Od czego zaczela zycie Twoja postac ?

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Forien

Postby Forien » Fri Jul 21, 2006 3:00 pm

moja pierwsza postac to nic specjalnego... najciekawiej miala 15-sta postac, ktora wystartowala w rosyjskiej strefie... wszyscy zaczeli seplenic (chyba w roznych jezykach)... wzielem pierwsza z brzegu mape, jakas kosciana bron, kosciana tarcze (wszystko nowe) i 8k jedzenia+4k drewna i poszedlem do lokacji obok, i zaczynam zakladac tam osade :D lesnictwo mam na umiejetnie, a polowanie i walke po mistrzowsku... tamci nawet mnei nei gonili... (komuna?)
Image
"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
Skuttter

Postby Skuttter » Fri Jul 21, 2006 6:38 pm

Moja pierwsza postać miała pecha trafić do lasu, a że jeszcze wogule nie wiedzialem co i jak to od razu ruszylem w droge. Ten sam pech co mnie zucil od razu do lasu, chciał także że następna lokacja byla bez jedzenia. Co prawda na ziemi leżala mapa jednak nie moglem dociec w ktorej lokacji sie znajduje. Ludzie niestety milczeli. Pech prześladował dalej moja postać. Kolejne dwie lokacje były podobne, brak jedzenia, a ludzie milczący No może nie do końca milcząy *usmiecha sie*, po prostu zanim zdążyli odpowiedzieć to mnie już tam nie było. I wdrodze do kolejnej lokacji dopadła mnie śmierć głodowa *mówi smutno*.
Loc

Postby Loc » Sat Jul 22, 2006 4:37 pm

Inteligetni wiedza o co chodzi :P
Nie zaczolem o czegos takiego jak w stylu "jakwtosiegra" Ale bylo to cos podobnego :)
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sat Jul 22, 2006 5:25 pm

Moja pierwsza postac urodzona w Wybrzezu Perlowych Dusz postanowila popytac, czy wodorsty mozna jesc, bo smacznie wygladaja. Za to druga wyladowala w anarchistycznej Karolinie i po kilku latach czym predzej stamtad uciekla. A na poczatku pytala, co tez jest do zrobienia.... czy jest jakas praca... i grzebala trupy :D
Forien

Postby Forien » Mon Jul 24, 2006 10:24 am

Jedna z moich postaci od razu wzięła całe 5kg ryżu, co leżało na ziemi i ruszyła wzdłuż wybrzeża na zachód. doszła do miejsc,a gdzie nie było nic (ludzi, minerałów, projektów, budynków) i zaje*ała longboata, gdzie było mnóstwo minerałów, martwe ciałe i jeszcze więcej narzędzi... podejrzane pochodzenie łodzi - Bojvingowie....

i teraz postać ta płynie sobie na zachód z dużymi zapasami kamienia, gliny i ryżu :D
Image

Agent 0007

Postby Agent 0007 » Mon Jul 24, 2006 11:00 am

Hmm... podejrzane pochodzenie łodzi to bledne zalozenie... nie odnotowano jeszcze b. statkow widmo, a flota ma sie w jak najlepszym porzadku ;)
Rosjanie mogli zgubic Czerwony Październik... B. nie...
Forien

Postby Forien » Mon Jul 24, 2006 1:02 pm

na statku był martwy mężczyzna i notatki wskazujące, że (jesli nie był bojvingiem) służył Bojvingom... niestety, mimo, iż zamek tam był, to klucza nie :D da się jakoś odzyskać klucz, czy trzeba zniszczyć zamek i zrobić nowy?
Image

domeq

Postby domeq » Mon Jul 24, 2006 1:41 pm

Moja zaczela od... kradziezy 13 kilo cebuli ;)

Dzisiaj jest wlascicielem preznie rozwijajacego sie przedsiebiorstwa, i ma szanse na przejecie wladzy w osadzie.

Inna sprawa, ze jest scigana na ladnym kawalku pewnej wyspy :p
NiKnight

Postby NiKnight » Mon Jul 24, 2006 1:57 pm

Agent 0007 wrote:Rosjanie mogli zgubic Czerwony Październik... B. nie...

Bojvingowie nie tylko statki gubią, na pewnej wyspie spotkałem Bojvinga o którym zapomnieli pozostali.. i czeka biedny na statek. Najgorsze jest to, że druga moja postać jest wśród Bojvingów ale nie mogę powiedzieć o zagubionym towarzyszu.

By nie schodzic z tematu, żadna moja postać nie zaatakowała ani nie ukradła nic w pierwszych dniach życia. Może dla odmiany następna będzie szalonym kłusownikiem :twisted:
Ni Ni Ni Ni!
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Mon Jul 24, 2006 2:08 pm

Złodzieje, rabusie i mordercy zwierzat od samego urodzenia ;)
Forien

Postby Forien » Mon Jul 24, 2006 3:16 pm

jakby ktoś się interesował - ten statek, który 'pożyczyłem' nazywał się Fram... zmieniłem mu nazwe
Image

Snake

Postby Snake » Mon Jul 24, 2006 3:53 pm

Tyle że ta zmiana jest widoczna tylko u Ciebie :D pozostali dalej będą widzieć Frama :wink:
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
marshall

Postby marshall » Mon Jul 24, 2006 4:00 pm

Co to za wymienianie się wiedzą którą powinniście zdobyć w grze? :P BTW jedna z moich postaci dała w pape wszystkim w jej spawn-lokacji bo nikt z nią nie chciał rozmawiać ;)
\m/,
Forien

Postby Forien » Mon Jul 24, 2006 4:08 pm

tak to sie wiekszosc moich postaci zegna odchodzac z zazwyczaj 15kg-mowym obciążeniem :D a tej wiedzy, którą tu im mówię w grze nie mogą wykorzystać...

widzą Frama? ja im pokaże :D
Image

Yogi

Postby Yogi » Tue Jul 25, 2006 7:38 am

Moja postać by zacząć pływać potrzebowała około 3 miesięcy od zaczęcia gry. Mam 4 postacie ale ta pierwsza o której już opowiedziałem wcześniej jest najlepszą i żadna jej nie dorówna. Pewnie każdy z was ma takie najlepsze postacie, które są dla was wszystkim w tej grze. Ja przynajmniej tak wspominam moją pierwsza postać, która sobie żyje i jest nieźle ustatkowana :)

Return to “Ogólne dyskusje”