedmiotem dyskusji RD. Mozliwe ze jej wlasciwosci beda posiadac latarnie morskie. A dzwon? Dzwon byl pare razy i gdzies tam jest na forum...
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- in vitro...
- Mattan
- Forien
dzwon z zelaza, lub brazu... moglby pomagac wszynac alarmy i umieszczaloby sie go na wiezy, lub latarni.
wieze bylyby dla lokacji, bez dostepu do morza, a wiec gdzie latarnie?
natomiast tam, gdzie jest mozliwosc wybudowania latarnii nie mozna byloby budowac wiezy
ZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, ZA i jeszcze raz ZA
wieze bylyby dla lokacji, bez dostepu do morza, a wiec gdzie latarnie?
natomiast tam, gdzie jest mozliwosc wybudowania latarnii nie mozna byloby budowac wiezy
ZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, ZA i jeszcze raz ZA
"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
- Rusalka
Forien wrote:wieze bylyby dla lokacji, bez dostepu do morza, a wiec gdzie latarnie?
Nie, nie, nie. To dwie zupelnie niezalezne budowle. Wieza obserwacyjna, z zasady powinna byc tansza od latarni, to raz. A dwa, wieze powinny widziec dalej od latrani. Latarnia mialaby tylko troche zboostowane pole widzenia 110%? 115%?
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Forien
to moze inaczej: wieza widzi w glab ladu, a latarnia morza?
i na obu moga byc dzwony?
Edit: sorki, ze chce na sile cos wymyslic, ale pragne jakos wplynac na gre, a ze nie dostalem sie do zadnego departamentu (nawet tego odpowiedzialnego za wiki
), to pozostaje mi to...
Edit: sorki, ze chce na sile cos wymyslic, ale pragne jakos wplynac na gre, a ze nie dostalem sie do zadnego departamentu (nawet tego odpowiedzialnego za wiki
Last edited by Forien on Sat Sep 30, 2006 9:04 pm, edited 1 time in total.

- Obcy
- ActionMutante
Forien wrote:to moze inaczej: wieza widzi w glab ladu,
Nie. Stojac na latarni mozesz patrzec w glab ladu, i tak samo jesli wieza stoi przy brzegu to mozna spojzec na morze... REALIZM i prosze mi nie mowic, ze *przedrzeznia* "Cantr nie jest w pelni reali..." Bo wiem. Ale bardziej nierealistycznym go nie robmy...
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
- Rusalka
I tak to nie wchodzi w gre, bo za duzo programowania. Tymczasem wprowadzenie wiez itp. jest o tyle proste, ze korzystaloby z kodu napisanego juz dla lunety.
- Forien
w pierwszym posice padlo wyrazenie "czy jest to wykonalne?"... jest jak najbardziej... ale w granicach możliwości ProgD. im mniej kodu trza pisac tym szybciej to bedzie i gra bedzie sprawniej dzialac... czyli lepiej nie komplikowac sprawy wiezy...
ale ja cem(chcę) dzwony...
ale ja cem(chcę) dzwony...

- Marcin24