Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Tue Sep 12, 2006 6:18 pm

Nie tylko zlodzieje/mordercy/klusownicy itp. musza uciekac.Tez postacie jak najbardziej "dobre" czasem musza zwiewac gdzie pieprz rosnie przed tymi "zlymi".
A to ze zobaczysz kogos ale nie bedziesz wiedzial kto to to tez nic ci nie da.
Mapokl

Postby Mapokl » Tue Sep 12, 2006 7:25 pm

Jeżeli złodziej nie będzie się mógł gdzieś poprostu schować (maski, krzaczory itp) to jest to bez sensu.

Wogóle w tej chiwili nie istnieje takie pełne zlodziejstwo. Bo jedynym sposobem by coś ukrać to wziąść to na chama i zwiewać. A złodziej chyba działa bardziej dyskretnie...
Elm0

Postby Elm0 » Tue Sep 12, 2006 8:25 pm

Bardziej pasuje tutaj słowo rabunek. Złodziej zazwyczaj kradnie po kryjomu...
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Maxthon

Postby Maxthon » Tue Sep 12, 2006 9:43 pm

Też jestem na NIE. Za bardzo by to ułatwiało niektórym grę.
Zaznaczę od razu, że moje postacie nie prowadzą złodziejskiego żywota. :wink:
robin_waw

Postby robin_waw » Wed Sep 13, 2006 8:58 am

Czesto w lokacjach pojawiaja sie jaktosiegraje, osoby ktore nie odezwa sie, albo kradna notatki, jedzenie, to co lezy na ziemi i odchodza, najczesciej sa to osoby ktore dopiero sie zarejestrowaly i nie wiedza o co chodzi, albo gra nie spelnia ich oczwekiwan, moze zrobic minimapke z kilkoma lokacjami w ktorych bedzie juz zaimplementowana jakas infrastruktura i po zarejestrowaniu pierwsza postac bedzie sie w takiej lokacji tworzyla, czas zycia takiej osoby mozna by ustawic np. na 24 godziny bez ograniczen minutkmi i dopiero po przetestowaniu gry mozna by postac przeniesc do losowej lokacji wybierajac swiadomie przycisk dalszej gry, albo tworzac juz w standardowym trybie 2 postac.
ushol

Postby ushol » Wed Sep 13, 2006 9:48 am

To nie prejdzie... 24 godziny gry to malo, aby się wciągnać lub zadecydować, że się chce grać... w Cantr albo się zaczyna grać, albo się rejestruje i usuwa konto... POzatym kto by żył w takich lokacjach, bo jeśli same niubisie to trochę nie teges by to wygądało...

(sorry jeśli coś niewyraźnie piszę, ale o prze to że iszę na jakiejś głupiej metlowej klawiaturze*
Image
Image
Federacja RP
robin_waw

Postby robin_waw » Wed Sep 13, 2006 9:54 am

Myslisz ze takiemu co nie chce grac w cantr chce sie usunac konto, a te 24 godziny by byly na zapoznanie sie z interface, i zobaczenie jak to wyglada, moglo by byc w tych lokacjach kilaka postaci z PD, albo kilku innych ochotnikow ktorzy by odpowiadali na pytania noobkow, poza tym zakladajac pierwsza postac byla by informacja ze to jest strefa testowa i przycisk przenies postac do gry.
ushol

Postby ushol » Wed Sep 13, 2006 10:01 am

Z ednej strony fajne, ale z drugiej to cantr jest tlko jeden... ty cces robić wersję demo... Lepiej juz chyba zrobic jakis onlinowy, przymusowy tutorial... Zrobony np. we flashu
Image

Image

Federacja RP
Artur

Postby Artur » Wed Sep 13, 2006 11:21 am

o, to nie gupi pomysl :wink:
Szopen

Postby Szopen » Wed Sep 13, 2006 12:44 pm

Hmm... Nie sadze, zeby cos takiego przeszlo, szczerze mowiac. Ale jakis ladny "poradnik", skupiajacy sie nie tylko na mechanice, zapoznaniu z interfacem, jak na wiki, a wyjasniajacy podstawowe zasady... jakby to nazwac... spoleczne (?) ogolnie przyjete, itd., zachecajacy do gry przede wszystkim... To mogloby zachecic jakwtosiegrajkow do glebszego zapoznania sie z gra.
Gulczak

Postby Gulczak » Wed Sep 13, 2006 12:56 pm

Poradnikom, najlepiej interaktywnym, dajmy na to we flashu czy nawet prezentacje w power poincie mówimy wielkie TAK! Powinno tam być wyjaśnione jak się zbiera surowce, ostrzeżenie aby nie zginąć z głodu. Jak będe miał chwile czasu to może zrobie taki poradnik w power poincie... Na razie jestem zatyrany :P Acha, zmieniłem podpis aby nie być na czarnej liście Marola. Przypominam, że każde <b>kliknięcie w link poniżej daje mi</b> prawie <b>4 litry krwi i troche (chyba 20) złota</b>
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Forien

Postby Forien » Wed Sep 13, 2006 1:39 pm

Poradnik lepsiejszy niz wersja demo :D tylko kto taki zrobi? :D
Image
"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
Szopen

Postby Szopen » Wed Sep 13, 2006 1:42 pm

Forien wrote:Poradnik lepsiejszy niz wersja demo :D tylko kto taki zrobi? :D

Tu sie zaczyna problem :P
Artur

Postby Artur » Sat Sep 16, 2006 12:01 pm

mam pytanie do kogos z gory, jakie sa plany wykorzystywania zwierzat w przyszlosci, wiem ze beda zagrody, ale czy bedzie mozna miec np. wlasnego konia, moc na nim jezdzic i takie tam? wydaje mi sie to calkiem potrzebne...
robin_waw

Postby robin_waw » Tue Sep 19, 2006 11:29 am

Wanna, umywalka, sedes, pisuar, mydlo, papier toaletowy - co wy na to :lol:

Return to “Sugestie”