zabieranie przedmiotow od spiacych postaci

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

dstankiewicz

Postby dstankiewicz » Wed Sep 06, 2006 6:53 pm

Hmm, a ja bym proponowal, zeby osoba spiaca mogla wczesniej ustalic np. 'zaufane osoby' ktore beda mogly ej wyjmowac rzeczy z plecaka po jakims czasie
in vitro...

Postby in vitro... » Wed Sep 06, 2006 7:11 pm

jestem na nie. chyba że zrobia to po dstankiewiczemu
cantr się posypał
Loc

Postby Loc » Wed Sep 06, 2006 7:23 pm

Dokladnie to co powiedzial In vitro...
raist wrote: Jesli nie mowisz po chinsku to nie wypowiadaj sie u nich na forum. Chyba, ze chcesz podzielic los Saszy.

Pozdrawiam,

GyGy 6471298
Forien

Postby Forien » Wed Sep 06, 2006 7:26 pm

jak wyżej
myszaq

Postby myszaq » Wed Sep 06, 2006 7:33 pm

no w wersji ds. to juz bardziej ma rece i nogi niz w tej arturowej... tylko znajac zycie przepadnie to w pomroce dziejow na naszym forum, a nawet jesli ktos przetlumaczy temat na angielski to nigdzie z tym nie zajdziemy...

wybaczcie pesymizm, widzialem juz sporo dobrych pomyslow umierajacych smiercia naturalna (a przynajmneij tak to wygladalo...)
Quijo

Postby Quijo » Wed Sep 06, 2006 8:03 pm

No mi rowniez podobala by sie wersja z zaufanymi osobami. Jestem za tym pomyslem w 100%
http://www.gks-murcki.com
nemo49

Postby nemo49 » Wed Sep 06, 2006 8:23 pm

Czyli coś w rodzaju testamentu... Może być z braku laku, chociaż nie załatwia to problemu złośliwego i świadomego działania ze strony gracza. Taki po prostu nie sporządzi takiego testamentu.
Rusalka

Postby Rusalka » Wed Sep 06, 2006 8:43 pm

Miło by było ale taka ingerencja w system gry, moim zdaniem kłóci się z ideą Cantra. Nie... :(
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Artur

Postby Artur » Wed Sep 06, 2006 8:52 pm

no to pozostaje tylko kradziez kieszonkowa :twisted: mogla by byc w formie calodniowego projektu i zaleznie od umiejetnosci mozna by ukrasc niewielka ilosc losowego sorowca bedac slabym zlodziejem lub przegladac plecak ofiary bedac mistrzem... i np. jednorazowo mozna by zaleznie od umiejetnosci ukrasc od 500g do 2kg... ofiara mogla by kasowac projekt kradzierzy po prostu klikajac na X w projekcie zlodzieja, kradziez byla by widoczna dla ofiary w postaci cogodzinnego wspominania o niej, cos jak dokowanie lodzi...
Rusalka

Postby Rusalka » Wed Sep 06, 2006 8:59 pm

Cantr to nie fallout, żeby z za pleców wyciągać kolesiowi CKMa z kieszeni :D Jak już chcesz tak kraść (czemu nie?) Ja bym się raczej skupił na włamaniach i takich tam - jak można to rozwinąć?

Ale mniejsza z tym, halo! To miało być o pozyskiwaniu surowców od śpiących!

Widzę jedną opcję tylko - możnaby zaprogramować 1-2 akcje swojej postaci na np. 10 dni do przodu.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
belin

Postby belin » Wed Sep 06, 2006 10:33 pm

nemo49 wrote:3x tak. Moje postacie musiały juz niestety zabijać w podobnych sytuacjach. Chodziło o szefów osad. Jak ktoś nie wchodzi do gry przez 10 dni to powinien przestac grać albo poniesć konsekwencje. Takie rozwiązanie jest najlepsze.

Sorki Nemo ale jestes delikatnie mowiac "slabo myslacy". To, ze Ty masz czas nie oznacza, ze wszycy go maja. A pomyslales o kims kto np. (odpukac) mial wypadek?
Ehhh... dzieciaki :-(
belin

Postby belin » Wed Sep 06, 2006 10:38 pm

Ogolnie - pomysl uwazam za debilny. Jak juz to zawsze pozostaje opcja ubicia takiej postaci (chociaz wspolczuje kretynowi co mi sie do ktorejs dorwie :-) ).
Pamietac nalezy o tym, ze czasem niektorzy po prostu nie graja ale sie loguja co jakisz czas. Albo graja tylko niektorymi postaciami (pamietajmy o pewnej wykladni, ktora Marol przytoczyl - ze Cantr to gra ekonomiczna i wcale nie polega na odgrywaniu postaci ;-) wiec na cholere w kolko sie udzielac w grze).
ActionMutante

Postby ActionMutante » Wed Sep 06, 2006 11:44 pm

belin wrote: A pomyslales o kims kto np. (odpukac) mial wypadek?
Ehhh... dzieciaki :-(

Dokladnie, czytajac juz pierwszego posta pomyslalem o kumplu, ktory lezy w szpitalu... Zalozcie razem projekt dwa razy wiekszy i beddzie gitara... W kupie sila!
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Mattan

Postby Mattan » Thu Sep 07, 2006 6:46 am

Jestem przeciw mimo ze parę razy miałem taka sytuację ze moja postać chciała :twisted: przyjaciela udusić. Nie myślcie tylko o sobie. Po ludziach chodza wypadki.
Artur

Postby Artur » Thu Sep 07, 2006 7:10 am

belin wrote:Jak juz to zawsze pozostaje opcja ubicia takiej postaci

ja myslalem ze jestem zlym czlowiekiem i ze moje postacie sa bardziej lub mniej zle, ale widze ze belin to istne wcielenie szatana :twisted: mam zabic wieloletniego kumpla tylko za to ze mu sie przysnelo a ja nagle potrzebuje sorowcow ktore ma przy sobie? jego sen nie wplywa tylko na mnie ale takze na mnostwo osob naokolo, i to nie w mojej osadzie a w podrozy handlowej, tu nie wystarczy wiekszy projekt, sytuacja jest tak niedorzeczna ze az gupia i po prostu nie wierze ze nie da sie jej rozwiazac w inny sposob niz morderstwo...

Return to “Sugestie”