Wiara, tolerancja, wolnosc

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Artur

Postby Artur » Sun Aug 13, 2006 4:34 pm

niegupie podejscie, calkiem niegupie :P
drmartin

Postby drmartin » Sun Aug 13, 2006 4:34 pm

mylisz sie jak by tak bylo ze to projekcja twojego umyslu to musiala bys wiedziec wszystko np z kim jadlem dzisiaj obiad, ale ty tego nie wiesz bo ciebie tam nie bylo i tez nie wymyslilas sobie tego a ja to wiem wiec logicznie rzecz ujmujac nie masz racji...
"Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić" Albert Einstein
Zapraszam:
http://tmbg.fizyka.umk.pl/
http://www.lorki.pl
Milo

Postby Milo » Sun Aug 13, 2006 4:43 pm

drmartin, skoro jestes projekcja to Tobie sie wydaje ze wiesz z kim jadles obiad. Nawet to ze jadles tez jest tylko zludzeniem :lol:

To tak jak z ewolucja. Wykopaliska nie sa zadnym dowodem na nia bo przeciez Bog mogl stworzyc swiat te 6 tys. lat temu razem ze skamienialosciami, prawda?
drmartin

Postby drmartin » Sun Aug 13, 2006 4:48 pm

tak ale skoro to jest kogos innego projekcja to ten ktos inny powinien wiedziec z kim jadlem prawda bo to on to wymyslil...

A Bog stworzyl swiat w 7 dni tylko ze gdzie jest napisane ze 7 dni Boga to 7 dni czlowieka?
"Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić" Albert Einstein

Zapraszam:

Milo

Postby Milo » Sun Aug 13, 2006 5:01 pm

Po co ma sobie zasmiecac glowe tak nieistotna wiedza jak to co 'mysla' jego projekcje?

Nie chodzi w ile dni a kiedy. Wedle Ojcow Kosciol byl to bodaj 4004 pne.
Czyli nie ma nic takiego co bylo by starsze niz 6010 lat. W liceum mialem biologa ktory postanowil isc za moda i nagle zostal 'zarliwym katolikiem' Byl lepszy od Monthy Pythona, pieknie sie dawal podpuszczas i cudnosci opowiadal :lol: Ciekawe swoja droga gdzie on teraz, pewnie w LPR
Snake

Postby Snake » Sun Aug 13, 2006 5:19 pm

DrMartin, to że jesteś elementem projekcji, dla Mnie nie ulega wątpliwości. Ale nie twierdziłem, żę to Ja wymyślam to śmieszne szoł zwane życiem. :D
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
Elm0

Postby Elm0 » Sun Aug 13, 2006 5:42 pm

o spamie witaj nam... :P
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Milo

Postby Milo » Sun Aug 13, 2006 7:03 pm

Ze zacytuje klasyka:

Dobry spam nie jest zly :)

Ale gdzie nam do czasow swietnosci Fiony... :(
ActionMutante

Postby ActionMutante » Mon Aug 14, 2006 10:41 am

Artur wrote:jak bog istnieje to jest pierwszy na mojej wpierdol-liscie :twisted:

Brawo Artrurze. piekna sentencja.
Co do zasad moralnych to sie po czesci zgadzam, ze religia je nam nadala, ale juz w starozytnej Grecji filozofowie robili spisy cnot ... Choc do motlochu to nie docieralo za bardzo wiec przyznam Ci po czesci racje (religia to opium dla mas)
Co do aborcji, adopcji i wpadek to wpadki nie sa czyms planowanym np. peknie Ci guma i nie zadziala tabletka...Dupa. Studiow dziewczyna nie konczy nie ma roboty, dziecko startuje nizszego pulapu... Co do adopcji, to nie jest ona wcale latwa... juz i tak duzo dzieci czeka na adopcje ale ludzie nie chca cudzych dzieci, a czesto sad im ich nie przyznaje... Aborcja powinna byc dostepna wszystkim kobietom! A z reszta spytajmy sie o opinie kobiet! Z mi znanych wiekszosc jest ZA lacznie z moja matka. Nie wyrokujmy! Dajmy im wybrac. bo zabraiajac im tego zmieniamy sie w zaplutego, zboczonego ksiedza plujacego nienawiscia z ambony. I ciemnota go slucha...
Co do eutanazji doktorze, to mowisz cos tym jak bede mial 80lat... Wiesz co jak ty bedziesz mial 80lat, bedziesz nieuleczalnie chory i bedziesz tracil przytomnosc z bolu, przykuty do lozka, to pogadamy. bo ja chce miec mozliwosc skrocenia swoich mek w czysty sposob... Nie mowie, zeby o eutanazji ktos decydowal za czlowieka!
Co do Koranu- mitu, a Biblii- prawdzie, to moge tylko wybuchnac smiechem. To jest zalosne... I osoba ktora to napisala jest zalosna...
Wydaje mi sie, ze cos pominalem, ale nie pamietam co... Moze dopisze jeszcze...
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
drmartin

Postby drmartin » Mon Aug 14, 2006 11:05 am

Cierpienie to część życia, jeśli mam zapisane ciepriec męki to tak będzie umierać trzeba umieć... Jedyny wyjątek to jak jesteś roślinką niby myślisz, ale się nie ruszasz, trzeba cię karmić, podmywać itp. wtedy eutanazja jak najbardziej, ale nie jak jesteś sprawny tylko cierpisz...

Moja mama jest ciężko chora bierze bardzo silne lekarstwa przeciwbólowe od kilku lat, ale jeszcze nigdy nie narzekała i jeszcze nigdy nie słyszałem ze wolałaby umrzeć... Chwile radości, jakie dają jej wnuki, czy nawet synowie rekompensują ból no, ale przeciesz, powinna już dawno sobie strzelić w głowę prawda...

Zapraszam:

Artur

Postby Artur » Mon Aug 14, 2006 11:38 am

ehh, drmartin drmartin, to ze eutanazja powinna byc legalna to nie znaczy ze kazdy bedzie z niej korzystal... sa tez inne problemy poza cierpieniem fizycznym, ludzie popelniaja samobojstwa coraz czesciej, i tak jak sie moze wydawac z blachych powodow... eutanazja byla by takim bezbolesnym samobojstwem na zyczenie i jestem za tym aby taka opcja byla mozliwa kiedy ja bede stary i niedolezny...
ActionMutante

Postby ActionMutante » Mon Aug 14, 2006 11:38 am

Nic takiego nigdy nie twierdzilem. Ale sa ludzie ktorym leki przeciwbolowe nie pomagaja i Ci ludzie nie potrafia sie juz niczym cieszyc. i powinni miec wybor. Kim ty do k**wy nedzy jestes, ze odbierasz im mozliwosc skrocenia mak?? Bogiem?? :evil: J**ac boga! moze mi ku**a naskoczyc ten twoj bog.
All my friends are dead.

Snake

Postby Snake » Mon Aug 14, 2006 11:43 am

no mutancie posuwasz się chyba za daleko :D
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
ActionMutante

Postby ActionMutante » Mon Aug 14, 2006 11:53 am

Po prostu powiedzialem co myslalem w wulgarny sposob *wzrusza ramionami* To mi lezalo na sercu... 8)
All my friends are dead.

docent

Postby docent » Mon Aug 14, 2006 12:08 pm

Mogli by się szanowni panowie moderatorzy wziąść do pracy?
A ty młody człowieku jesteś albo debilem, albo małym złośliwym trollem. Masz lepsze wyobrażenie o tym co przeżywa matka drmartna? Już raz cię prosiłem żebyś się zastanowił zanim coś napiszesz.

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”