PD - mozna zaufac? NZ - mozna nie lamac?

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Forien

PD - mozna zaufac? NZ - mozna nie lamac?

Postby Forien » Tue Sep 12, 2006 9:03 pm

Chcę jedną z postaci COŚ zrobić... tylko obawiam się, że inni gracze mogą łamać Najważniejszą Zasadę chcąc mi w tym przeszkodzić.

Sam nie chcąc łamać najważniejszej zasady nie moge powiedziec o co mi chodzi... ale mam obawy, czy gracze nie beda lamac NZ by moja postac powstrzymac, i czy PD nie będą przymykać na to oka (bo jak mi się zdaje sami też grają)...
Ja sam rzadko łamię NZ, ale nigdy nie robie tego w celu uprzykrzenia komuś gry, czy ułatwienia jej sobie. Co najwyżej wiem o jakiś zdarzeniach, o których postać nie ma prawa wiedzieć. Teraz, gdy planuję zrobić, co chcę zrobić nabreałem obawy, iż nikomu ufać nie mogę... na PD często słyszałem skargi, iż łamią NZ częściej niż inni... jeśli tak to powiem tyle:

przez takie dziecinne zachowania możecie popsuć innym zabawę. Chcę zrobić coś naprawdę niesamowitego, co prawdopodobnie przejdzie do historii, tylko aby to się udało musi być jeden warunek... żaden z graczy nie może złamać NZ, co jest niemożliwe...

Ile razy coś Wam się nie udawało, a wszystko wskazywało na to, ze się uda? Ile razy Wasze napaści/kradzieże/akcje czy po prostu zwykły handel były udaremiane, bo inni wiedzieli co się święci i chcieli to wykorzystać?

Proponuję trzy rzeczy:
- żeby w PD były osoby niegrające w CANTR (albo zeby chociaż NAPRAWDE pilnowały porządku i nie wykorzystywąły przywilejów do łamania NZ)
- Żeby gracze starali się nie łamać NZ
- i żeby na forum nie pisać o zadnych zdarzeniach, postaciach, akcjach, wyprawach z gry. To wszystko pozwala nam na nawet nieswiadome łamanie NZ... Jeśli na forum nei będzie info IC (in character... przeciwientsow OOC dla niewiedzacych), to w grze nie bedzie info OOC... proste...
Last edited by Forien on Tue Sep 12, 2006 9:09 pm, edited 1 time in total.
Image
"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
Ula

Postby Ula » Tue Sep 12, 2006 9:07 pm

cos czuje, ze to bedzie kolejny temat, ktory zakonczy sie klodka...
... i bardzo dobrze
Image
Forien

Postby Forien » Tue Sep 12, 2006 9:10 pm

mogłabyś proszę, ja ciebie, nie spamować? zadałem pytania i chcę na nie odpowiedzi, a nie spamiastych postów od kogoś, kto nawet nie wie co odpowiedzieć
Image

Laura_

Postby Laura_ » Tue Sep 12, 2006 9:23 pm

forien, ten temat byl juz walkowany wielokrotnie, nie spodziewaj sie wiec wybuchow entuzjazmu..
marol

Re: PD - mozna zaufac? NZ - mozna nie lamac?

Postby marol » Tue Sep 12, 2006 9:32 pm

Forien wrote:Proponuję trzy rzeczy:
- żeby w PD były osoby niegrające w CANTR (albo zeby chociaż NAPRAWDE pilnowały porządku i nie wykorzystywąły przywilejów do łamania NZ)
Proponuję, żebyś chociaż ty naprawdę nie oszukiwał w grze i nie grał na dwa konta.
Forien wrote:- Żeby gracze starali się nie łamać NZ
Proponuję, żeby politycy starali się być uczciwi, a kibice nie robić zadym na meczach.
Forien wrote:- i żeby na forum nie pisać o zadnych zdarzeniach, postaciach, akcjach, wyprawach z gry. To wszystko pozwala nam na nawet nieswiadome łamanie NZ... Jeśli na forum nei będzie info IC (in character... przeciwientsow OOC dla niewiedzacych), to w grze nie bedzie info OOC... proste...
Nie ma takiej możliwości.
(SRVPRC)
Image
Sasza

Postby Sasza » Tue Sep 12, 2006 9:34 pm

ALe chłopak dobrze mówi :wink:
Ten punkt mi się bardzo podoba:

PS. Ale jeżeli ktoś z PD łamie NZ i używa OOC to mógłby być wydalony.. a nie sądze, że ktoś by pomógł go wydalić, a GAB to wiecie.. :roll:
Maxthon-ja mam zastrzeżenia. Ale niemówie o całym PD. Tylko np. o jednej, bądź dwóch osobach.. :wink:
I oczywiście, szacunek dla Marola, że dużo robi dla gry 8)
Last edited by Sasza on Tue Sep 12, 2006 9:52 pm, edited 1 time in total.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Maxthon

Postby Maxthon » Tue Sep 12, 2006 9:35 pm

Wydaje mi się, że przesadzasz... Po pierwsze:

To niby kto ma być? Kto będzie chciał zajmować się grą ot tak i to do tego z pełnym zaangażowaniem i za darmo? To nie ogame, że można sobie założyć konto na innym Uni.
Poza tym nie rozumiem, dlaczego Ty jak i część graczy z góry zakładacie, że członkowie PD są po to, żeby naginać zasady i psuć innym grę. Ja z mojej strony mogę powiedzieć, co prawda moje kontakty z osobą z PD ograniczają się do kilku wymienionych wiadomości, że ludzie Ci starają się jak najlepiej wykonywać swoje obowiązki i nie mam w stosunku do nich żadnych zastrzeżeń.
Tak to już jest w naszym pięknym kraju, że jeśli ktoś ma jakąś władzę, to zaraz znajdzie się grupka ludzi, którzy zaczynają go oskarżać (z zazdrości?) często na postawie jakiś domysłów lub przypuszczeń.
Dlaczego nikt nie zastanowi się, że członkowie PD, to są ludzie, którzy poświęcają swój czas i energię po to, żeby nam graczom się dobrze bawiło. Robią to zupełnie bezinteresownie i z pełnym zaangażowaniem. Dlaczego zamiast im za to dziękować co chwila ktoś wyjeżdża z jakimiś oskarżeniami, często bzdurnymi? Ludzie zastanówcie się czasem nad sobą!
Zabranianiem grania w Cantr osobom z PD jest świństwem, to trochę tak jakbyście chcieli żeby ktoś dla was pracował i mu za to nie zapłacić.

- Żeby gracze starali się nie łamać NZ

Ten postulat jest także trudny do spełnienia. Pomimo, że większość graczy (mam nadzieję) stara się grać zgodnie z NZ, zawsze znajdą się osoby, które będą próbowały tą zasadę naginać. Właśnie dlatego starajmy się wspierać PD w ich działaniach a nie wysuwajmy oskarżeń ot tak.

Co do forum, też jestem za tym, że zasada 4 dni w wielu przypadkach jest stanowczo niewystarczająca. Jeśli już ktoś tak naprawdę musi coś pisać na forum o wydarzeniach w grze to rozsądnym terminem powinno być przynajmniej 20 dni od zdarzenia, lub jeśli sprawa dotyczy jakiegoś większego wydarzenia (np. wojny) to 20 dni od jej zakończenia.

Tyle z mojej strony.... :)
dstankiewicz

Postby dstankiewicz » Tue Sep 12, 2006 10:10 pm

Luuudzie przyginacie :/ Jesli chodzi o zaloge PD nie grajacych, to byloby to bez sensu, poniewaz grajac sami nabieraja doswiadczenia, dzieki czmu moga lepiej reagowac na zachowania graczy. Jak nie beda grac to beda znac gre tylko z teorii. Bez sensu. A poza tym jak ktos wczsniej powiedzial - czmu uwazacie ze wszyscy z PD i innych departamentow sa to osoby naduzywajace wladzy, lamiace NNZ itd. Zdarzylo sie tak kilka razy i najwidoczniej wyrobil sie taki stereotyp... Przykre. A zeby na forum nie bylo dysusji IC, to musielibysmy na pl. forum zostawic tylko podforum 'dyskusje niezwiazane z cantr'. I bylby jeden wielki spam. To nie o to chodzi.
No coz Forien, nie zawsze wszystko bedzie tak jak chcesz. Nie kazdy gracz robi w grze cos wielkiego, co przechodzi do historii. Niektorzy znakomici gracz takich rzeczy nie zrobili (moge sie zalozyc). A pozatym zawsze znajda sie ludzie ktorzy zlamia zasady zeby komus uprzykrzyc gre innym itd. Tak bylo jest i bedzie.
Nie mozna sobie ukladac gry tak jak chcesz... To jak granie z cheatami :P
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Tue Sep 12, 2006 10:36 pm

*przechodzi obok tematu majac w d** cala te dyskusje jako kompletnie bezsensowna*
Milo

Postby Milo » Tue Sep 12, 2006 10:44 pm

Forien, masz konkretny problem to napisz do PD i sie spytaj. Oni naprawde nie bija , nie przypalaja papierosami i nie gromadza teczek. To naprawde nie ich widziales w telewizorze
Chcesz czlonkow PD nie grajacych w Cantra? A skad wezmiesz takich znajacych realia gry? No moze w sumie kilku weteranow, graczy ktorzy sie wycofali by sie zgodzilo. Zalatw im tak z 1000 euro miesiecznie za ta fuche a moze sie uda

Forien wrote: Ja sam rzadko łamię NZ, ale nigdy nie robie tego w celu uprzykrzenia komuś gry, czy ułatwienia jej sobie.
:shock:

Maxthon wrote:Co do forum, też jestem za tym, że zasada 4 dni w wielu przypadkach jest stanowczo niewystarczająca. Jeśli już ktoś tak naprawdę musi coś pisać na forum o wydarzeniach w grze to rozsądnym terminem powinno być przynajmniej 20 dni od zdarzenia, lub jeśli sprawa dotyczy jakiegoś większego wydarzenia (np. wojny) to 20 dni od jej zakończenia.

Jak juz ktos bardzo chce cos napisac co moze innym zepsuc zabawe to niech ostrzeze o tym na samym poczatku posta, boldem i na czerwono

marol wrote:
Forien wrote:- Żeby gracze starali się nie łamać NZ
Proponuję, żeby politycy starali się być uczciwi, a kibice nie robić zadym na meczach

Pare osob tu chyba prawo studiuje... Mozemy pozwac Marola za porownanie nas do politykow? :wink:
Forien

Postby Forien » Wed Sep 13, 2006 5:44 am

ja nic nie mowilem, ze PD jest takie i takie... trzeba bylo czytac uwaznie... wczesniej zadalem pytanie "czy PD można zaufać, bo słyszałem na nich skargi"...

Marol... tak mjiałem kilka kont (dla zainteresowanych trzy), ale to dlatego, ze chcialem miec szybko te 15 postaci... ostatecznie i tak zdecydowałem się na 8, czy 9...

Maxthon... nie wysuwam podejrzen do PD, tylko sie pytam, czy te wszelkie skargi na nich byly realne, czy tylko ktos sobie jaja robił... i zgadzam się, że zasada 4 dni jest niewystarczająca...

dstankiewicz: nie chce ulozyc sobie gry jak granie cheatami, tylko nie chce, zeby inni tych cheatow uzywali...

Agent 0007... fajnie sie spamuje? ;)
Image

marol

Postby marol » Wed Sep 13, 2006 6:43 am

Forien wrote:Marol... tak mjiałem kilka kont (dla zainteresowanych trzy), ale to dlatego, ze chcialem miec szybko te 15 postaci... ostatecznie i tak zdecydowałem się na 8, czy 9...
LOL, to miało być z zasady fałszywe oskarżenie na zasadzie analogii, tak jak ty fałszywie oskarżałeś członków PD w pierwszym poscie. A tu niespodzianka, trafiłem, hehe...
(SRVPRC)

Image
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Wed Sep 13, 2006 7:44 am

Ja nie spamuje... Mozesz psuc dalej innym gre zakladajac idiotyczne tematy na forum. Powodzenia. A ja z forum chyba zrezygnuje i skupie sie na samej grze...
ushol

Postby ushol » Wed Sep 13, 2006 8:19 am

Spokojnie Agencie...

@forien: temat był jż wałkowny kiedyś... nie ma mozliwosci, aby ludzi PD nie grali... to tak jakby lekaże leczyli bez zbadania... Pozatym na twoim miejscu nie pisłbym tego, poniewaz to dzięki PD głównie ta gra istnieje... Bez PD nie było by gry, a PD które nie gra nie miało by prawa bytu...
Image
Image
Federacja RP
Artur

Postby Artur » Wed Sep 13, 2006 8:24 am

Forien, zastanow sie zanim cos takiego napiszesz... byl juz o tym temat nie jeden, PD musi grac i bedzie grac... nie wiem co takiego chcesz zrobic ze tak sie boisz NNZ, ale jak sadze chcesz to oglosic na forum zeby sie pochwalic i boisz sie ze ktos z forum moze wykorzystac ta wiedze spoza gry przeciw twojej postaci... sam mialem takie obawy, ale doszedlem do wniosku ze za jakis czas moja postac bedzie juz na tyle silna zeby nie obawiac sie NNZ, calych uzbrojonych miast i dzwigania jarzma slawy, wiec tobie proponuje takze odlozenie swoich planow na pozniej, kiedy to juz NNZ moga zrobic ci tyle co i mi, czyli nic :twisted:

Return to “Ogólne dyskusje”