BTW witam na forum
Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Elm0
-
Wilk
- Mapokl
- Forien
- Rusalka
Będzie możliwość anulowania projektu co ma 50%, ale najprawdopodobniej będzie trzeba wykonać tą samą pracę "wstecz", więc się człowiek napracuje. Będzie można też odzyskać część surowców, ale na pewno nie wszystkie.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Forien
- marol
-
kid29A
nom to brzmi rozsadnie... ale przydalaby sie mozliwosc rozbiorki skonczonej rzeczy/budynku/pojazdu i odzyskania czesc surowcow (malo) no i mozliwosc zniszczenia przy pomocy broni rzeczy/budynku/pojazdu/projektu z odzyskiwaniem (bardzo malej ilosci) surowcow. hmm... chociaz sam nie wiem czy to dobry pomysl 
- Artur
- Rusalka
Artur wrote:marze o mozliwosci palenia budynkow z drewna i trzcinypotem odzyskiwalo by sie odrobine tych sorowcow...
Najwyżej węgla dzrzewnego
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Artur
- Gulczak
Ja podchodze do tego dość sceptycznie... Chyba że tylko właściciel będzie mógł od razu wycofać projekt. Bo gdyby nawet po 50 dniach mógł każdy usunąć projekt ( a nieraz musiałem chodzić po drugą część surowców potrzebnych do budowy, projekt zostawał na pare tygodni sam) to byłaby prawdziwa plaga kradzieży. Proponuje w takim razie możliwość założenia "osłony" na plac budowy. Powiedzmy drewnianej to płot i wtedy dopóki płot się nie rozpadnie projekt będzie "nietykalny" przez obcych. Żywotność drewnianego płotu(5 kg. drewna) to np. 50 dni, kamiennego płotu (8 kg. kamienia) 100 dni, a żelaznej siatki(2 kg. żelaza) już 150 dni.
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
- Rusalka
Gulczak wrote:Ja podchodze do tego dość sceptycznie... Chyba że tylko właściciel będzie mógł od razu wycofać projekt. Bo gdyby nawet po 50 dniach mógł każdy usunąć projekt ( a nieraz musiałem chodzić po drugą część surowców potrzebnych do budowy, projekt zostawał na pare tygodni sam) to byłaby prawdziwa plaga kradzieży. Proponuje w takim razie możliwość założenia "osłony" na plac budowy. Powiedzmy drewnianej to płot i wtedy dopóki płot się nie rozpadnie projekt będzie "nietykalny" przez obcych. Żywotność drewnianego płotu(5 kg. drewna) to np. 50 dni, kamiennego płotu (8 kg. kamienia) 100 dni, a żelaznej siatki(2 kg. żelaza) już 150 dni.
Po co dodatkowo komplikować sprawę? Nie będzie zostawiania projektów bez opieki. Trzeba sobie znaleźć kompana. Ludzie kiedy wy zaczniecie wreszcie współpracować w z innymi w Cantr?
- marol
- Gulczak
marol wrote:Gulczak, to chyba niezbyt realistyczne, jeśli ktoś zakłada projekt np. młotka i idzie sobie w cholerę, a nikt inny nie może tych materiałów ruszyć, nie?
Z tym się zgodze. Ale rozejrzyj się. Jest w okolicy jakakolwiek budowa? jak tak to idź i zobacz czym jest ogrodzona. Czym? Siateczką i dodatkowo stoi strażnik.
Rusalka wrote:Ludzie kiedy wy zaczniecie wreszcie współpracować w z innymi w Cantr?
Rusalko, prosze nie dawaj takich oskarżeń, gdy nie znasz wszystkich faktów. Gdzie ja miałem budować statek, jeżeli ta osada najbliżej ma do wody. Ponad to nie ma tam <u> nikogo </u> z ludzi. Mam poprosić krowe o popilnowanie? A co do kompana, to moja postać chce zostać samotnym handlarzem, bez żadnych spółek. Proste?
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt