Smoki i inne

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Rusalka

Postby Rusalka » Fri Aug 18, 2006 11:44 pm

Legalus wrote: Z drugiej strony za smokiem pójdzie rzesza różnych fantastycznych stworzeń i przy tworzeniu kolejnej postaci bedzie rubryczka"rasa"...

I właśnie dlatego ich nie będzie. Sory ;)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
AUTO

Postby AUTO » Sat Aug 19, 2006 11:47 am

A ja chcę rybki w morzach które będzie można łowić podczas rejsu
Artur

Postby Artur » Sat Aug 19, 2006 12:52 pm

i zwierzeta do polowania na lodziach, jakies ptaki, wieksze morskie zyjatka typu delfiny, rekiny...
Sasza

Postby Sasza » Sat Aug 19, 2006 1:09 pm

Niewiem co tutaj jest jeszcze to omawiania.. Nawet nieczytam tego.. domyslam się, że nabijacie sobie posty :P
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Artur

Postby Artur » Sat Aug 19, 2006 1:22 pm

nie, ja naprawde chce zwierzeta na lodziach, nie rozumiem czemu nie ma lawiny poparcia tego pomyslu :twisted:
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sat Aug 19, 2006 1:31 pm

Np. szczury pokładowe które będą żywić się zapasami z pokładu? :lol:
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Sat Aug 19, 2006 1:48 pm

I zjadac umarlakow :twisted:
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Aug 19, 2006 1:54 pm

Sasza wrote:Niewiem co tutaj jest jeszcze to omawiania.. Nawet nieczytam tego.. domyslam się, że nabijacie sobie posty :P

Zabrali mi prawa moderatora w 'sugestiach' a tak to bym zamknął
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Artur

Postby Artur » Sat Aug 19, 2006 2:48 pm

KeVes wrote:Np. szczury pokładowe które będą żywić się zapasami z pokładu? :lol:

hehe, mogly by byc <lol> , i zeglaze ktozy za daleko wyplyneli zywili by sie ich miesem :)

a na powazne to skoro jastrzebie mozna spotkac na ladzie, to czemu nie na wodzie?:>
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Aug 19, 2006 3:12 pm

Artur wrote:a na powazne to skoro jastrzebie mozna spotkac na ladzie, to czemu nie na wodzie?:>

A jak sobie wyobrażasz zaprogramowanie poruszania się ich nad wodą? I jakie byłby prawdopodobieństwo wcelowania statkiem w takiego przypadkowo lecącego jastrzębia?
Artur

Postby Artur » Sat Aug 19, 2006 3:14 pm

gut point ... nie mam pojecia 8)
AUTO

Postby AUTO » Sat Aug 19, 2006 4:53 pm

Jastrzębie mogłyby się przesiadać z lokacji do zadokowanych w tych lokacjach statków, a jakby statek odcumował od brzegu to taki jastrząb nie mógłby już go opuścić, chyba że dopiero po zawinięciu okrętu do jakiegoś portu.
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Aug 19, 2006 5:24 pm

W takim razie dlaczego tylko jastrzębie a nie owce i psy? "weszły sobie na pokład" i logiczne byłoby, że nie mogą zejść jak statek odcumuje, jastrząb natomiast może latać przecież.

Wymyśliłem coś takiego - zwierzęta latające i przebywające w nadmorskich lokacjach mogłyby podróżować do innych nadmorskich lokacji na przeciwnym brzegu po linii prostej. Byłyby widoczne na statkach z odległości paru pikseli.

"Kapitanie! Jastrząb! Z pewnością leci do swojego gniazda! Płyńmy zanim a naprowadzi nas na ląd!"
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Sat Aug 19, 2006 5:35 pm

Kiedys wpadlem na pomysl zeby w kazdym miejscu gdzie statek zostal zatrzymany powstawalaby generowana losowo lokacja ktora istniala by tak dlugo jak dlugo stalby tam statek.Oczywiscie bylyby pewne ograniczenia,np.nie mozna byloby wyjsc ze statku,surowce bylyby ograniczne do ryb,wodorostow i takich tam a zwietrzeta bylyby latajace i plywajace(dzieki temu moglyby vpowstac nowe zwierzeta).
Polowac i zbierac trzeba byloby z lodzi.
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Aug 19, 2006 5:41 pm

Na tej zasadzie, nawet nie zatrzymując się powinny się wyświetlać surowce w danym miejscu na morzu - w zasadzie tylko ryby, ewentualnie wodorosty.. Chociaż skoro idąc łąką widać hematyt, to czemu nie ropę albo perły? Nie widzę jednak możliwości wydobycia czegokolwiek z wody bez stosownych narzędzi - w przypadku ropy - platformy wiertniczej! Jeszcze co do surowców na oszarach morskich - musiałyby być ograniczone wektorowo, obszarami.

Co do obszarowego określania położenia surowców - polecam tym co po angielsku kumają ten topic:

http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=96

Return to “Sugestie”