Trzydziestolatki, dwudziestolatki, to ja i ty...

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Elm0

Postby Elm0 » Mon Sep 04, 2006 12:18 pm

Czy ja wiem? Na pewno stosunek do starszych postaci zależy od miejsca, na nowszych wyspach czterdziestolatkowie są dosyć rzadkim widokiem i dlatego często trakuje się ich z szacunkiem. Natomiast na starych wyspach jest już bardzo dużo czterdziestoletnich więc nie mają specjalnych przywilejów, można powiedzieć że "wiek respektu" przesunął się w górę :P
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
As Kalash

Postby As Kalash » Mon Sep 04, 2006 12:22 pm

Masz rację Elm0
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Mon Sep 04, 2006 1:44 pm

Przewazajaca wiekszosc moich postaci moze sie poszczycic tym ze ma trzydziestke na karku wiec mi to spowszednialo,nie czuc tego przskoku.
ALE moje postacie ginely TYLKO przed trzydziestka,po czesi z tego ze mis ie nudzily a po czesci z tego ze nie podolaly trudom zycia lub spotkaly sie z wrogimi im osobami.
Trzydzistolatki i starsze postacie maja zwykle ugruntowana pozycje i/lub dobre uzbrojenie,opancerzenie i niezly ekwipunek oraz sa rozwazniejesze w dzialaniach wiec sa bardziej szanowani i prosciej im sprostac wszelkim trudnoscia.
A i nadal w wielu miejscach sa jedyni tak starzy wiec wyrozniaja sie i budza ciekawosc.
Aravat

Postby Aravat » Mon Sep 04, 2006 7:24 pm

As Kalash wrote:Często starsze postacie są lepiej traktowane, jednak nie zawsze tak jest. Przykład: w jakimś mieście moja 24. letnia postać ma bardzo dobrze płatną pracę i nie musi płacić podatku. Natomiast o jakieś 3 lata starsza postać jest głównym pracodawcą w mieście, jest bardzo bogata. Są tam też osoby trzydziesto- i czterdziestoletnie osoby mające niższy status społeczny. :mrgreen:

Znam taka jedna postac na wyspie V*. Znam ja bo jest moja...:D Zostala jedna z wazniejszych osob w jednym z wiekszych miast na wyspie. Posiada wlasna firme, jest osoba bogata. Zatrudnia rowniez pracownikow. A zdobyla to wszystko w wieku 20-kilku lat. I nie mial tu znaczenia wiek. Po prostu postac ta byla bardzo aktywna. Poza tym akurat znalazla sie w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu...Do tego pare zbiegow okolicznosci i nagle okazalo sie ze nie kto inny tylko moja postac dostaje w spadku firme..
A co do zlych postaci (zlodziei i mordercow), ktorzy gina przed 30-stka. Hmm...Moj Jasiu wciaz czeka na swojego pogromce...A ma juz 35 lat...:D
Jakby ktos chcial zapolowac na niego podam namiary...Wyspa *fic :D

pzdr
Wszystko nalezy robic w sposob tak prosty jak to tylko mozliwe i ani troche prosciej....
Snake

Postby Snake » Sat Sep 23, 2006 11:50 am

nie podoba mi się, że postacie widzą przedzial wiekowy, zamiast tego powinien tylko sie domyslac czy jest starszy czy mlodszy, a nie sztuczne przedzialy, do wczoraj trzydziestolatek, a dzisiaj juz czterdziestolatek :wink:
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)

Return to “Ogólne dyskusje”