Pomimo protestów moderatorów założę jeszcze wątek z tą sprawą powiązany. Ale uważam, że skoro afera na forum było i sporo graczy się tym zainteresowało to trzeba sprawę wyjaśnić.
Dzisiaj w nocy została mi zdjęta blokada konta i dostałem pożegnalną wiadomość od PD.
Wiadomość była napisana w duchu po środku. Czyli: większość moich win została uznana, ale nałożono na mnie prawie żadnych ostrych restrykcji z tą sprawą związanych. Nie będę dokładnie wnikał w to, jakie dostałem od szefowej GAB i PD wytyczne względem swoich postaci. Poza jedną, bo informacja się należy. Zostało powiedziane, że skoro przyjaźnię się z WojD'em jako graczem w RL, to nie wypada by była bliska współpraca tych Naszych dwóch postaci - wyjaśniono mi wręcz, że powinny one być traktowane jak postacie jednego gracza ze wszystkimi konsekwencjami tego. W związku z tym moja postać zaangażowana w tę aferę po prostu się nie obudzi. Przepraszam wszystkich, którym to sposób gry zmieni, ale nie widzę, żadnego innego logicznego rozwiązania tej sprawy. Bo jendak z tej dwójki postaci, to ta WojD'a jest znacznie ważniejsza i jej usunięcie nie wchodzi w grę. Nie przekonujcie mnie też, że moją postać powinienem zachować - to jest decyzja ostateczna.
Jeśli o mój powrót do gry... Sporo osób w rozmowach prywatnych mnie przekonywała do tego, żebym w grze został. Zwłaszcza odezwanie się do mnie jednej osoby, której się nie spodziewałem zrobiło na mnie spore wrażenie. Na tyle duże, że w grze postanowiłem jednak zostać - prawdopodobnie częściowo się wycofam, ale nie całkiem. Trudno mi to w tej chwili ocenić i trudno mi powiedziec jaki zapał do gry mi jeszcze został. Wyjdzie w praktyce.
Jeśli chodzi o ocenę werdyktu w tej sprawie... Uważam, że PD/GAB/marol postąpili w tej sprawie uczciwie. Nie uważam bym NZ tam naruszył, ale gdy dobrze się nad tym zastanowić, to tak to musi wyglądać dla PD/GAB/marol. Wciąż mam do nich zaufanie i poniekąd cieszę się z tego. Bo oznacza to, że PD ostro pracuje i podejrzanych graczy przyskrzynia, a nie wierzę bym był na specjalnych prawach. A jeśli przyskrzynia, to dobrze - bo tu się z marolem zgadzam - <b>czysta gra albo żadnej gry</b>.
Marola, PD i GAB wciąż szanuję i ufam ich ocenie. W tej sprawie popełnili błąd moim zdaniem, ale dziwnym mi się wydaje, gdyby tego błędu nie popełnili - bo naprawdę wszystko wskazywało na moją winę. A poza tym - błedów nie robi tylko ten, który nic nie robi. Więc róbcie swoją pracę dalej - bo naprawdę jest dobra, cenna i dla gry ważna. Proszę wszystkich o odrobinę więcej zaufania.
Chciałbym prosić tez o powstrzymanie się od dyskusji w tym temacie. To miało użytkowników forum, którzy o aferze czytali poinformować o jej rozwiązaniu. Więcej informacji związanych ze śledztwem i tak udzielić nie mogę. I odradzałbym to też WojD'owi oraz innym osobom coś o tym wiedzących. Dość już też kłótni w tym temacie na forum - starczy tego.
Jeśli zdaniem kogoś z załogi ta wiadomość narusza w jakiś sposób NZ lub z innych przycyzn jest niewłaściwa, to proszę o kontakt prywatny - wyedytuję ją sam. Naprawdę nie chcę powodować żadnych konfliktów ani nie chcę być nie w porządku.
Sprawa zakonczona
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Gnom
- WojD
Podejrzewam, iż otrzymałem identyczny wyrok w tej sprawie.
Nie zgadzam się z nim w pełni - ale ponieważ nie jestem w 100% pewny własnej niewinności - akceptuję choć czyni on dalszą grę w tym regionie praktycznie niemożliwą. Prawdopodobnie była to jedyna decyzja jaką GAB mogło podjąć na podstawie posiadanych danych.
Gnom mnie uprzedził, więc aby nie psuć gry innym zmienie pierwotny zamiar i zaczekam na zakończenie wątku fabularnego a potem podejmę decyzję co dalej. Zaznaczam, ze chociaż przyjaźnimy się z Gnomem to nigdy nie podejmowaliśmy prób wpływania OOC na przebieg gry. Jedyne OOC jakie mogło lub może się zdarzyć było lub jest wymuszone przez wytyczne GAB.
Gnoma, załogę oraz w szczególności marola przepraszam za problemy, które wynikły w związku z tą sytuacją. Sądzę, że więcej już nie będę Wam sprawiał kłopotów.
Nie zgadzam się z nim w pełni - ale ponieważ nie jestem w 100% pewny własnej niewinności - akceptuję choć czyni on dalszą grę w tym regionie praktycznie niemożliwą. Prawdopodobnie była to jedyna decyzja jaką GAB mogło podjąć na podstawie posiadanych danych.
Gnom mnie uprzedził, więc aby nie psuć gry innym zmienie pierwotny zamiar i zaczekam na zakończenie wątku fabularnego a potem podejmę decyzję co dalej. Zaznaczam, ze chociaż przyjaźnimy się z Gnomem to nigdy nie podejmowaliśmy prób wpływania OOC na przebieg gry. Jedyne OOC jakie mogło lub może się zdarzyć było lub jest wymuszone przez wytyczne GAB.
Gnoma, załogę oraz w szczególności marola przepraszam za problemy, które wynikły w związku z tą sytuacją. Sądzę, że więcej już nie będę Wam sprawiał kłopotów.
==============
- Gnom
- Matix
- Gnom
Matix wrote:Cieszę się, że zostajecie. <b>Szkoda tylko, że fabuła gry po raz kolejny została naruszona i skopana.</b>
Właśnie o powstryzmanie się od takich komentarzy prosiłem. Jak chcecie zgłaszać pretensje, to sobie załóżcie inny wątek. Ten ma trochę inny cel.
Chciałbym też wyjaśnić, że trochę źle zrozumiałem w jednym miejscu odpowiedź PD, co dopiero teraz do mnei dotarło - zresztą z czyjąś pomocą.

W tej sytuacji zastanowię się co z moją postacią w tej aferze zrobić, ale chyba i tak tej mojej postaci już nie obudzę.
- Raist
- marol
Szkoda, że czytacie bez zrozumienia - Wojd, spróbuj się w poniższe słowa wczytać jeszcze raz i wycofaj swoje słowa o uniemożliwianiu gry. W mojej opinii potraktowano cię bardzo łagodnie. Tak więc uważam sprawę za zamkniętą.
They may both happen to be working towards the same goals, whether it be war, trading, uniting the provinces, etc. if the other characters they are associating with are pushing those things as well, however they should not be working and planning these things together or in planned concert.
Return to “Naruszenia Najważniejszej Zasady”