Xavier, piraci i morderstwa
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Gnom
1576-0: Widzisz jak Agnieszka używa trochę drewno [wood] na Manufacturing a bodkin.
1576-0: Widzisz jak Agnieszka używa trochę drewno [wood] na Manufacturing a guitar.
1576-0: Widzisz jak Agnieszka używa trochę drewno [wood] na Manufacturing a planer.
1576-0: Widzisz jak Agnieszka używa trochę drewno [wood] na Manufacturing an iron chisel.
1576-0: Widzisz jak Agnieszka opuszcza centralny obszar Zachodni Las Vlyryan, wchodząc do Firma Wilhelma - Hematyt S.A..
1576-0: Widzisz jak Agnieszka wchodzi do Zachodni Las Vlyryan, przychodząc z Firma Wilhelma - Hematyt S.A..
1576-0: Widzisz jak Agnieszka opuszcza centralny obszar Zachodni Las Vlyryan, wchodząc do Firma Wilhelma - Hematyt S.A..
1576-0: Widzisz jak Agnieszka wchodzi do Zachodni Las Vlyryan, przychodząc z Firma Wilhelma - Hematyt S.A..
1576-0: Agnieszka mówi: „Potrzebuje 5 g stali i srubokret”
1576-0: Widzisz jak Agnieszka używa trochę stali [steel] na Manufacturing a planer.
1576-0: Widzisz jak Agnieszka używa trochę ż;elaza [iron] na Manufacturing an iron chisel.
1576-0: Widzisz jak Agnieszka używa trochę ż;elaza [iron] na Manufacturing a planer.
1576-0: Widzisz jak Agnieszka używa trochę ż;elaza [iron] na Manufacturing a bodkin.
1576-0: Widzisz jak Agnieszka używa trochę ścię;gna [sinew] na Manufacturing a guitar.
1576-0: Widzisz jak Agnieszka używa trochę drewno [wood] na Manufacturing a wooden bench.
1576-0: Widzisz jak Xerremou podaje nowy śrubokrę;t do Agnieszka.
1576-1: Zjadasz 33 gram wę;dzony dorsz [smoked cod].
1576-2: Widzisz jak Orm wchodzi do Zachodni Las Vlyryan, przychodząc z Firma Wilhelma - Hematyt S.A..
1576-2: Orm mówi: „Śrubokręt może być w skarbcu w naprawie. stal wytapiam.”
1576-2: Widzisz jak Agnieszka mówi do Orm.
1576-2: Widzisz jak Orm upuszcza notatka.
1576-2: Orm mówi: „Ciekawe Agnieszko. a oto moje plany...”
1576-2: Agnieszka mówi: „No niezłe plany a poco odrazu galeon chba taki jest strasznie wolny , i jak juz szalupe to slopa i mała łudke , pozatym gdzie znajdziesz załoge do obsługi galonu wiem ze do slopa trzeba 4 osoby ale do galeonu to ze 20 pewnie , a zresztom niewiem nic o żeglowaniu ale jak byłam we Vlo i na rajskiej to tam galeona niemieli masa slopó stała były tez wieksze jednostki . „
1576-2: Agnieszka mówi: „Ale powodzenia w przedsięwzięciu czeka cie mnustwo pracy ja czuje wstręt do wody smierdzi rybami , a rybki to sa najlepsze tlko wedzone i solone dobre „
1576-2: Widzisz jak Agnieszka kopiuje notatkę;.
1576-2: Agnieszka mówi: „Skopiowałam i umieszcze w 5 wydaniu gazetki i ułoże jakis wierszyk do tych planów „
1576-2: Widzisz jak Orm opuszcza centralny obszar Zachodni Las Vlyryan, wchodząc do Firma Wilhelma - Hematyt S.A..
1576-5: Widzisz jak dwudziestoletni mężczyzna kopiuje notatkę;.
1576-5: Mówisz: „*ziewa głośno* WYbaczcie, przepraszam, że tyle spałem. *uśmiecha się* Teraz mam pytanie - czy mogę pogadać tutaj z kims inym kiedy Wilhelm śpi?”
1576-6: Agnieszka mówi: „Mów ja cie słucham „
1576-6: Mówisz: „No dobrze - więc zakupiłem tu u Was ostatnio wózek rowerowy. Nie ustaliłem z WIlhelmem ceny. Na razie przekazane mu zostało ponad 120 porcji dziennych jedzenia. Pytanie ile i czego mam przekazać jeszcze. Omawialem też z Wilhelmem sprawę pośrednictwa w handlu - za Wasz hematyt mogę Wam sprowadzać wapień. Ale niestety nieudało się nic w tej sprawie uzgodnić gdy byłem ostatnim razem.”
1576-6: Mówisz: „Oprócz tego chciałbym kupić trzoche żelaza od Was - po stałych stawkach ustalonych kiedyś z Wilhelmem.”
1576-6: Agnieszka mówi: „kompletnie nieznam sie na cenach spytaj Orma „
1576-6: Mówisz: „Ja już ceny z Wilhelmem za żelazo miałem ustalone. Teraz chciałbym tylko odpowiedniej wymiany dokonać. *uśmiecha się*”
1576-7: Agnieszka mówi: „Jakie to ceny były”
1576-7: Mówisz: „5 g żelaza za dzienną porcję jedzenia. SKupował na ogól tyle ile przynosiłem...”
1577-1: Xerremou mówi: „wiecie co? spodobal mi sie ten pomysl z galeonem!„
1577-1: Xerremou mówi: „tylko czy taki duzy statek nie utknie na mieliznie na plazy? w koncu to ogromne bedzie”
1577-1: Zjadasz 33 gram wę;dzony dorsz [smoked cod].
1577-2: Mówisz: „Ech, chciałbym już jechać.... Kto ma klucz do magazynu z Was, żeby mi to żelazo wypłacić? Bo Wilhelm widziałem usnął i go przeciagnęliście....”
1577-2: Agnieszka mówi: „ile tego zelaza ma być i za co „
1577-2: Mówisz: „Za jedzenie, a dokładnie za wędzoną rybę. A sądzę, że tak ze 500 gram. Dam Wam po prostu całe jedzenie jakie mam - to dużo więcej. Na poczet przyszłych zakupów i ewentualnie wózka.”
1577-2: Mówisz: „Aha, za wędzoną i soloną rybę. Mam tego dużo, a jak chcecie w podróż ruszać, to się przyda...”
1577-2: Mówisz: „A najlepiej w ogóle 600 g.”
1577-2: Mówisz: „Ej no, nie śpijcie... Chciałbym szybko ruszyć... Orm, wstawaj... Ty też klucz edo magazynu masz...”
1577-2: Mówisz: „A, nie ma go tu...”
1577-2: Wchodzisz z centralnego obszaru Zachodni Las Vlyryan do Firma Wilhelma - Hematyt S.A., gdzie widzisz 3 osób.
1577-2: Mówisz: „Orm, śpisz?”
1577-2: Mówisz: „Cholera, wszyscy śpią, a mi się śpieszy... Wydaj mi proszę z magazynu 600 g żelaza, ja Ci potem przekażę jedzenie. Tylko zrób to proszę jak naszybciej, śpieszy mi się bardzo... I tak za długo spałem...”
1577-2: <b>Orm daje Tobie 600 gram ż;elaza [iron].</b>
1577-2: Widzisz jak Orm podaje notatka do Kambyzes.
1577-2: Podajesz 3636 gram solony dorsz [salted cod] do Orm.
1577-2: Podajesz 3736 gram wę;dzony dorsz [smoked cod] do Orm.
1577-2: Mówisz do Orm: „To nawet więcej niż powinienem za to dac, ale przekaże też jeszcze, położe tu na podłodze bo pewnie się nie zmieści Jako zadatek i ew. na pcozet wózka. Wilhelm w śpiaczkę zapadł?. „
1577-2: Wchodzisz do Zachodni Las Vlyryan opuszczając Firma Wilhelma - Hematyt S.A. (widzisz 9 osób).
1577-2: Wchodzisz z centralnego obszaru Zachodni Las Vlyryan do T.I.X. Ryba. Pojazd firmowy nr 1, gdzie widzisz 0 osób.
1577-2: Upuszczasz 5000 gram hematyt [hematite].
1577-2: Bierzesz 5830 gram wę;dzony dorsz [smoked cod].
1577-2: Wchodzisz do Zachodni Las Vlyryan opuszczając T.I.X. Ryba. Pojazd firmowy nr 1 (widzisz 9 osób).
1577-2: Wchodzisz z centralnego obszaru Zachodni Las Vlyryan do Firma Wilhelma - Hematyt S.A., gdzie widzisz 3 osób.
1577-2: Upuszczasz 5830 gram wę;dzony dorsz [smoked cod].
1577-2: Orm mówi: „tAK, NIESTETY.”
1577-2: Widzisz jak Orm podaje trochę wę;dzony dorsz [smoked cod] do Kambyzes.
1577-2: Widzisz jak Orm podaje trochę wę;dzony dorsz [smoked cod] do Wilhelm.
1577-2: Widzisz jak Orm opuszcza Firma Wilhelma - Hematyt S.A., wchodząc do Skarbiec Firmy Hematyt S.A..
1577-2: Widzisz jak Orm wchodzi do Firma Wilhelma - Hematyt S.A., przychodząc z Skarbiec Firmy Hematyt S.A..
1577-2: Widzisz jak Orm bierze trochę wę;dzony dorsz [smoked cod].
1577-3: Widzisz jak Kambyzes mówi do Orm.
1577-3: Mówisz: „Ech... A kto przejmie po nim spuściznę?”
1577-3: Mówisz: „Może byś się tym zaopiekował Orm? To było kiedyś świetnie prosperujące miejsce....”
1577-3: Mówisz: „Dobra, chyba już usnąłeś Orm. Ja w każdym razie jadę, dzięki za handel...”
1577-3: Wchodzisz do Zachodni Las Vlyryan opuszczając Firma Wilhelma - Hematyt S.A. (widzisz 9 osób).
1577-3: Wchodzisz z centralnego obszaru Zachodni Las Vlyryan do T.I.X. Ryba. Pojazd firmowy nr 1, gdzie widzisz 0 osób.
1577-3: Opuszczasz Zachodni Las Vlyryan, używając T.I.X. Ryba. Pojazd firmowy nr 1, drogą droga brukowana do Vlyryan Western Beach.
Jeszcze jakieś wątpilowści??? Faktycznie, od zdjęcia blokady przez póltorej doby handlował. Sam musiałem mu te gacie zbierać, które się spiesząc pogubił. Ludzie, myślcie zanim rzucicie bezpodstawne oskarżenia...
1576-0: Widzisz jak Agnieszka używa trochę drewno [wood] na Manufacturing a guitar.
1576-0: Widzisz jak Agnieszka używa trochę drewno [wood] na Manufacturing a planer.
1576-0: Widzisz jak Agnieszka używa trochę drewno [wood] na Manufacturing an iron chisel.
1576-0: Agnieszka mówi: „Potrzebuje 5 g stali i srubokret”
1576-0: Widzisz jak Agnieszka używa trochę stali [steel] na Manufacturing a planer.
1576-0: Widzisz jak Agnieszka używa trochę ż;elaza [iron] na Manufacturing an iron chisel.
1576-0: Widzisz jak Agnieszka używa trochę ż;elaza [iron] na Manufacturing a planer.
1576-0: Widzisz jak Agnieszka używa trochę ż;elaza [iron] na Manufacturing a bodkin.
1576-0: Widzisz jak Agnieszka używa trochę ścię;gna [sinew] na Manufacturing a guitar.
1576-0: Widzisz jak Agnieszka używa trochę drewno [wood] na Manufacturing a wooden bench.
1576-0: Widzisz jak Xerremou podaje nowy śrubokrę;t do Agnieszka.
1576-1: Zjadasz 33 gram wę;dzony dorsz [smoked cod].
1576-2: Widzisz jak Orm wchodzi do Zachodni Las Vlyryan, przychodząc z Firma Wilhelma - Hematyt S.A..
1576-2: Orm mówi: „Śrubokręt może być w skarbcu w naprawie. stal wytapiam.”
1576-2: Widzisz jak Orm upuszcza notatka.
1576-2: Orm mówi: „Ciekawe Agnieszko. a oto moje plany...”
1576-2: Agnieszka mówi: „No niezłe plany a poco odrazu galeon chba taki jest strasznie wolny , i jak juz szalupe to slopa i mała łudke , pozatym gdzie znajdziesz załoge do obsługi galonu wiem ze do slopa trzeba 4 osoby ale do galeonu to ze 20 pewnie , a zresztom niewiem nic o żeglowaniu ale jak byłam we Vlo i na rajskiej to tam galeona niemieli masa slopó stała były tez wieksze jednostki . „
1576-2: Agnieszka mówi: „Ale powodzenia w przedsięwzięciu czeka cie mnustwo pracy ja czuje wstręt do wody smierdzi rybami , a rybki to sa najlepsze tlko wedzone i solone dobre „
1576-2: Widzisz jak Agnieszka kopiuje notatkę;.
1576-2: Agnieszka mówi: „Skopiowałam i umieszcze w 5 wydaniu gazetki i ułoże jakis wierszyk do tych planów „
1576-2: Widzisz jak Orm opuszcza centralny obszar Zachodni Las Vlyryan, wchodząc do Firma Wilhelma - Hematyt S.A..
1576-5: Widzisz jak dwudziestoletni mężczyzna kopiuje notatkę;.
1576-5: Mówisz: „*ziewa głośno* WYbaczcie, przepraszam, że tyle spałem. *uśmiecha się* Teraz mam pytanie - czy mogę pogadać tutaj z kims inym kiedy Wilhelm śpi?”
1576-6: Agnieszka mówi: „Mów ja cie słucham „
1576-6: Mówisz: „No dobrze - więc zakupiłem tu u Was ostatnio wózek rowerowy. Nie ustaliłem z WIlhelmem ceny. Na razie przekazane mu zostało ponad 120 porcji dziennych jedzenia. Pytanie ile i czego mam przekazać jeszcze. Omawialem też z Wilhelmem sprawę pośrednictwa w handlu - za Wasz hematyt mogę Wam sprowadzać wapień. Ale niestety nieudało się nic w tej sprawie uzgodnić gdy byłem ostatnim razem.”
1576-6: Mówisz: „Oprócz tego chciałbym kupić trzoche żelaza od Was - po stałych stawkach ustalonych kiedyś z Wilhelmem.”
1576-6: Agnieszka mówi: „kompletnie nieznam sie na cenach spytaj Orma „
1576-6: Mówisz: „Ja już ceny z Wilhelmem za żelazo miałem ustalone. Teraz chciałbym tylko odpowiedniej wymiany dokonać. *uśmiecha się*”
1576-7: Agnieszka mówi: „Jakie to ceny były”
1576-7: Mówisz: „5 g żelaza za dzienną porcję jedzenia. SKupował na ogól tyle ile przynosiłem...”
1577-1: Xerremou mówi: „wiecie co? spodobal mi sie ten pomysl z galeonem!„
1577-1: Xerremou mówi: „tylko czy taki duzy statek nie utknie na mieliznie na plazy? w koncu to ogromne bedzie”
1577-1: Zjadasz 33 gram wę;dzony dorsz [smoked cod].
1577-2: Mówisz: „Ech, chciałbym już jechać.... Kto ma klucz do magazynu z Was, żeby mi to żelazo wypłacić? Bo Wilhelm widziałem usnął i go przeciagnęliście....”
1577-2: Agnieszka mówi: „ile tego zelaza ma być i za co „
1577-2: Mówisz: „Za jedzenie, a dokładnie za wędzoną rybę. A sądzę, że tak ze 500 gram. Dam Wam po prostu całe jedzenie jakie mam - to dużo więcej. Na poczet przyszłych zakupów i ewentualnie wózka.”
1577-2: Mówisz: „Aha, za wędzoną i soloną rybę. Mam tego dużo, a jak chcecie w podróż ruszać, to się przyda...”
1577-2: Mówisz: „A najlepiej w ogóle 600 g.”
1577-2: Mówisz: „Ej no, nie śpijcie... Chciałbym szybko ruszyć... Orm, wstawaj... Ty też klucz edo magazynu masz...”
1577-2: Mówisz: „A, nie ma go tu...”
1577-2: Mówisz: „Orm, śpisz?”
1577-2: Mówisz: „Cholera, wszyscy śpią, a mi się śpieszy... Wydaj mi proszę z magazynu 600 g żelaza, ja Ci potem przekażę jedzenie. Tylko zrób to proszę jak naszybciej, śpieszy mi się bardzo... I tak za długo spałem...”
1577-2: <b>Orm daje Tobie 600 gram ż;elaza [iron].</b>
1577-2: Widzisz jak Orm podaje notatka do Kambyzes.
1577-2: Podajesz 3636 gram solony dorsz [salted cod] do Orm.
1577-2: Podajesz 3736 gram wę;dzony dorsz [smoked cod] do Orm.
1577-2: Mówisz do Orm: „To nawet więcej niż powinienem za to dac, ale przekaże też jeszcze, położe tu na podłodze bo pewnie się nie zmieści Jako zadatek i ew. na pcozet wózka. Wilhelm w śpiaczkę zapadł?. „
1577-2: Wchodzisz do Zachodni Las Vlyryan opuszczając Firma Wilhelma - Hematyt S.A. (widzisz 9 osób).
1577-2: Wchodzisz z centralnego obszaru Zachodni Las Vlyryan do T.I.X. Ryba. Pojazd firmowy nr 1, gdzie widzisz 0 osób.
1577-2: Upuszczasz 5000 gram hematyt [hematite].
1577-2: Bierzesz 5830 gram wę;dzony dorsz [smoked cod].
1577-2: Wchodzisz do Zachodni Las Vlyryan opuszczając T.I.X. Ryba. Pojazd firmowy nr 1 (widzisz 9 osób).
1577-2: Upuszczasz 5830 gram wę;dzony dorsz [smoked cod].
1577-2: Orm mówi: „tAK, NIESTETY.”
1577-2: Widzisz jak Orm podaje trochę wę;dzony dorsz [smoked cod] do Kambyzes.
1577-2: Widzisz jak Orm podaje trochę wę;dzony dorsz [smoked cod] do Wilhelm.
1577-2: Widzisz jak Orm opuszcza Firma Wilhelma - Hematyt S.A., wchodząc do Skarbiec Firmy Hematyt S.A..
1577-2: Widzisz jak Orm wchodzi do Firma Wilhelma - Hematyt S.A., przychodząc z Skarbiec Firmy Hematyt S.A..
1577-2: Widzisz jak Orm bierze trochę wę;dzony dorsz [smoked cod].
1577-3: Widzisz jak Kambyzes mówi do Orm.
1577-3: Mówisz: „Ech... A kto przejmie po nim spuściznę?”
1577-3: Mówisz: „Może byś się tym zaopiekował Orm? To było kiedyś świetnie prosperujące miejsce....”
1577-3: Mówisz: „Dobra, chyba już usnąłeś Orm. Ja w każdym razie jadę, dzięki za handel...”
1577-3: Wchodzisz do Zachodni Las Vlyryan opuszczając Firma Wilhelma - Hematyt S.A. (widzisz 9 osób).
1577-3: Wchodzisz z centralnego obszaru Zachodni Las Vlyryan do T.I.X. Ryba. Pojazd firmowy nr 1, gdzie widzisz 0 osób.
1577-3: Opuszczasz Zachodni Las Vlyryan, używając T.I.X. Ryba. Pojazd firmowy nr 1, drogą droga brukowana do Vlyryan Western Beach.
Jeszcze jakieś wątpilowści??? Faktycznie, od zdjęcia blokady przez póltorej doby handlował. Sam musiałem mu te gacie zbierać, które się spiesząc pogubił. Ludzie, myślcie zanim rzucicie bezpodstawne oskarżenia...
-
Gnom wrote:
znaczy, ze sie nie spieszylo mu? tylko udawal, ze sie spieszylo?
gnom czemu krecisz? poltorej doby? Komu chcesz wmowic, ze poltorej doby = 6 godzin?
1576-5: Mówisz: „*ziewa głośno* WYbaczcie, przepraszam, że tyle spałem.
1577-3: Opuszczasz Zachodni Las Vlyryan, używając T.I.X. Ryba.
- drmartin
ja poprosze o legende kto jest kto w logach...
"Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić" Albert Einstein
Zapraszam:
http://tmbg.fizyka.umk.pl/
http://www.lorki.pl
Zapraszam:
- Gnom
Masz rację, może i to było krócej - nie patrzyłem na czas tylko to akurat mówiłem z pamięci. Ale biorąc pod uwagę, że 6 godzin to 18 naszych to i tak sporo. A mógł wyruszyć po godzinie jeśli by chciał bardoz szybko.
A teraz pcozekaj chwile, pokaże Ci logi z paru innych wizyt Xaviera tam. Wtedy mówił rzeczy identyczne. Bo jak tego nie mówił to czekał ok. 10 dni aż ktoś łaskawie ruszy dupkę. Zachowujesz się jak marol - on sprawdza jedną rzecz w logach, a nie wie co bylo zazwyczaj i robi sceny.
A teraz pcozekaj chwile, pokaże Ci logi z paru innych wizyt Xaviera tam. Wtedy mówił rzeczy identyczne. Bo jak tego nie mówił to czekał ok. 10 dni aż ktoś łaskawie ruszy dupkę. Zachowujesz się jak marol - on sprawdza jedną rzecz w logach, a nie wie co bylo zazwyczaj i robi sceny.
- marol
- drmartin
No ale nieladnie zeby Marola gnojem tez obrzucac... nieladnie
Kto z Gnomem wojuje ten od gnoju zginie...
Wiec czy moze mi ktos powiedziec kto jest kto w logach?
Kto z Gnomem wojuje ten od gnoju zginie...
Wiec czy moze mi ktos powiedziec kto jest kto w logach?
"Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić" Albert Einstein
Zapraszam:
Zapraszam:
- Gnom
marol wrote:Komentując twój przytyk:
Masz rację, mam nadzieję, że pamietasz kiedy się ten avatar pojawił. No ale nie przeszkadzaj w rozmowie z Gandhim, ciekaw jestem co teraz wybełkocze. Jesteście braćmi, bo mówicie czasem tak samo od rzeczy?

drmartin - jak to kto jest kto? Xavier to moja postać, która to postać Gandhiego to nie wiem. Ale mam wrażenie, że żadna...
- drmartin
Tak ale ja pytalem o powiazanie pomiedzy postaciami a nie o wlascicieli
Zapraszam:
Zapraszam:
- marol
- Gnom
drmartin wrote:Tak ale ja pytalem o powiazanie pomiedzy postaciami a nie o wlascicieli
Xavier to szef firmy TIX Ryba.
Wilhelme to szef Hematyt SA.
Orm to nieoficjalnie zastępca Wilhelma.
Agnieszka to też o nieoficjalnie zastępca Wilhelma.
Xerremou to pracownmik firmy.
Kogoś pominąłem?
marol wrote:Nie pamiętam kiedy się avatar pojawił, przypomnij mi. Co do Ghandiego, to nie jest moim bratem, ale chyba go adoptuję. :Laughing:
Mniej więcej wtedy gdy moja cierpliwość dotarła do ostatniej granicy gdy miałem blokadę.
Adoptuj, adopotuj... Pasujecie do siebie.
- drmartin
Gnom wrote:marol wrote:Nie pamiętam kiedy się avatar pojawił, przypomnij mi. Co do Ghandiego, to nie jest moim bratem, ale chyba go adoptuję. :Laughing:
Mniej więcej wtedy gdy moja cierpliwość dotarła do ostatniej granicy gdy miałem blokadę.
Adoptuj, adopotuj... Pasujecie do siebie.
A za co miales blokade?
A kiedy Gandhiego bedzie w PD?
Zapraszam:
Zapraszam:
- Gnom
-
Ja jestem za tym.
To by było ciekawe... Gnom się zgodził przecież
To by było ciekawe... Gnom się zgodził przecież
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- marol
- drmartin
Gnom no DALEJ zrobimy noc teczek w cantr...
Zapraszam:
Zapraszam: