Obrazki obiektów
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Rusalka
Pierwsza partia grafik obiektów została przed momentem wgrana (łącznie 23 obrazki). Są one widoczne w build menu. Jak doproszę ProgD to może i będą widoczne w inwentarzu 

Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Quijo
-
- Rusalka
Hehe:) no to żeś sobie kategorie powybierał
W narzędziach. No dobra podam wam liste:
3/4 axe
asparagus harvest knife
axe
big stone pot
bodkin
bone knife
bone needle
bow square
brick mould
bronze carving knife
bronze chisel
crowbar
doughroller
file
fishing pole
fishing spear
fork spanner
fur-scraper
iron carving knife
iron chisel
wooden shield
Grafiki zostały sprawdzone na Firefoxie, jeżeli używacie innych przeglądarek, będę wdzięczny za zgłaszanie ewentualnych zakłóceń obrazu i takich tam (obiekty mają przezroczyste to, więc może się czasami kopać)

3/4 axe
asparagus harvest knife
axe
big stone pot
bodkin
bone knife
bone needle
bow square
brick mould
bronze carving knife
bronze chisel
crowbar
doughroller
file
fishing pole
fishing spear
fork spanner
fur-scraper
iron carving knife
iron chisel
wooden shield
Grafiki zostały sprawdzone na Firefoxie, jeżeli używacie innych przeglądarek, będę wdzięczny za zgłaszanie ewentualnych zakłóceń obrazu i takich tam (obiekty mają przezroczyste to, więc może się czasami kopać)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
-
- Forien
- Quijo
myszaq wrote:jesli maja byc tez widoczne w inwentarzu, to budynki i silniki raczej zostawilbym w spokoju
Rusalka wrote:Hehe:) no to żeś sobie kategorie powybierał
Jechalem po kolei, ale mi sie znudzilo jak sobie pomyslalem ile jest jeszcze roznych broni i narzedzi do sprawdzenia

http://www.gks-murcki.com
- Rusalka
myszaq wrote: tylko nie wiem, czy jest sens wrzucac to w inwentarz. te grafiki w wiekszosci sa dosc duze, a jesli ktos ma sporo narzedzi (a niekiedy tak bywa) to szlag go trafi, przy przegladaniu...
Średni rozmiar obrazka wynosi około 3,5kb także przy modemie faktycznie mogłoby lagować, natomiast rozważamy opcję włączenia/wyłączenia grafik, tak aby każdy mógł stwierdzić czy go to wkurza czy nie. Tak czy inaczej jeszcze sporo pewnie minie zanim obrazki będą w inwentarzu, jeżeli w ogóle będą.
Pierwsze grafiki zrobiłem chaotycznie, teraz będę leciał po kolei według listy. Od największej ilości danego obiektu w grze, do najmniejszej.
-
- Rusalka
kemesO wrote:a dlaczego nie informujecie (a może informujecie) o nowych narzędziach, między innymi z brązu, zwłaszcza o KIELNI Z BRĄZU!!!
![]()
Normalnie w szoku byłem jak przejrzałem narzędzia
A to my musimy o wszystkim informować?

Poza tym każdy w RD ma swoje przydzielone zadania, i ja osobiście staram się nie rozpraszać wszystkim co się w Departamencie dzieje. Także sam mogę nie wiedzieć o jakiejś nowości. Zawsze informuję kiedy coś osobiście dodaję.
- Mattan
Rusalka wrote:A to my musimy o wszystkim informować?
Miło by było.

Ale jak komus szkoda minutek to ja staram się conajmniej co dwa tygodnie a zwykle cześciej przejglądać narzędzia i maszyny i uzupełniam na wiki. Więc tam można sprawdzać czy jest coś nowego. Zwykle można poznać po czerwonym odnośniku do angielskiej nazwy.

Dziś odkryłem, że igłe (tę z żelaza) można robić bez pilnika.
Może sami sie informujmy o nowościach?

- Rusalka
No przecież tak ten topic w dużej mierze działa - że każdy wrzuca swoje nowe spostrzeżenia, ale fakt nie zawsze wszystko widać (np. grafika od wałka do ciasta została wgrana 2 tygodnie temu
)

-
- Marcin24
- Zimt