Top ten najbardziej zaludnionych lokacji

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

AUTO

Postby AUTO » Sat Sep 09, 2006 2:04 pm

Marcin24 wrote:Hehe no to idealny moment :D

Bez sugestii proszę ;)

EDIT: Chyba będzie trzeba poczekać trochę dłużej:

"It will be a little longer than 3 days I'm afraid - The planned publication date is the 23rd of September to coincide with the Autumnal (Fall) Equinox"

Ale to i tak niedługo :)
marol

Postby marol » Sat Sep 09, 2006 6:42 pm

Kto tu takie ploty puszcza, że Angole ranking robią?
Top Twenty Polskich Miast - Notowanie 7.

Code: Select all

1. Bojholm                   68
 2. Vlotryan                  58
 3. Esdragon                  56
 4. Cechowice                 45
 5. Zatoka Urodzaju           41
 6. Devrapolis                38
 7. Port Rzemiosł             36
    Wschodnie Wzgórza         36
 9. Wybrzeże Valerii          34
10. Eden                      33
    Błotna Plaża              33
12. Kinderward                32
13. Dom Bojran                30
14. Wolne Miasto Pola Vlyrian 28
15. Vlyryan                   27
    Majklimburg               27
17. Jeziorany                 25
18. Samotnia                  22
    Żelazowa Wola             22
    Przesmyk Bojholmski       22
(SRVPRC)
Image
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sat Sep 09, 2006 6:46 pm

DZiwi mnie tak wysoka pozycja Zatoki... mocno dziwi...
AUTO

Postby AUTO » Sat Sep 09, 2006 6:58 pm

Marol,skąd masz te dane?!
Był ostatnio jakiś ranking czy po prostu ty jako członek PD masz dostęp do takich informacji?
Domyślam się, że ranking jest świeży

EDIT: Widzę spore zmiany. Stalingrad najwidoczniej bardzo podupadł, a Majklimburg coś kiepsko się rozwija. Są też debiutanci na liście. Jedne potęgi przemijają, inne się rodzą :)

Szczególne postępy robi wyspa *fic. Do niedawna zapóźniona, staje się teraz ważnym graczem.
Marcin24

Postby Marcin24 » Sat Sep 09, 2006 7:09 pm

Interesujące.

Edit: Auto wydaje mi sie że marol ma poprostu dostęp do bazy.
nemo49

Postby nemo49 » Sat Sep 09, 2006 7:36 pm

Agent 0007 wrote:DZiwi mnie tak wysoka pozycja Zatoki... mocno dziwi...

A co w tym dziwnego? Wyjątkowo bogata lokacja, optymalnie zmodyfikowany ustrój cechowicki- to i są efekty :D
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sat Sep 09, 2006 7:58 pm

Jak tam moje postacie kilka razy byly to same mruki... milczenie i tyle. Nawet sie nie dalo dowiedziec, gdzie zlodziej sie udal...

A dziwi bo sie tego nie spodziewalem...
belin

Postby belin » Sat Sep 09, 2006 8:26 pm

I tak te statystyki sa wyjete z kosmosu mozna powiedziec :-) - bo nie biora pod uwage ilosci osob co normalnie przebywaja w danym miejscu a aktualnie sa w tzw. "rozjazdach". I oczywiscie nie biora pod uwage tego, ze np. czesc postaci sie wlasnie objawila i zaraz ich nie bedzie.
Proponowalbym (jesli to wykonalne we w miare prosty sposob) aby powstala statystyka oparta na udzielajacych sie postaciach (jakkolwiek odgrywajacych - moze to byc nawet przemieszczanie sie po budynkach, chociaz lepiej gdyby byly liczone tylko "odzywki") - np. w czasie ostatnich 2-3 dni. To moze by wreszcie pokazalo gdzie gra jest RPG a gdzie Monopoly ;-D. I zasadniczo by ogolnie pokazalo gdzie jest zycie a gdzie ogolna spiaczka.
Ciekawy jestem takiej statystyki - oczywiscie z podaniem rownolegle ilosci postaci w lokacji (bo jak sa dwie aktywne to umowmy sie... takie cos sie nie liczy).
Sprawe takiej statystyki bym proponowal rozwazyc i ewentualnie wprowadzic jej modyfikacje coby byla wykonalna.
Gulczak

Postby Gulczak » Sat Sep 09, 2006 8:32 pm

belin wrote:I tak te statystyki sa wyjete z kosmosu mozna powiedziec :-) - bo nie biora pod uwage ilosci osob co normalnie przebywaja w danym miejscu a aktualnie sa w tzw. "rozjazdach". I oczywiscie nie biora pod uwage tego, ze np. czesc postaci sie wlasnie objawila i zaraz ich nie bedzie.
Proponowalbym (jesli to wykonalne we w miare prosty sposob) aby powstala statystyka oparta na udzielajacych sie postaciach (jakkolwiek odgrywajacych - moze to byc nawet przemieszczanie sie po budynkach, chociaz lepiej gdyby byly liczone tylko "odzywki") - np. w czasie ostatnich 2-3 dni. To moze by wreszcie pokazalo gdzie gra jest RPG a gdzie Monopoly ;-D. I zasadniczo by ogolnie pokazalo gdzie jest zycie a gdzie ogolna spiaczka.
Ciekawy jestem takiej statystyki - oczywiscie z podaniem rownolegle ilosci postaci w lokacji (bo jak sa dwie aktywne to umowmy sie... takie cos sie nie liczy).
Sprawe takiej statystyki bym proponowal rozwazyc i ewentualnie wprowadzic jej modyfikacje coby byla wykonalna.

W pełni się zgadzam! Jestem ZA, a nawet przeciw.
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Sep 09, 2006 8:34 pm

belin wrote:Proponowalbym (jesli to wykonalne we w miare prosty sposob) aby powstala statystyka oparta na udzielajacych sie postaciach (jakkolwiek odgrywajacych - moze to byc nawet przemieszczanie sie po budynkach, chociaz lepiej gdyby byly liczone tylko "odzywki") - np. w czasie ostatnich 2-3 dni. To moze by wreszcie pokazalo gdzie gra jest RPG a gdzie Monopoly ;-D. I zasadniczo by ogolnie pokazalo gdzie jest zycie a gdzie ogolna spiaczka.

Jestem przeciwny. Taki ranking byłby oczywiście opiniotwórczy i mógłby mieć znaczący wpływ na migrację postaci do pewnych miejsc pod wpływem wiedzy OOC. Natomiast bardziej rzetelnym rankingiem byłby taki, który by po prostu podawał średnią z np. ostatniego roku. W dużym stopniu wykluczyłoby to osoby wizytujące pewne miejsca.
Last edited by Rusalka on Sat Sep 09, 2006 8:35 pm, edited 1 time in total.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
marol

Postby marol » Sat Sep 09, 2006 8:35 pm

To nie są statystyki:
- jakości odgrywania RPG,
- aktywności postaci,
- liczby obywateli w rozjazdach i na miejscu
- itp.
Ta statystyka to najbardziej zaludnione lokacje. Jeśli ktoś próbuje jej nadać inne znaczenie, a później dochodzi do wniosku, że jest z kosmosu w kontekście tego znaczenia, to niech zostanie astronautą.
(SRVPRC)

Image
marshall

Postby marshall » Sat Sep 09, 2006 8:48 pm

heh "Samotnia" :lol: dobre
\m/,
Gulczak

Postby Gulczak » Sat Sep 09, 2006 9:12 pm

Zanim bedziesz się śmiał, to najpierw odwiedź to miejsce. jedna z moich postaci tam się urodziła. Bardzo przyjemne miejsce, jednak na dłuższą metę wyemigrowała. Wtedy to było jedno z tych wielkich miast...
Bo mnie na uśmiech zawsze stać

Nie lubię życia brać

Zbyt serio, serio zbyt

Bo ja na przekór wszystkim tym

Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
nemo49

Postby nemo49 » Sat Sep 09, 2006 9:19 pm

Samotnia byla już punktowana w poprzednim rankingu tyle że pod nazwą geograficzną a nie lokalną. Z nazwami jest w ogóle największy kłopot. Mam na przykład dwie dość znaczące postacie na wyspie *fic a nie mam pojęcia pod jaką nazwą geograficzną ukrywa się Bojholm :oops:
AUTO

Postby AUTO » Sat Sep 09, 2006 9:27 pm

nemo49 wrote:Samotnia byla już punktowana w poprzednim rankingu tyle że pod nazwą geograficzną a nie lokalną. Z nazwami jest w ogóle największy kłopot. Mam na przykład dwie dość znaczące postacie na wyspie *fic a nie mam pojęcia pod jaką nazwą geograficzną ukrywa się Bojholm :oops:

W tym jest największa przyjemność. Twoja postać sama musi poznawać świat.

EDIT: marol, a tak przede wszystkim to dzięki :)
Nie wiem czy zgromadzenie tych danych było trudne i czasochłonne ale nie każdemu by się chciało.

Return to “Ogólne dyskusje”