okno strajks bak!
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Bziur
- drmartin
Okna dobry pomysl ale chyba juz bylo...
Co do ogradzania to dobrze by bylo gdyby mozna bylo ogradzac osady np kamiennym murem albo mozliwosc ogdadzania miejsc wydobycia tak aby latwiej mozna bylo kontrolowac co sie dzieje z nimi...
Rusalka wrote:Ja bym byl raczej za wprowadzeniem budynkow, ktore w samej swojej naturze bylyby 'otwarte'
1. Wiata - kazdy wie co to wiata - przykrycie, chroniace w pewnym stopniu od czynnikow atmosferycznych, moim zdaniem wystarczajaca bylaby na kuznie (nie moznaby montowac zamka, reszta jak na okretach)
2. Palisada - ogrodzony kawalek terenu, zamkniety na zyczenie, slychac to co na zewnatrz ale nie pelni funkcji budynku (w zasadzie tylko funkcja ochronna)
3. Atrium - pomieszczenie niezadaszone - moze stac swobodnie, lub byc dobudowka do jakiegos budynku (wybieg w wiezieniu?:) )
A tak poza tym to uwazam, ze najprostszym rozwiazaniem, nie wymagajacym zadnych okien, bylaby mozliwosc otwarcia lub zamkniecia drzwi do budynku, i nie mam na mysli zamka oczywiscie. Drzwi otwarte - slychac - zamkniete - nie slychac. Proste
Co do ogradzania to dobrze by bylo gdyby mozna bylo ogradzac osady np kamiennym murem albo mozliwosc ogdadzania miejsc wydobycia tak aby latwiej mozna bylo kontrolowac co sie dzieje z nimi...
"Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić" Albert Einstein
Zapraszam:
http://tmbg.fizyka.umk.pl/
http://www.lorki.pl
Zapraszam:
http://tmbg.fizyka.umk.pl/
http://www.lorki.pl
- in vitro...
dokładnie o to mi chodziło.AUTO wrote:Okno powinno być jak najmniej skomplikowane. Jak jest otwarte to jest tak jak ze statkami, a jak zamknięte to tak jak w budynkach bez okna. Nawet przez otwarte okno nie można wyjść ani atakować (załóżmy, że okna w Cantr będą niewielkie).
trzeba wyjaśnić, że to nie duplikat, tylko ma taką nazwę
cantr się posypał
-
kemesO
- CzerwonyMag
Rusalka wrote:A tak poza tym to uwazam, ze najprostszym rozwiazaniem, nie wymagajacym zadnych okien, bylaby mozliwosc otwarcia lub zamkniecia drzwi do budynku, i nie mam na mysli zamka oczywiscie. Drzwi otwarte - slychac - zamkniete - nie slychac. Proste
Z tym że wtedy konsekwencją tego że chcesz posłuchać co się dzieje na placu byłoby zagrożenie wtargnięcia do budynku osoby niepowołanej. Bo przecież gdyby drzwii miałby być otwarte byś mógł obserwować co się dzieje outside to logiczne jest że zamek musiałby być otwarty. No bo drzwi otwarte ale zamek nie?
A okna z tego co rozumiem mają wyeliminować zagrożenie wtargnięcia przy daniu możliwości podglądu na zewnątrz.
- Rusalka
No wiesz, coś za coś
Ale z tymi oknami to cały czas mnie męczy aby powiedzieć, że do okien potrzeba szyb! A wtedy to by sobie można było okno otwierać i zamykać.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- w.w.g.d.w
- in vitro...
- Jawor
- Quijo
- Bziur
- in vitro...
ja wolę, żeby okna byłu łatwe do zrobienia - młotek do wybijania dziur trochę kamienia, marmuru albo drewna w zależności od budynku i 2 dni roboty. szyby to luksus - w średniowieczu powszechne byłu okna z natłuszczonych błon ryb, ale można przyjąć, że w cantrze mamy łagodny klimat i szyby czy błony są zbędne
cantr się posypał
-
kid29A
- in vitro...
- Matix