Wyglad postaci

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

co wy na to?

Za
30
61%
Przeciw
19
39%

Total votes: 49
kid29A

Wyglad postaci

Postby kid29A » Mon Aug 07, 2006 11:02 pm

:evil: :twisted: :roll: :oops: 8) nie chodzi mi o grafiki, ale o opisy wygladu postaci - wzrost, tusza, karnacja, oczy, budowa ciala, rasa... itd.. co wy na to?

hmm takie cos juz chyba bylo na glownym forum... ale ciekawy jestem co o tym myslicie... ;]
Loc

Postby Loc » Tue Aug 08, 2006 7:27 am

Takich tematow juz bylo chyba z 5... Pierwsze poszukaj, potem zakladaj tematy...
raist wrote: Jesli nie mowisz po chinsku to nie wypowiadaj sie u nich na forum. Chyba, ze chcesz podzielic los Saszy.

Pozdrawiam,

GyGy 6471298
Lamper

Postby Lamper » Tue Aug 08, 2006 9:40 am

Może i było ale wypowiadać się jeszcze nie wypowiadałem.
Uważam, że dobry pomysł tylko co? Każdy by sam siebie opisywał? To może zaoowocować masowym narcyzmem. Każdy by miał:
Duże przypakowane mieśnie. Usta małe ale piękne. Oczy prześliczne...
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Tue Aug 08, 2006 9:44 am

Glupi temat... Podzial na rasy czyzby mieli sie Elfowie i Krasnoludy pojawic? Lepiej jest tak jak jest. Potem niektorzy beda neizadowoleni ze swoich wygladow, a tak to mamy same boginie isamych bogow :P
drmartin

Postby drmartin » Tue Aug 08, 2006 9:48 am

rasy powinny być każdy wybiera podczas tworzenia postaci...

a to pozwala prowadzić wojny na tle rasowym...

dodaje troche realizmu...
"Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić" Albert Einstein
Zapraszam:
http://tmbg.fizyka.umk.pl/
http://www.lorki.pl
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Tue Aug 08, 2006 10:07 am

drmartin wrote:rasy powinny być każdy wybiera podczas tworzenia postaci...

MAsz racje stworzysz postac chinczyka (chodz jestes w polskiej strefie) i wojna na tle rasowym bedzie taka ze urodzisz sie we Vlotryan i zostaniesz na dzien dobry zarabany siekierami i tym podobnym :twisted:
Bziur

Postby Bziur » Tue Aug 08, 2006 10:10 am

Pojawią się bambusy i inne postacie, zupełnie jak w Ameryce. Może nawet będzie Kux-Lux Klan (czy jakoś tak)
Image
magicek

Postby magicek » Tue Aug 08, 2006 10:13 am

To co mnie "boli" to male zroznicowanie kultur w Cantr... Wporadzajac rasy(chociarz nie jestem za) mozna by troche to zroznicowac... Teorytycznie powinno wygladac to tak ze kazda strefa jezykowa to osobna rasa, ale mozna by jeszcze dalej sie posunac i zeby kazda wyspa to byla osobna rasa. No ale tu sie pojawia problem bo o ile wiem to tylko wyspy V, D i Fic mialy naturalnych mieszkancow reszta jest zasiedlona...
robin_waw

Postby robin_waw » Tue Aug 08, 2006 10:23 am

I to da początek rasizmowi, jestem przeciw, jeżeli rasistowskie poglady mialy by tylko postacie w grze.
ActionMutante

Postby ActionMutante » Tue Aug 08, 2006 10:23 am

Nie wiem co o tym myslec... Chyba wstrzymam sie od glosu. ja czesto przy przedstawianiu sie pisze jak postac mniej wiecej wyglada i mam 2 calkiem brzydkie... Jesli ludzie maja na tyle malo wyobrazni, ze kazdy robil by se piekne postaci to chyba jestem przeciw. co do ras to swietny pomysl! Ale kompletne pomieszanie! I co z tego, ze gdzies gdzie nie lubia czarnych odrazu ich rabia? Moja jedna postac zaraz po przebudzeniuu zarabali mimo, ze nie byla czarna... :?
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
docent

Postby docent » Tue Aug 08, 2006 10:30 am

To co mnie "boli" to male zroznicowanie kultur w Cantr

No to twórz nowe
magicek

Postby magicek » Tue Aug 08, 2006 10:41 am

Prawda mozna sie opisywac w gwiazdkach i fajnie to wyglada i wogle,a le zazwyczaj wypada innym postaciom z pamieci ze jestes "szczupla wysoka dziewczyna o niebieskich oczach i kreconych blond wlosach" a gdyby to bylo narzucone z gory w opisie postaci kazdy moglby sprawdzic zanim powie cos glupiego...
APEL DO GRACZY
Ludzie ! Wiecej liberazlizmu! Co chwile widze postawy konserwatywne graczy wypowiadajacych sie na forum ze "cantr jest dobry i nie trzeba go zmieniac" . I tu jest blad ja pamietam jak Anglicy sie denerwowali gdy umiejetnosci byly wprowadzane, cale zycie ich postaci bylo wywrocone do gory nogami, bo gdy postac pirat dotychczas non stop walczaca nagle dostala niezreczny skill walki to konczyla sie kariera piracka... I bylo wiecej takich przykladow a jednak umiejetnosci wprowadzily dodatkowe ciekawe sytuacaje do cantr. A z wygladem postaci byloby tak samo jak z umiejtnosciami gdy tworzymy postac nie wiemy w czym bedzie dobra a w czym nie... postaci ktore chcialem zeby byly mistrzowskie w walce zazwyczaj byly niezreczne a te u ktorych walka nie jest potrzebna los chcial ze sa mistrzowskie... A sadze ze z wygladem moglby sie stworzyc nowe sytuacaje nowe zawody, moze o wyglad daloby rade dbac, wlosy farbowac przy pomocy roznych mieszkanek z ziol itp
drmartin

Postby drmartin » Tue Aug 08, 2006 10:46 am

OktawiaN :) wrote:
drmartin wrote:rasy powinny być każdy wybiera podczas tworzenia postaci...

MAsz racje stworzysz postac chinczyka (chodz jestes w polskiej strefie) i wojna na tle rasowym bedzie taka ze urodzisz sie we Vlotryan i zostaniesz na dzien dobry zarabany siekierami i tym podobnym :twisted:

To we Vlotryan nie lubią kolorowych?

A co do farbowania włosów to jestem ZA, juz ludzie pierwotni zmieniali swoj wyglad - patrz blądynki i bladyni... (natura troche pomagała)
"Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić" Albert Einstein

Zapraszam:

http://tmbg.fizyka.umk.pl/

http://www.lorki.pl
docent

Postby docent » Tue Aug 08, 2006 10:52 am

blądyn :)
kid29A

Postby kid29A » Tue Aug 08, 2006 11:45 am

bladyni i bladynki - to od bladosci skory ;]
a ten... rasy w sensie takim jak to jest w realnym swiecie a nie - krasnoludy itp i tak jak w realnym swiecie nie powinno sie ich wybierac tylko miec narzucony wyglad...

Return to “Sugestie”