Pytanie co do map

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Elkarish

Pytanie co do map

Postby Elkarish » Tue Aug 15, 2006 12:37 pm

Czy jeżeli kilka osób będzie robiło jakąś naprawdę większą mapę czy można użyć wtedy zasady OOC do przekazywania sobie informacji o projekcie...? wymieniania się mapami oczywiście jeżeli się zachowa to że mapa powstanie dopiero jak się zbiorą spowrotem wszyscy w danej lokacji

Pytanie nr 2
Czy jeżeli mamy pare dostępnych map(według mnie wszystkie możliwe) to czy można by było zebrać informacji za pomocą rozmowy OOC (np na forum) od kartografów którzy te mapy robili uzyskać mapy wyjściowe ( te kwadraciki 36 pix na 36 o ile dobrze pamientam) połączyć i nałożyć legendę potem zawrzeć że mapa zostła zrobiona na podstawie map XXX,XXX,XXX,XXX... itd. w rzeczywistości nie jeden kartograf przerysowywał mapy i robił nową z inną legendą... Czy jest to możliwe ?

(PYTANIA KIEROWANIE GLOWNIE DO OSOB USTALAJACYCH REGOLY)
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Aug 15, 2006 12:39 pm

Nie ma ustępstw co do wiedzy OOC. Nie można. Gdyby tak było jak mówisz, to byśmy już dawno cały atlas mieli, ze wszystkimi istniejącymi osadami i miastami. A nie mamy. :(

Edit: A co do tego drugiego pytania - kartografowie powinni dołaczać do swych map podkład, spotkalem się z tym zresztą w grze. Oczywiście, byłoby to bardzo pomocne. Ale poza grą, wymiana takich materiałów jest nielegalna.
Last edited by Rusalka on Tue Aug 15, 2006 12:41 pm, edited 2 times in total.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Snake

Postby Snake » Tue Aug 15, 2006 12:40 pm

na pierwsze pytanie odpowiedź będzie... NIE
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
Skarbniq

Postby Skarbniq » Tue Aug 15, 2006 1:13 pm

Ale nie raz były wątpliwości co do tego jak powstały pierwsze mapy. Jeden - to że kilka postaci jednego gracza rodziło się kartografiami. Dwa - że spotykali się i wymieniali mapami :?

No ale to już przeszłość.
marol

Postby marol » Tue Aug 15, 2006 1:14 pm

Zdecydowane NIE na oba pytania.
Elkarish

Postby Elkarish » Tue Aug 15, 2006 2:46 pm

ok skoro jest niemożliwe... to prosze wszystkich kartografów żeby zostawiali te małe mapki w każdym większym mieście .... przynajmniej tyle zróbcie.. a najlepiej by było jak by były dołączane pod mapą główną... i tyle... TAKA WIELKA I GORACA PROSBA
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Aug 15, 2006 3:12 pm

Hehe, to też jest złamanie NZ jeśli taki komunikat zamieszczasz, kierowny co tu mówić do postaci z Cantr :) Ale znając życie, usłyszą go.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
kemesO

Postby kemesO » Tue Aug 15, 2006 3:15 pm

nie rozumiem Elkarisha, ten człowiek jest tak bezczelny, że aż komiczny
docent

Postby docent » Tue Aug 15, 2006 4:16 pm

Zaraz ci napisze taki elaborat, że ci w pięty pójdzie :)
Baduk

Postby Baduk » Tue Aug 15, 2006 5:06 pm

Rusalka wrote:Nie ma ustępstw co do wiedzy OOC. Nie można. Gdyby tak było jak mówisz, to byśmy już dawno cały atlas mieli, ze wszystkimi istniejącymi osadami i miastami. A nie mamy. :(

Edit: A co do tego drugiego pytania - kartografowie powinni dołaczać do swych map podkład, spotkalem się z tym zresztą w grze. Oczywiście, byłoby to bardzo pomocne. Ale poza grą, wymiana takich materiałów jest nielegalna.

Mam pytanie do ciebie i przepraszam z góry że nie na temat i że jest natury prywatnej ale tak przyglądam się twojemu Avatarowi i chciałem zapytać czy czasem nie mieszkasz w Częstochowie albo mieszkałeś? :oops: .
Shudan - komunikacja przy pomocy rąk - rozmowa serca z sercem.
Elkarish

Postby Elkarish » Tue Aug 15, 2006 5:44 pm

przez przypadek skasowałem tego posta więc.. w skrócie
może ich nagle natchnąć ta sama myśl .. jakby z nieba - tak jak wszystkich pionerów lotnictwa (a swoją drogą to ciekawe co ich pobudziło do latania jakaś książka czy naprawde wszyscy mieli nagle taki zamysł sami z siebie)

[zasady są po to by je naginać - ale bez przesady....]
belin

Postby belin » Tue Aug 15, 2006 6:28 pm

Elkarish, przeciez prosto zostalo Ci wytlumaczone. NIE. I juz.
A tak przy okazji, widze, ze ostatnio jakas moda na wplywanie na gre przez forum nastapila. Czy przypadkiem moderatorzy nie powinni radykalniej zadzialac? Co i rusz odgrazanie sie na forum, co chwila (to juz nagminne u paru graczy, nie bede wymieniac) niepamietanie, ze gracz i jego postacie to calkiem inne sprawy (nie mozna np. pisac na forum "jak mi X przywalil to myslalem..." - to postac myslala, a nie grac. Nauczcie sie odrobine schizofrenii ;-) ).
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Aug 15, 2006 6:40 pm

Baduk wrote:Mam pytanie do ciebie i przepraszam z góry że nie na temat i że jest natury prywatnej ale tak przyglądam się twojemu Avatarowi i chciałem zapytać czy czasem nie mieszkasz w Częstochowie albo mieszkałeś? :oops: .

Już ci pisze PMa.
nemo49

Postby nemo49 » Tue Aug 15, 2006 6:42 pm

Elkarish - zajmij sie grą i odezwij sie na forum, powiedzmy za 2 tygodnie. Daj odpoczać :D
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Tue Aug 15, 2006 6:54 pm

Elkarish... idioto. Nie uzywalem obraźliwych low w stosunku do Ciebie... jeszcze... poniewaz myslalem, ze beda z Ciebie ludzie. Ale czlowieku... (przepraszam za to okreslenie, nie pasuje jakos do aktywnego strumienia samoswiadomosci) proponujesz tutaj zlamanie zasad innym graczom, proponujesz tutaj naginanie zasad i twierdzisz, ze zasady sa po to by je naginac. Jestem pewien (sic!), ze jakies zasady Cantr juz zlamales. Nie wiem, jakie, ale jesli nie to przy takim stosunku do gry na pewno zlamiesz. Apeluje by PD mialo na oku postacie tego czubka... nie wiadomo co go moze najsc kiedys.

I nie psuj innym gry.

Return to “Ogólne dyskusje”