Wiara, tolerancja, wolnosc

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Milo

Postby Milo » Mon Aug 14, 2006 1:49 pm

Tlumacze.

Action nie ogranicza sie walki o SWOJA wolnosc i prawo do swobodnego wyrazania SWOICH pogladow. Chcialby je narzucic innym, w tym wierzacym w swoje religie, zakladajc z gory ze sa otumanieni przez ksiezy/imamow/rabinow.

Jesli wierzacy katolicy chca zyc wedlug zasad swojej wiary to wara mu od nich. Sam pisze ze nie ma pojecia co to sa uczucia religijne a zajadle zwalcza je u innych.

Kim jest zeby to robic? Co oni mu przeszkadzaja?
Katolicyzm jest specyficzna, niezbyt udana odmiana chrzescijanstwa. Polski katolicyzm jest specyficzna, niezby udana wersja katolicyzmu. Niewielki odlam ekstermistow, ostatnio bardzo glosny w naszym kraju, reprezentuje specyficzny nurt w polskim katolicyzmie. Niech sie czepi ojca dyrektora i reszty zaklamanych oszolomow zyjacych niezgodnie z dogmatami ich wiary a nie jedzie po wszystkich duchownych i religiach

PS. Tak na marginesie Latynosi sa chyba zarliwszymi katolikami uniz polacy, imie Jesus jest u nich bardzo popularne i jakos nikomu to nie przeszkadza. To zanim padna pytania dlacego uwazam ze polski katolicyzm jest dziwny
ActionMutante

Postby ActionMutante » Mon Aug 14, 2006 2:06 pm

Atakuje wszelkie religie i ich przedstawicieli, bo uwazam ich za szarlatanow bogacacych sie kosztem mas. Religia jest srodkiem do wywolywania konfliktow i do manipulacji. I dokladnie dlatego jej nie cierpie. Staram sie z nia walczyc... Sa pozadni ksieza, ale gro to zwykli zaklamani grzesznicy... Ciotka mojej kolezanki ma dziecko z ksiedzem- taka dygresja zeby sie smiesznie zrobilo.
Dziekuje.
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Milo

Postby Milo » Mon Aug 14, 2006 2:16 pm

Jacy grzesznicy? Przeciez nie wierzysz w ich religie!
Jako ateista nie mozesz potepic tego ksiedza. Ja jako, powiedzmy chrzescijanin ale nie katolik, tez nie moge. Celibat to akurat katolicki pomysl. Wojd jako protestant nie moze. Marol, Loc, CzerwonyMag moga.

Rozumiesz?
Snake

Postby Snake » Mon Aug 14, 2006 2:17 pm

A ja Cie uważam za pieniacza, gówno Cię powinno interesować w co wierzą inni i co robią ze Swoimi pieniędzmi. Ksiądz to taki sam człowiek jak każdy inny, a ty zrzucasz na nich i na religie swoje własne frustracje.
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
Artur

Postby Artur » Mon Aug 14, 2006 2:18 pm

atakowanie religii ma na celu tylko i wylacznie jej zwalczanie, wierzacy to idioci i mowie co mysle po prostu, nie powinno jej byc i podoba mi sie jak ktos po niej jedzie, a z jakiego powodu to juz jego sprawa:) im szybciej pozbedziemy sie religii tym spokojniej bedzie nam sie zylo, i nie mowie tutaj tylko o chszescianstwie ale tez o tych fanatycznych kismetowcach i szukajacych nirwany zjebach, jakby ich wszystkich nie bylo to bylby swiety spokoj (sic!) , a skoro zabijanie nie wchodzi w gre wiedz trzeba wbic w lby gownem wypelnione ze nie ma boga, zadnego, nie tylko Jahwe, ale i Henka Tokarza tez nie ma, i powiedzcie gupim siksom ze The Doors to nie bostwo a Jim Morrison to byl zwykly czlowiek , a nie zaden tam bog seksu...
Milo

Postby Milo » Mon Aug 14, 2006 2:19 pm

A Elvis umarl?! *rozglada sie za kusza*
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Mon Aug 14, 2006 2:47 pm

Elvis zyje!!! *rozglada sie za swoim oltarzykiem Elvisa... gdzies sie zawieruszyl*
ActionMutante

Postby ActionMutante » Mon Aug 14, 2006 3:25 pm

Elvis nie umarl... On tylko wrocil do domu.

Grzesznikiem wg chrzescijansskiej rachuby. Hipokryta i klamca. Lepiej? jak chcecie mozecie mnie nazywac, ale zawsze bede uwazal religie za glupote...
Dziekuje- za kolejne oskarzenia i osady co do mojej osobyEDIT
Last edited by ActionMutante on Mon Aug 14, 2006 3:30 pm, edited 1 time in total.
All my friends are dead.

You got dragged outta bed,

Now they're buried and they're dead.
Artur

Postby Artur » Mon Aug 14, 2006 3:26 pm

jak dla mnie.... to..... za duzo dziekujesz :twisted:
Milo

Postby Milo » Mon Aug 14, 2006 3:35 pm

A jak dla mnie kiedy nie rzucasz miesem i mowisz jak czlowiek to calkiem sensownie mozna z Toba porozmawiac. Troche wiecej dystansu i tolerancji dla przekonan innych (patrz tytul tego topiku )
I dziekuje *pokazuje jezyk Arturowi*
Artur

Postby Artur » Mon Aug 14, 2006 3:40 pm

*pokazuje Milo gola lsniaca pupe i wystawia z niej brazowy jezyk*
AUTO

Postby AUTO » Mon Aug 14, 2006 4:05 pm

Co jeszcze pokarzecie? :twisted:
Milo

Postby Milo » Mon Aug 14, 2006 4:11 pm

Ja nie
Artur

Postby Artur » Mon Aug 14, 2006 4:11 pm

*wyjmuje z tylnej kieszeni wielka chromowana srube, wklada ja do ust i z bloga mina pociera srube o zeby, slyszycie zgrzyt scieranego szliwa i przypominacie sobie jak to bylo kiedys potrzec widelec o zeby przy jedzeniu*

wymyslic jeszcze cos ciekawego? to idealny watek, najpierw o wierze, potem bluzgi , a teraz obrzydliwe motywy, moze zarzucic jakiegos linka?:>

edit: sie zastanawiam czy mody to wszystko czytaja...
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Mon Aug 14, 2006 4:40 pm

Myslisz ze im sie chce? Coz... ten temat ma chociaz troszke wiecej sensu niz gra, ktora wkrotce do 100 dojdzie :lol:

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”