http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=9832
Kajdany
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- ActionMutante
PiotrekM wrote: Komu by sie chciało grać jako niewolnik?
Ja gralem niewolnikiem przez jakis czas... Po prostu trzeba miec troche wyobrazni i mozna doprowadzic do wypuszczenia sama dobra gra... Niewolnika tez mozna dobrze iodgrywac i zrobic z niego wplywowa postac... Wsrod niewolnikow moga zawiazywac sie spiski w celu zemsty na panu... Niewolnik moze donosic na innych towarzyszy niedoli i dostac za to wolnosc... To ogromne pole do popisu... Ale jak taki gosciu se powie "A ja nie gram niewolnikiem " i wychodzi to tylko onim swiadczy... *kreci glowa z dezaprobata*
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
- Elkarish
hmm z jednej strony to ciekawe.... co by zrobili tamci ludzie jak by nagle stali się niewolnikami? głodówka jak w Cantr i śmierć?.... więcej realizmu w gre włóżcie..
Na początku zaproponowałem CHROM do budowy kajdan po to by ktoś nie wpadł na pomysł zrobienia sobie farmy niewolników zgromadzi z 50 niewolników w 1 lokacji i będzie czekał aż będą pojawiać się nowi gracze.. i w kajdany a potem na sprzedarz.. wystarczy 5 takich miejsc i szanse wynoszą 50% że jedna z naszych postaci będzie niewolnikiem.... to co w Cantr w końcu grało by ile z 30 osób a reszta to niewolnicy tak? ... nie o to chodziło mi z tym pomysłem.. dlatego uważam że do produkcji kajdan powinien być używany chrom by były one żadsze.. a jak ktoś chce zostać kolesiem co by sprzedawał masy niewolników niech się natrudzi a nie wykłuje łańcuchy i nagle całe osady są poprzykłuwane..
Pozatym.. jak by padło na mnie grał bym niewolnikiem.. ale jak by koleś miał klucze a było by więcej niewolników w osadzie to gołymi rękami zrobił bym z kolesia przecier
Na początku zaproponowałem CHROM do budowy kajdan po to by ktoś nie wpadł na pomysł zrobienia sobie farmy niewolników zgromadzi z 50 niewolników w 1 lokacji i będzie czekał aż będą pojawiać się nowi gracze.. i w kajdany a potem na sprzedarz.. wystarczy 5 takich miejsc i szanse wynoszą 50% że jedna z naszych postaci będzie niewolnikiem.... to co w Cantr w końcu grało by ile z 30 osób a reszta to niewolnicy tak? ... nie o to chodziło mi z tym pomysłem.. dlatego uważam że do produkcji kajdan powinien być używany chrom by były one żadsze.. a jak ktoś chce zostać kolesiem co by sprzedawał masy niewolników niech się natrudzi a nie wykłuje łańcuchy i nagle całe osady są poprzykłuwane..
Pozatym.. jak by padło na mnie grał bym niewolnikiem.. ale jak by koleś miał klucze a było by więcej niewolników w osadzie to gołymi rękami zrobił bym z kolesia przecier
- Snake
-
AUTO
Snake wrote:moja postać miała do czynienia z niewolnikami całkiem niedawno, kajdany pozwoliłyby ich wykorzystywać jeszcze lepiej, wystarczyłby nawet zwykły sznur
Popieram, powinien być też sznur, tańszy i łatwiejszy w produkcji niż kajdany. Ale sznur miałby tą wadę, że możnaby było się próbować z niego uwolnić za pomocą noża i innych siecznych narzędzi.
- Artur
hmm, mysle ze robienie tych "narzedzi" powinno byc raczej trudniejsze, tak zeby nie zapanowala plaga niewolnictwa w cantr, jestem za kajdanami, ale nie za sznurami, a do kajdan niech tez bedzie chrom potrzebny, bo same zelazo lub stal to juz prawie wszedzie jest, co znaczy ze i kajdany beda prawie wszedzie...
- Elm0
- Artur
-
Legalus
- ActionMutante
-
Legalus
tak czy owak, niewolnictwo tworzy ogromne horyzonty, czy to będziesz złowrogim łowcą niewolników, postrachem i legendą dla podróżników, czy też osławionym przywódcą, największą zmorą tychże łowców. Można też tak jak ktoś już wspomniał całkiem ciekawie odegrać niewolnika.
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...
- Rusalka
Nie mozecie tak zaprzeczac temu co ludzie chca. to nasza gra i stanie sie to co my w niej zrobimy nic wiecej. Jakby miala nastac era niewolnictw (absolutnie w to nie wierze) to niech nastanie!
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Artur
- Scorup