minutki

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Rusalka

Postby Rusalka » Wed Aug 30, 2006 11:18 pm

Czas jest odliczany na podstawie różnic czasu pomiędy twoim jednym kliknięciem a drugim, i to od razu po zalogowaniu. Tak więc jeżeli przykładowo zalogujesz się na którą z postaci a potem odejdziesz od komputera na godzinę, nic ci nie odliczy - ale tylko pod warunkiem, że po powrocie zamkniesz okno przeglądarki i zalogujesz się jeszcze raz. Gdybyś po tej godzinie kliknął na cokolwiek, odliczyłoby ci godzinę. Kumasz? :)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
banialuk

Postby banialuk » Thu Aug 31, 2006 8:31 am

Ok :D To jest dla mnie jasne.Ale musze zadac pytanie jeszcze :oops: Jesli zaloguje sie na konto, ale jeszcze nie na zadna z postaci to minutki juz leca?Bo jesli tak, to wiem co robilem zle.W kazdym razie wtedy nie ma chyba wyswietlonego czasu, jaki mi jeszcze pozostal :)
Mattan

Postby Mattan » Thu Aug 31, 2006 8:38 am

Jeżeli zalogujesz się na konto a potem np. po pieciu minutach wejdziesz w jakaś postać to masz 5 minut w plecy. Natomiast jeżeli wyjdziesz nie nie klikając w nic innego oprócz "wyloguj się z cantr" to nie tracisz czasu.
No możesz jeszcze bez straty wysłac do siebie raport z dnia i obejrzeć statystyki.
Milo

Postby Milo » Thu Aug 31, 2006 9:04 am

Najwygodniejsza metoda moim zdaniem:
Ustawiasz sobie na belce, w ulubionych czy co tam ma Twoje przegladarka strone www.cantr.net
Konczysz czytac dluga notatke albo ogladac mape - klikasz na skrot i logujesz sie ponownie, nie tracac nic ze swoich minutek
Piszesz jakas wypowiedz - kopiujesz tekst, klikasz skrot, logujesz sie ponownie, wklejasz tekst i dopiero klikasz na 'mow'
I tak dalej :D

Tylko pamietaj, strona glowna a NIE nastepna, z okienkami do logowania
Sasza

Postby Sasza » Thu Aug 31, 2006 9:07 am

Tak więc, nawet jeżeli zostały Ci dwie minutki to możesz pisać, czytać i grać jeszcze sporo czasu. Pod warunkiem, że piszesz tekst np. w notatniku i jesteś szybki :D Trzeba odrazu po zalogowaniu wejśc na postać, ctrl+v i można czytać log. Jeżeli masz mało minutek to nieradze wchodzić na różne zakładki np. 'Miejsce', nieruszać się z miejsca i nic niepodawać, tylko robić tak jak to napisałem.

Wiele razy z kilkoma minutkami, grałem bardzo dużo czasu :D :D
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Rusalka

Postby Rusalka » Thu Aug 31, 2006 9:24 am

Milo wrote: Ustawiasz sobie na belce, w ulubionych czy co tam ma Twoje przegladarka strone www.cantr.net
Konczysz czytac dluga notatke albo ogladac mape - klikasz na skrot i logujesz sie ponownie, nie tracac nic ze swoich minutek
Piszesz jakas wypowiedz - kopiujesz tekst, klikasz skrot, logujesz sie ponownie, wklejasz tekst i dopiero klikasz na 'mow'

Widzę, że to standard. Powiem wam, że mi ta metoda tak weszła w krew, że nie zużyam więcej niż 50-70 minut dzinnie.

Swoją drogą myślę, że obecny system naliczania minut zupełnie nie spełnia swego zadania. Będzie trzeba to przedyskutować z ProgD. :twisted: (już słyszę głosy: 'Zamknij się!' 'Spróbuj tylko!' i inne groźby :D )
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
banialuk

Postby banialuk » Thu Aug 31, 2006 9:40 am

Juz sobie radze.Dzieki wielkie 8)
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Thu Aug 31, 2006 10:55 am

Zamknij sie! Sprobuj tylko!! :lol:

Ja tak nie oszczedzalem i czasem mi minutek brakuje. A czasem gdy oszczedzam tez mi brakuje... ;)
Loc

Postby Loc » Thu Aug 31, 2006 10:58 am

Ja nie musze oszczedzac... a teraz w wakacje w Cantrze jestem 12 godz na dobe :D i zawsze mi starcza (czasami duzo zostaje)
raist wrote: Jesli nie mowisz po chinsku to nie wypowiadaj sie u nich na forum. Chyba, ze chcesz podzielic los Saszy.

Pozdrawiam,

GyGy 6471298
banialuk

Postby banialuk » Thu Aug 31, 2006 1:28 pm

A tak sie zastanawiam...Z czego wynika to ograniczenie czasowe? Jest szansa, ze kiedys zostanie zniesione badz podwyzzszone? Moim skromnym zdaniem dla nowego gracza powinien byc jakis okres ochronny(np 3 dni) zeby zapoznal sie z interfejsem, poklikal sobie, poczytal notatki...Poza tym (tak mysle) skoro doba ma 8 godzin i istnieja te tury, to nie moglyby sie odnawiac minutki wraz z turami? Wychodziloby to 25 min na ture...Gram dopiero drugi dzien i moze te pomysly sa beznadziejne, ale bardziej interesuje mnie odpowiedz na pytanie czy sa podejmowane jakies dzialania w kierunki zniesienia limitu czasowego? Pozdrawiam i licze na wyrozumialosc wobec swiezaka. :wink:
Artur

Postby Artur » Thu Aug 31, 2006 1:35 pm

limit nie moze byc zniesiony bo napalency siedzieli by 24h na dobe... ale pomysl z tymi 3 dniami jest calkiem niezly;)
banialuk

Postby banialuk » Thu Aug 31, 2006 1:39 pm

W sumie masz racje. Za duzo by bylo do czytania po kilku dniach nieobecnosci. A co sadzicie o odnawianiu sie minutek co ture lub tym okresie ochronnym :?:
dstankiewicz

Postby dstankiewicz » Thu Aug 31, 2006 1:49 pm

Co do okresu ochronnego to sie zgadzam, moze byc nawet 7 dni. Ale z tym odnawianiem co ture to bez sensu. Bo np. w roku szkolnym, w domu siedze miedzy godzinami 16-7 (rano, liczac godziny w ktorych spie) . Tak wiec przez 9 godzin milelyby 3 tury, a co za tym idzie ja stracilbym 75 minut na granie. Bo prezciez minutki nie wykorzystane sie nie kumuluja. Tak wiec moim zdaniem pomysl z odnawianiem minut co ture jest zly
Artur

Postby Artur » Thu Sep 07, 2006 7:30 am

hmmm, cos dziwnego sie u mnie stalo, zawsze minuty odnawialy sie jakos tak po jedzeniu , prawda? wczoraj w nocy, kolo godz 23 posiedzialem troche w cantr i zostalo mi 150 minut na dzisiaj, teraz wchodze na cantr, patrze a tu pelne 200 minut jest... czy to ja sie myle co do czasu odnawiania minut czy sa jakies w tym zmiany? a moze jakis super bonus tylko dla mnie? 8)
marol

Postby marol » Thu Sep 07, 2006 7:34 am

Jak ktoś ma jakieś żale, że za dużo minut dzisiaj ma i jego życie rodzinne, towarzyskie etc. przez to cierpi, to proszę mi zgłaszać PMem i będę minutki odejmował.
(SRVPRC)
Image

Return to “Ogólna pomoc”