Nowi gracze - Witamy na forum
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Kyllyan
- docent
-
Nowi gracze! Apeluje do Was! Nienazywajcie swoich postaci nazwami angielskimi...
Lub imionami postaci z komiksów amerykańskich
Zauważyłem przyrost nowych graczy, lecz.. cóż to za nazwy?
Moje postacie prawie język połamały przy wymawianiu imion
Czy jest możliwość, by tacy gracze dostali upomnienie i byli zmuszeni do zmiany imienia postaci?

Lub imionami postaci z komiksów amerykańskich

Zauważyłem przyrost nowych graczy, lecz.. cóż to za nazwy?

Czy jest możliwość, by tacy gracze dostali upomnienie i byli zmuszeni do zmiany imienia postaci?
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- robin_waw
Sasza wrote:Nowi gracze! Apeluje do Was! Nienazywajcie swoich postaci nazwami angielskimi...![]()
![]()
![]()
Lub imionami postaci z komiksów amerykańskich![]()
Zauważyłem przyrost nowych graczy, lecz.. cóż to za nazwy?Moje postacie prawie język połamały przy wymawianiu imion
![]()
Jezeli masz problem z wymawianiem tych nazw to zapisuj, sobie po swojemu, skracaj a takiej osobie powiedz ze ma za trudne imie do zapamietania czy wymowienia i bedziesz go tak nazywal, jezeli sie takiemu graczowi nie bedzie podobac to bedzie mial nauczke albo zmieni swoje imie.
-
Nieskumałeś
Jakiś nowy gracz, dał swojej postaci na imie: Wolverine!
Mógłbym powiedzieć też o innych... Tacy jak "jaktosięgra" to chodziasz skumają o co chodzi, jezeli im się wyjaśni w dwóch zdaniach. Lecz niestety, pojawił się nowy typ 'nowych graczy'. I mnie denerwują
edit: To był 200 post, więc ide dziś to oblać
ps.Przypomniało mi sie o SniperWolf, lecz jest też wielu innych..

Mógłbym powiedzieć też o innych... Tacy jak "jaktosięgra" to chodziasz skumają o co chodzi, jezeli im się wyjaśni w dwóch zdaniach. Lecz niestety, pojawił się nowy typ 'nowych graczy'. I mnie denerwują

edit: To był 200 post, więc ide dziś to oblać

ps.Przypomniało mi sie o SniperWolf, lecz jest też wielu innych..
Last edited by Sasza on Sun Aug 13, 2006 5:56 pm, edited 1 time in total.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- CzerwonyMag
Sasza wrote:Nieskumałeś![]()
![]()
Mógłbym powiedzieć też o innych... Tacy jak "jaktosięgra" to chodziasz skumają o co chodzi, jezeli im się wyjaśni w dwóch zdaniach. Lecz niestety, pojawił sięnowy typ 'nowych graczy'. I mnie denerwują
Po pierwsze - jak cię denerwują to poproś o kusze, stalowy topór czy cokolwiek i załatw to:P(ale jeszcze zależy czy imie wkurza Ciebię jako gracza czy Twoją postać - jak zabijesz bo wkurzała gracza to właśnie złamałeś zasady:P) Po drugie jeżeli wkurza Cię jakieś imię to bądź złośliwy - przekręcaj je, wymawiaj fonetycznie i lub inne złośliwe rzeczy albo zrób to co robią pewne plemiona - wprowadź zasadę "każdy nowy zmienia imię"

Poza tym jest pewien problem... nowi gracze często zakładają postacie zanim odwiedzą wiki i forum (co było już setki razy poruszane) i jak mają nazywać postaci jeśli nie imionami jakiś swoich bohaterów lub innych bredni (np. wszystkie postacie tak samo-patrz Krzysiek samobójca:P). Ja z imionami nie mam problemu bo siedziałem w paierowych rpg i dzięki temu miałem kilka stworzonych przez mój chory umył imion i osobowości które mogłem odgrywać. Ale jeśli ktoś żyje na MMORPGach typu tibia czy inne typowo nastawione na niszczenie wszystkiego co się rusza to raczej imiona będą tego typu właśnie jak Niszczyciel, Szalony Dewiatczy też takie jakich najbardziej chyba nie cierpię M@k@rOOn. Ale takie postacie się ignoruje lub załatwia w inny sposób który wymieniłem wyżej.
Ale się rozpisałem...
- magicek
- CzerwonyMag
magicek wrote:AsZ dZiFFnE zE nIe SpOtKaLeM jEsZcZe ZaDnYcH pOkEmOnOOw W cAnTr...
To byłoby dobre
1600-6.12:Widzisz jak Pikachu mówi do Bulbasaur.
1600-6.11:Widzisz jak Pikachu umiejętnie rani deer używając PokeBall.
1600-6.09:Charmander mówi: To coś upolujmy.
1600-6.08:Pikachu mówi: Skończyło nam się jedzenie...
1600-6.07:Widzisz jak Pikachu wchodzi do PokeMiasto przychodząc z Pokebudynku.
Oczywiście żeby dołączyć do obywateli musiałbyś przyjąć imię jakiegoś pokemona.

Ciekawe ile czasu taka osada by postała zanim wzbudziłaby zainteresowanie PD...
-
CzerwonyMag napisal:
Dokladnie, nasze postacie nie znaja Wolverine'a, ani Jamesa Bonda, wiec jakkolwiek sie je nazwie powinno to nabierc innego znaczenia i nie miec wplywu...
Nie dobrze jest sie przywiazywac emocjonalnie i indentyfikowac ze swoimi postaciami...
A tak swoja droga ciekawe byloby nazwac swoja postac na czesc jakiejs innej slawnej postaci ze swiata Cantr, nie od razu oczywiscie, ale po przeczytaniu lub uslyszeniu jakis opowiesci
(ale jeszcze zależy czy imie wkurza Ciebię jako gracza czy Twoją postać - jak zabijesz bo wkurzała gracza to właśnie złamałeś zasady:P)
Dokladnie, nasze postacie nie znaja Wolverine'a, ani Jamesa Bonda, wiec jakkolwiek sie je nazwie powinno to nabierc innego znaczenia i nie miec wplywu...
Nie dobrze jest sie przywiazywac emocjonalnie i indentyfikowac ze swoimi postaciami...
A tak swoja droga ciekawe byloby nazwac swoja postac na czesc jakiejs innej slawnej postaci ze swiata Cantr, nie od razu oczywiscie, ale po przeczytaniu lub uslyszeniu jakis opowiesci

-
^^^^^
Fajnie byłoby się podszyć pod jakąś ważną i zmarłą (bądź nie) osobę i przedstawić się jej imieniem w osadzie gdzie wiemy, że nie znają jej z widzenia, ale jest im znana z notatek i opowieści.
1606:11 Opuszczasz Miasto Frajerów drogą do Dobrobyt
1606:10 Mówisz: Dziękuję, robienie z wami interesów to dla mnie przyjemność. Do zobaczenia
1606:09 XXX podaje do ciebie 8 kg żelaza
1606:08 Mówisz: Oczywiście, nie będzie z tym problemu, za jakieś 10 dni dostaniecie towar
1606:06 XXX mówi: Oczywiście Petrusie, już podaję. W zamian przyślij proszę nam 15 kg konopii oraz 20 kg kamienia, dobrze
1606:05 XXX mówi: Witaj wielki Petrusie, wiele o tobie słyszeliśmy, to dla nas zaszczyt gościć cię w naszej skromnej osadzie.
1606:02 Mówisz: Witajcie, jestem Pertus, czy mógłbym dostać 8 kg żelaza, a moja osada zapłaci wam wkrótce

Fajnie byłoby się podszyć pod jakąś ważną i zmarłą (bądź nie) osobę i przedstawić się jej imieniem w osadzie gdzie wiemy, że nie znają jej z widzenia, ale jest im znana z notatek i opowieści.
1606:10 Mówisz: Dziękuję, robienie z wami interesów to dla mnie przyjemność. Do zobaczenia
1606:08 Mówisz: Oczywiście, nie będzie z tym problemu, za jakieś 10 dni dostaniecie towar
1606:06 XXX mówi: Oczywiście Petrusie, już podaję. W zamian przyślij proszę nam 15 kg konopii oraz 20 kg kamienia, dobrze
1606:05 XXX mówi: Witaj wielki Petrusie, wiele o tobie słyszeliśmy, to dla nas zaszczyt gościć cię w naszej skromnej osadzie.
1606:02 Mówisz: Witajcie, jestem Pertus, czy mógłbym dostać 8 kg żelaza, a moja osada zapłaci wam wkrótce

- Fieger
- Elm0
- Rusalka
Witamy Fieger i miłego postowania na tym naszym okropnym forum
Człowieku a ty myślisz, że jak ja się w Cantrze dorobiłem?
I to wcale nie trzeba się podszywać pod kogoś konkretnego. Wystarczy skręcić sobie jakiś lepszy ciuch a potem to już można fantazjować kim to się nie jest.

AUTO wrote:^^^^^
Człowieku a ty myślisz, że jak ja się w Cantrze dorobiłem?

Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Artur
- CzerwonyMag