Mam pytanie: Potrzebuję napisać tekst na rysunku... tak by rysunek był jako tło i by dało się zapisać go wraz z tekstem w formacie jpg.
Znaczy sie mam rysunek i na nim chce cos napisac nie zmieniajac formatu... a w paintcie sie nie da... bo tło znika i sie pisze na białym :/
Ktos moze mi pomoc?
PS. Teraz mam też plik w formacie rtf. I nie wiem co dalej... muszę mieć go jako rysunek.
PS. Nie mam skanera...
Rysunek
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Agent 0007
- Susel
Operacje na JPG:
Da sie przeprowadzic chociazby w paincie... (Mozna zlikwidowac robienie sie bialego tla - po kliknieciu na przycisk tekstu na pasku narzedzi pod paskiem pokazuja ci sie takie dwa obrazeczki (opcje) jeden pod drugim klikasz na ten nizej i mozesz pisac bez bialego tla...)
I tutaj nieocenione uslugi oddaje takze Adobe Photoshop, w ktorym nie ma z tym najmniejszego problemu...
Ale z tym RTF to nie wiem jak zrobic na JPG...
(Sadze, (ale nie dam glowy) ze powinna wystarczyc poporostu reczna zmiana rozszerzenia (przez opcje "zmien nazwe") - zanim sprobujesz zrob lepiej kopie zapasowa
)
W niektorych miejscach wytlumaczone jak dla debila, ale lubie miec pewnosc ze moje slowa zostana zrozumiane......
Da sie przeprowadzic chociazby w paincie... (Mozna zlikwidowac robienie sie bialego tla - po kliknieciu na przycisk tekstu na pasku narzedzi pod paskiem pokazuja ci sie takie dwa obrazeczki (opcje) jeden pod drugim klikasz na ten nizej i mozesz pisac bez bialego tla...)
I tutaj nieocenione uslugi oddaje takze Adobe Photoshop, w ktorym nie ma z tym najmniejszego problemu...
Ale z tym RTF to nie wiem jak zrobic na JPG...
W niektorych miejscach wytlumaczone jak dla debila, ale lubie miec pewnosc ze moje slowa zostana zrozumiane......
- Agent 0007
Zrozumiane...
prostota rozwiązania mnie dobiła... a ja po konverterach szperam, gdy rozwiazanie jest w zasiegu reki... tak to jest... jak sie czegos nie uzywa to sie zapomina.
DZiękuje za szybką reakcje...
Podziekowania takze dla Uli, która wyslala mi rozwiazanie przez pm'a
PS. za tego pm tez osobne
prostota rozwiązania mnie dobiła... a ja po konverterach szperam, gdy rozwiazanie jest w zasiegu reki... tak to jest... jak sie czegos nie uzywa to sie zapomina.
DZiękuje za szybką reakcje...
Podziekowania takze dla Uli, która wyslala mi rozwiazanie przez pm'a
PS. za tego pm tez osobne
- KVZ
- Players Dept. Member
Do wpisywania tekstu na obrazkach możesz też użyć przeglądarki obrazków "IrfanView".
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088

https://x.com/MindKiLLERx2088

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”