Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Artur
mam sugestie, moze by wprowadzic ograniczenie w ilosci notatek mozliwej do zrobienia i skopiowania np. do 10 na godzine? nie beda mnie wtedy trupy wkurzac co zostawia po po sobie burdel skopiowanych notatek, a i was zlodzieje zamknieci w budynkach i kopiujacy notatki tez nie beda wkurzac, bedzie mniej sprzatania...
- Gulczak
Za, za i jeszcze raz za! 10 notatek to taka optymalna liczba, tylko obawiam się że twórcy map mogą zaprotestować. Nawet jak ktoś w dużym mieście kopiuje prawa, do jakieś felietonu na przykład, to limit może mu nie wystarczyć. Dlatego mój początkowy entuzjazm ustąpił scepytcznej stronie mojej natury i tak właśnie patrze na ten pomysł, bezpiecznie zza ciemnych okularków... 
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
- Artur
- Loc
- Quijo
- Loc
- in vitro...
-
AUTO
- Rydygier
AUTO wrote:Jestem za, to chyba rozsądiejszy pomysł od mojego (ważące notatki). W końcu pisanie i kopiowanie notatek trwa więc taki limit ma sens.
Można też wrócić do starej koncepcji wprowadzenia papieru jako wymaganego surowca (z drewna czy bawełny można by go zrobić) lub pergaminu (spreparowana skóra). Opcjonalnie jeszcze pióro do pisania i atrament z czegoś (albo kałamarz, który by się nie wyczerpywał)... To by z pewnością podnioło wartość i prestiż słowa pisanego.
Last edited by Rydygier on Mon Sep 25, 2006 5:49 pm, edited 1 time in total.
- Gulczak
Rydygier wrote:AUTO wrote:Jestem za, to chyba rozsądiejszy pomysł od mojego (ważące notatki). W końcu pisanie i kopiowanie notatek trwa więc taki limit ma sens.
Można też wrócić do starej koncepcji wprowadzenia papieru jako wymaganego surowca (z drewna czy bawełny można by go zrobić) lub pergaminu (spreparowana skóra). Opcjonalnie jeszcze pióro do pisania i atrament z czegoś (albo kałamarz, który by się nie wyczerpywał... To by z pewnością podnioło wartość i prestiż słowa pisanego.
eee... nie? Zepsułbyś kariere wielu moim postaciom!
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
- Quijo
Mysle, ze takie rzeczy mozna by bylo wprowadzic jako dodatek, bo gdzie jakas osada, ktora dopiero co zaczyna sie rozwijac, zajmowala by sie robieniem papieru. W kazdej osadzie przewaznie na poczatku powstaja notatki z nazwa miejsca i mozliwymi zakazami. Wiec z takiego papieru wiecej, by sie zrobilo problemow niz korzysci
http://www.gks-murcki.com
- Rydygier
Czy ktoś już zgłaszał propozycje udogodnień w rybołóstwie takich jak sieci rybackie, więcierze, pomosty rybackie (urządzenia stawiane nad brzegiem zwiększające wielkość połowu) a także rybołóstwo pełnomorskie (kuter czy cokolwiek plus sieć)? Bo jak dotąd w wyspiarskim cantr rybołóstwo jest, o dziwo, na bardzo prymitywnym poziomie...
- Artur
- banialuk
Moznaby usprawnic rozdawanie jedzenia. Bo jesli mam do rozdania po 100 gram ryzu dziesieciu osobom to troche to trwa. A gdyby byla osobna ikonka (przekaz kilku osobom) to wpisuje sobie 100 gram i zaznaczam wybrane osoby (jak przy zaznaczaniu zwierzat przy polowaniu), a kazda z nich dostaje po 100 gram. Gram niedlugo, wiec moze glupi pomysl, ale rzucilo mi sie w oczy jak mialem troche zarcia rozdac.
Pozdrawiam
Pozdrawiam