Top ten najbardziej zaludnionych lokacji

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Elm0

Postby Elm0 » Sat Sep 09, 2006 9:29 pm

Agent 0007 wrote:DZiwi mnie tak wysoka pozycja Zatoki... mocno dziwi...

Zdziwisz się jeszcze nie raz :lol:

A tak naprawdę najludniejszym miastem jest Esdragon.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
AUTO

Postby AUTO » Sat Sep 09, 2006 9:32 pm

Elm0 wrote:A tak naprawdę najludniejszym miastem jest Esdragon.

Eeee tam, bajki opowiadasz ;)
Ta statystyka zawiera też postacie w pojazdach i budynkach, a nie tylko na placu.
belin

Postby belin » Sat Sep 09, 2006 10:21 pm

marol wrote:Ta statystyka to najbardziej zaludnione lokacje. Jeśli ktoś próbuje jej nadać inne znaczenie, a później dochodzi do wniosku, że jest z kosmosu w kontekście tego znaczenia, to niech zostanie astronautą.

No to jestem atronauta :-)
Ta statystyka dotyczy danego momentu - i powinna byc w takim razie podawana z data nawet "godzinowa". Inaczej ma sie nijak do rzeczywistosci. Istnieje wiele miejsc gdzie w ciagu jednej tury stan osobowy zmienia sie ladnych pare osob, wiec taka statystyka wyjeta jest z tzw... d (od 18 do 22 brakuje 4 postaci - tyle to w x lokacjach widzialem jak sie rusza)
Dlatego zaproponowalem inna statystyke. A to ze ona moze wplywac OOC? - powiedzmy sobie szczerze - calosc forum wplywa OOC. Ta statystyka aktualna tez (juz byly tego przyklady wiec nie ma co pierdolic glupot). Graczy OOC'owych jest calkiem sporo - a w kazdym razie takich co pod wplywem forum wykonuja pewne rzeczy, wiec nic sie nie zmieni. Uzywanie forum (a zwlaszcza informacji bardzo kontrowersyjnych ze wzgledu na NZ) jako wiedzy o Cantr tak samo jak uzywanie wiedzy swoich innych postaci (np. w celu ubicia kogos) jest wydaje mi sie ultra trudne do udowodnienia wiec takie cos bedzie sie dzialo. A prowadzenie dziwnej i nic o swiecie Cantr nie mowiacej statystyki (co innego jakby bylo to codzienne albo coturowe zestawienie) uwazam za smieszne po prostu.
Elm0

Postby Elm0 » Sat Sep 09, 2006 10:22 pm

Oczywiście, ze jest najludniejsze. We Vlo jakieś 20% ludzi to przybysze spoza miasta. A co do Bojholmu - dobrze wiesz, czemu statystyka jest zawyżona :)
Elm0

Postby Elm0 » Sat Sep 09, 2006 10:24 pm

belin wrote:
marol wrote:Ta statystyka to najbardziej zaludnione lokacje. Jeśli ktoś próbuje jej nadać inne znaczenie, a później dochodzi do wniosku, że jest z kosmosu w kontekście tego znaczenia, to niech zostanie astronautą.

No to jestem atronauta :-)
Ta statystyka dotyczy danego momentu - i powinna byc w takim razie podawana z data nawet "godzinowa". Inaczej ma sie nijak do rzeczywistosci. Istnieje wiele miejsc gdzie w ciagu jednej tury stan osobowy zmienia sie ladnych pare osob, wiec taka statystyka wyjeta jest z tzw... d (od 18 do 22 brakuje 4 postaci - tyle to w x lokacjach widzialem jak sie rusza)
Dlatego zaproponowalem inna statystyke. A to ze ona moze wplywac OOC? - powiedzmy sobie szczerze - calosc forum wplywa OOC. Ta statystyka aktualna tez (juz byly tego przyklady wiec nie ma co pierdolic glupot). Graczy OOC'owych jest calkiem sporo - a w kazdym razie takich co pod wplywem forum wykonuja pewne rzeczy, wiec nic sie nie zmieni. Uzywanie forum (a zwlaszcza informacji bardzo kontrowersyjnych ze wzgledu na NZ) jako wiedzy o Cantr tak samo jak uzywanie wiedzy swoich innych postaci (np. w celu ubicia kogos) jest wydaje mi sie ultra trudne do udowodnienia wiec takie cos bedzie sie dzialo. A prowadzenie dziwnej i nic o swiecie Cantr nie mowiacej statystyki (co innego jakby bylo to codzienne albo coturowe zestawienie) uwazam za smieszne po prostu.

Lepsza taka statystyka niż żadna. Nie masz już o co się przyczepiać do Marola?
belin

Postby belin » Sat Sep 09, 2006 10:33 pm

Elm0 wrote:Lepsza taka statystyka niż żadna. Nie masz już o co się przyczepiać do Marola?

:-D
Oczywiscie.
Czy ja sie przyczepilem do Marola? Moze masz jakies problemy z przyczepianiem? Po prostu odpowiedzialem na jego wypowiedz.

Proponuje jednak niektorym leczenie. Czy naprawde nie mozna nawet zauwazyc slabosci tej statystyki (zwlaszcza w takiej postaci w jakiej jest)?
Elm0 - proponuje... przeczytaj, pojmij o czym jest napisane i pozniej pogadamy.
Chociaz nie wiem czy pogadamy... bo po ostatnich wrazeniach z forum, PM i gry to mam dosc. Poziom godny chlopcom z LPR'u zostal zaprezentowany i wlasciwe to jak dla mnie wystarcza.
marol

Postby marol » Sat Sep 09, 2006 11:00 pm

Do czego to może doprowadzić człowieka chęć do zgnębienia bliźniego swego... Image

Belin, "datę nawet >godzinową<" poznać możesz przenosząc oczki swe na miejsce tuż nad postem znadujące się.

Przyjęliśmy do wiadmości twoją opinię o tej beznadziejnej i zupełnie nic nie mówiącej statystyce. Wiemy już też, iż ja, autorzy webzina, Chris Johnson, Jos Elkink i dziesiątki osób z zainteresowaniem oglądających owe statystyki, nieświadomi swego grzechu będąc, LPR-u poziom osiągają.

A teraz ja, jako założyciel tego wątku, chciałbym cię grzecznie poprosić, abyś poszukał na innych topikach ludzi i tematów godnych twojego poziomu.
(SRVPRC)
Image
Elm0

Postby Elm0 » Sat Sep 09, 2006 11:01 pm

Wiesz co, wolę być niedojrzały (w twoim mniemaniu) niż 'dojrzały' w podobny sposób co ty. Nie chce mi się kłócić z tobą.

P.S. O PMach i spotkaniach w grze nic nie wiem. Jakbyś mnie oświecił o co Ci chodzi to byłbym mimo wszystko wdzięczny.

EDIT: Oczywiście ten post był skierowany do imć belina
in vitro...

Postby in vitro... » Sat Sep 09, 2006 11:12 pm

przestaniecie do cholery oftopować? mam już dosyc tych waszych fochów.
cantr się posypał
belin

Postby belin » Sun Sep 10, 2006 12:30 am

Dobra Marol... naprawde... jestes wielki ;-D
Czy kurde, nie mozna juz nic powiedziec? Czy jestes takim burkiem co sie obraza jak cokolwiek mu zwrocic uwage? Ba... nawet nie uwage - po prostu stwierdzic, ze cos mozna zrobic lepiej lub inaczej?
Przepraszam bardzo ale jesli tak wyglada poziom myslenia i pojmowania przez czlonka PD to ja przepraszam. Udziele sie zaraz na innym temacie w tej kwestii.
Na koniec tutaj tylko - data posta ni cholery nie mowi z kiedy sa statystyki. I dobrze Marol o tym wiesz. Zaproponowalem cos a Ty jak zwykle musiales wykazac sie swoja "inteligentna riposta" :-/ . Marol... sorki... wyraznie jednak cos za bardzo masz do tylu z paroma sprawami. Moze jednak ktos z dep. sie wypowie oprocz Ciebie?

Pa Pa wszytkim... niestety :-(. Mam dosc ignorancji paru osob i wiernopoddanczej postawy innych. Po prostu nie daje sie dyskutowac z kims, kto ma dostep do wszystkich danych i wysmiewa wszystko w stylu "daj dowody". Nawet nie mozna poddac pomyslu pod opinie bo dostaje sie po lapach. Juz mialem "przyjemnosc" akcji z KeVesem (sorki KeVes, ze Cie przywoluje tutaj) a teraz Marol do cna sie zbiesil.
nemo49

Postby nemo49 » Sun Sep 10, 2006 6:48 am

Kazda statystyka obarczona jest błędem i trzeba się z tym pogodzić. Ja sobie kolejne notowania zapisuję w tabeli i mam juz ich 8 a nie 7 (?). Porównanie kilku kolejnych notowań automatycznie eliminuje część zdarzeń przypadkowych i pokazuje , które lokacje utrzymują w miarę wyrównany poziom. A które z kolei zabłysły nagle wskutek splotu okoliczności i zaraz cichutko gasną :lol:

PS. I tu jest właśnie problem z nazwami. Niektóre lokacje występują w kolejnych notowaniach pod zmieniającymi się nazwami. Tam gdzie nie mam postaci nie mogę się połapac do której nazwy geograficznej przypisac nową nazwę własną.
marol

Postby marol » Thu Jan 04, 2007 1:49 pm

Top Twenty Polskich Miast - Notowanie 8.

Code: Select all

1. Zatoka Urodzaju             84
 2. Vlotryan                    79
 3. Majral Vlydyfic             56
 4. Kilivil Hrodofic            49
 5. Dom Tirilan                 46
 6. Davlozhishmos Hills (west)  41
    Doim Qurilific              41
 8. Kannabia                    39
    Dom Bojran                  39
10. Davlozhishmos               37
11. Dervazhishmos Hills (west)  36
12. Dom Grodoran                31
13. Dom Eelran                  30
14. Dom Vogtran                 28
15. Zhivral Sturfic             25
16. Majvil Klimpofic            24
    Doim Porkific               24
    Dervazhishmos Hills (north) 24
19. Vlouirryan Northern Beach   23
    Sparta/Bogate Wzgórza       23
    Vlyryan Fields (east)       23
    Zhivvil Vlydyfic            23
Drobna zmiana zasad - dodałem ludzi na drodze zmierzających w kierunku osady.
strafko

Postby strafko » Thu Jan 04, 2007 1:51 pm

i tak połowa ludzi w tych osadach śpi :o , btw. nie lubię bardzo zaludnionych osad
Mattan

Postby Mattan » Thu Jan 04, 2007 2:04 pm

Dervazhishmos Hills (north)
To Przylądek Mgieł jakby ktoś nie wiedział. :)
marol

Postby marol » Thu Jan 04, 2007 2:13 pm

Zaludnienie wysp polskimi postaciami:

Code: Select all

Wielka Wyspa   1128
Wyspa *fic      702
Wyspa Eelran    347
Wyspa V*        328
Wyspa D*        248
inne terytoria  124

Return to “Ogólne dyskusje”