Tego posta proszę traktować w pełni poważnie. Został wypowiedziany bez cienia ironii i cienia sarkazmu. Nie piszę tego też pod przymusem ani nikt mi takiego rozwiązania nie sugerował.
Najpierw oficjalne w przeprosiny zarówno dla marola jaki i dla całego GAB i PD oraz dla wszystkich użytkowników forum, których mogłem tym wprowadzić w błąd. W wyciętym już topicu użyłem sformułowania, że "sprawy tych niewątpliwych naruszeń OOC i i NNZ zostały wyjaśnione z członkiem PD". Mogło to zasugerować, że GAB jest po prostu niedoinformowane. A nie tak wyglądała prawda. Pod hasłem "wyjaśnione" kryją się pytania marola o pewne rzeczy, które budziły jego wątpliwości i moje odpowiedzi na nie. Nie oznaczało to też, że marol uznał, że żadnego NNZ nie było.
Drugie moje przeprosiny dotyczą nemo49. Wielokrotnie na tym forum sugerowałem jego bliskie związki z dwoma innymi graczami - związki polegające na byciu "kliką". Kliką na forum i kliką w grze. Myślę, że wszysycy domyślają o jakich użytkowników i graczy mi chodzi. Niniejszym odwołuję to wszystko co na temat nemo49 mówiłem i przepraszam go za te pomówienia. Ostatnie wydarzenia w grze i na forum przekonują mnie ostatecznie, że tak nie jest. Jeszcze raz przepraszam.
Oficjalne przeprosiny
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Gnom
- WojD
No cóż - ja również przyłączam się do przeprosin Gnoma i pod nimi podpisuję - szczególnie jeśli chodzi o marola ale również o nemo49, do którego miałem kiedyś wiele zastrzeżeń, z których większość lub wszystkie okazały się niesłuszne.
Raz jeszcze podkreślam - nie można winić załogi jako całości za to, co robią jej poszczególni członkowie. Więc jeśli niektórzy ludzie z departamentów poczuli się urażeni moimi wypowiedziami - wybaczcie - wszelkie zarzuty kierowane były do konkretnej osoby lub dotyczyły sposobu rozpatrywania spraw.
Jestem w stanie teraz ocenić, przez jak wielki materiał z donosów musi się w tej sprawie przebijać GAB by sprawdzić ich zasadność - bardzo im współczuję i jestem pełen podziwu.
Raz jeszcze podkreślam - nie można winić załogi jako całości za to, co robią jej poszczególni członkowie. Więc jeśli niektórzy ludzie z departamentów poczuli się urażeni moimi wypowiedziami - wybaczcie - wszelkie zarzuty kierowane były do konkretnej osoby lub dotyczyły sposobu rozpatrywania spraw.
Jestem w stanie teraz ocenić, przez jak wielki materiał z donosów musi się w tej sprawie przebijać GAB by sprawdzić ich zasadność - bardzo im współczuję i jestem pełen podziwu.
==============
- Gulczak
Ja skożystam z topiku i powiem krótko....
Przepraszam wszystkich za wszystko.
Nie było w tym cienia ironi ani krzty sarkazmu, po prostu wezbrało mi sie na przeprosiny

Przepraszam wszystkich za wszystko.
Nie było w tym cienia ironi ani krzty sarkazmu, po prostu wezbrało mi sie na przeprosiny
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
- KVZ
- Players Dept. Member
Przepraszam wszystkich za to, że nie będę się odzywał do nikogo przez najbliższy rok. Bez odbioru.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088

- Agent 0007
- Gnom
Panowie i Panie, nie podobają mi się żarty w tym topicu. Nie po to był założony.
Chyba wyjaśnię po co.
Otóż do takich wypowiedzi skłoniła mnie ogólna refleksja. Zastanawiałem się, że do paru osób na forum mam "wonty" o różne rzeczy. A następnie pomyślałem o tym czy ja sam jestem w porządku zawsze. Jeśli chce się mieć do kogoś pretensje lub móc kogoś krytykować, to wypadałoby samemu być bez zarzutu. Zwłaszcza, jeśli robi się to publicznie. A wyszło mi, że w ostatnim czasie w tych dwóch sprawach z całą pewnością nie miałem słuszności. Wypadałoby przeprosić pokrzywdzonych - zwłaszcza, że te dwie moje opinie mogły wywrzeć jakiś wpływ na użytkowników forum. A jak się okazało są błędne.
Przyznam też, że marzy mi się jedna rzecz. By był to swego rodzaju początek brania odpowiedzialności za swoje słowa na forum. Głupotę i bzdurę z powodu impulsu, mylnej oceny sytuacji lub niedoinformowania może palnąć każdy - zdarza sie to najlepszym userom. Ale trzeba umieć się wycofać z czegoś takiego i umieć zwrócić honor poszkodowanej osobie /osobom czy wycofać się z jakiegoś twierdzenia nie skierowanego przeciw komuś. Tak, wiem, że to utopia... Ale każdy może czasem marzyć...
Chyba wyjaśnię po co.
Otóż do takich wypowiedzi skłoniła mnie ogólna refleksja. Zastanawiałem się, że do paru osób na forum mam "wonty" o różne rzeczy. A następnie pomyślałem o tym czy ja sam jestem w porządku zawsze. Jeśli chce się mieć do kogoś pretensje lub móc kogoś krytykować, to wypadałoby samemu być bez zarzutu. Zwłaszcza, jeśli robi się to publicznie. A wyszło mi, że w ostatnim czasie w tych dwóch sprawach z całą pewnością nie miałem słuszności. Wypadałoby przeprosić pokrzywdzonych - zwłaszcza, że te dwie moje opinie mogły wywrzeć jakiś wpływ na użytkowników forum. A jak się okazało są błędne.
Przyznam też, że marzy mi się jedna rzecz. By był to swego rodzaju początek brania odpowiedzialności za swoje słowa na forum. Głupotę i bzdurę z powodu impulsu, mylnej oceny sytuacji lub niedoinformowania może palnąć każdy - zdarza sie to najlepszym userom. Ale trzeba umieć się wycofać z czegoś takiego i umieć zwrócić honor poszkodowanej osobie /osobom czy wycofać się z jakiegoś twierdzenia nie skierowanego przeciw komuś. Tak, wiem, że to utopia... Ale każdy może czasem marzyć...
- KVZ
- Players Dept. Member
*pisze na kartce papieru i pokazuje napis dla publiczoności: "Ale ja całkiem poważnie dałem słowo i przeprosiłem z góry za to"*
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”