Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

AUTO

Postby AUTO » Fri Jun 30, 2006 1:29 pm

Mam pytanie

Czy ktoś zajmuje się już spolszczeniem nazw ubrań widocznych podczas przyglądania się postaci?
Nie jest to chyba zbyt skomplikowane dla kogoś kto zna język angielski w przyzwoitym stopniu, a wielu graczom mniej obeznanym z angielskim na pewno uprzyjemniłoby grę. Zbyt często zdarza się, że moje postacie spotykają np. mężczyzn ubranych w sukienki i to raczej nie z wyboru, ale z powodu nieznajomości języka.
O ile większy byłby szacunek do bogato ubranych postaci, gdyby opis tego co postacie maja na sobie był po polsku. Na razie bowiem niemal każdy nosi to co pod ręką i niewele postaci dba o styl ubierania. A przecież ubiór może świetnie oddawać rangę postaci i funkcję jaką ona pełni. Spolszczenie opisów na pewno poprawi nam graczom zabawę.
Raist

Postby Raist » Fri Jun 30, 2006 1:46 pm

AUTO wrote:Mam pytanie

Czy ktoś zajmuje się już spolszczeniem nazw ubrań widocznych podczas przyglądania się postaci?
Nie jest to chyba zbyt skomplikowane dla kogoś kto zna język angielski w przyzwoitym stopniu, a wielu graczom mniej obeznanym z angielskim na pewno uprzyjemniłoby grę. Zbyt często zdarza się, że moje postacie spotykają np. mężczyzn ubranych w sukienki i to raczej nie z wyboru, ale z powodu nieznajomości języka.
O ile większy byłby szacunek do bogato ubranych postaci, gdyby opis tego co postacie maja na sobie był po polsku. Na razie bowiem niemal każdy nosi to co pod ręką i niewele postaci dba o styl ubierania. A przecież ubiór może świetnie oddawać rangę postaci i funkcję jaką ona pełni. Spolszczenie opisów na pewno poprawi nam graczom zabawę.

Zeby spos przetlumaczyc, ProgD musi najpierw wprowadzic poprawki w kodzie. Opisy sa zagniezdzone na sztywno w kodzie wiec nie da sie ich aktualnie przetlumaczyc.
Wariat...
AUTO

Postby AUTO » Fri Jun 30, 2006 2:28 pm

^^^^
Ale myślicie już nad tym i mogę mieć nadzieję, że w przyszłości będą spolszczone opisy?
Gulczak

Postby Gulczak » Fri Jun 30, 2006 2:34 pm

AUTO wrote:^^^^
Ale myślicie już nad tym i mogę mieć nadzieję, że w przyszłości będą spolszczone opisy?

ten temat poruszany jest od... *patrzy na kalendarz, a następnie na zegarek* od roku 3 miesięcy 15 godzin i 23 sekund! :P Przez taki czas nikt nawet skarpetki nie spolszczył, co oznacza, że spolszczenie ubrań na twoją prośbe przewyższa, nie tyle co graniczy, cud. :evil:
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Yogi

Postby Yogi » Fri Jun 30, 2006 4:07 pm

Od czego są translatory :D
Gulczak

Postby Gulczak » Fri Jun 30, 2006 4:30 pm

Raist wrote:(..._Opisy sa zagniezdzone na sztywno w kodzie wiec nie da sie ich aktualnie przetlumaczyc.

Nawet translator nie pomoże. Tu potrzebny jest super-zaawansowany programista! Trzeba cały silniczek przebudować, a to wiele. Chyba.

Właśnie, właśnie... a przecież narzędzia w opisie przetłumaczono! jak to jest, narzędzia tak, a ubrania nie? :evil:
Bo mnie na uśmiech zawsze stać

Nie lubię życia brać

Zbyt serio, serio zbyt

Bo ja na przekór wszystkim tym

Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
AUTO

Postby AUTO » Fri Jun 30, 2006 5:57 pm

Na pewno da to się zrobić. Zdaję sobie sprawę, że to skomplikowane dlatego nie wymagam natychmiast tych zmian, ale mam nadzieję, że prace na tymi zmianami będą trwały.
Yogi

Postby Yogi » Sat Jul 01, 2006 6:49 am

Obyś miał racje.
Raist

Postby Raist » Sun Jul 02, 2006 12:59 pm

Z nowosci:
[meat pie] - placek miesny dla smakoszy :)
[fries] - chyba frytki :)
- pieczenie pizzy wymaga juz tylko 20 g propanu, a nie 80 jak dotad.
Wariat...
Matix

Postby Matix » Sun Jul 02, 2006 1:58 pm

Raist wrote:[fries] - chyba frytki :)

Frytki po brytyjsku to chyba french fries, a po amerykańsku chips...
http://www.matix.salon24.pl
Raist

Postby Raist » Sun Jul 02, 2006 2:07 pm

Matix wrote:
Raist wrote:[fries] - chyba frytki :)

Frytki po brytyjsku to chyba french fries, a po amerykańsku chips...

Odwrotnie :)
Wariat...
Raist

Postby Raist » Sat Jul 08, 2006 8:39 am

Od teraz kosci, skory i piora lezace na ziemi beda ulegaly rozkladowi (tak jak jedzenie).
Wariat...
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sat Jul 08, 2006 8:52 am

U nas to raczej na ziemi nie leżą. Ale u Angoli... Czasami całe dziesiątki kilogramów skóry i teraz będzie to się marnowało, więc może im też to napisz :P
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Gnom

Postby Gnom » Sat Jul 08, 2006 9:46 am

Ehm, ja tam znam miejsce w PZ gdzie takich kości i skór leży dużo, bo nikomu się nie chce schować...
AUTO

Postby AUTO » Sat Jul 08, 2006 9:50 am

A ja znam miejsce, gdzie prawie wszyscy poumierali, a ci co żyją nie mają już miejsca w plecaku i wiele rzeczy wala się po ziemi.

Return to “Ogólne dyskusje”