pytania nowego

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

0pako0

pytania nowego

Postby 0pako0 » Mon Jun 19, 2006 12:36 pm

Witam wszystkich.
Naprawde świetna gra :D
1. Czy widze różnice kiedy ktoś mówi do wszystkich albo tylko do mnie ?
2. O której właściwie jest reset czasu na gre ? Gdzieś znalazłem żę około 7 ale którego czasu, prawdziewego czy w grze ?
3. "W roku jest 20 dni; w dniu jest 8 godzin; godzina ma 36 minut." Czyli jedyną wspólną jednostką czasu dla naszego świata i Cantr jest 1 dzień, a godzina Cantr ma nasze 3 godziny. Dobrze zrozumiałem ? :wink:
WojD

Postby WojD » Mon Jun 19, 2006 1:00 pm

1. Tak - jest napisane i pogrubione: XXXXXX mówi do Ciebie
2. Około 20.10 czasu polskiego - jest to bodajże 1 godzina czasu Cantr
3. Tak, dobrze zrozumiałeś.
==============
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Mon Jun 19, 2006 1:02 pm

Witaj :) Jeszcze jakieś pytania? :) Jak na nowego wykazujesz się dosyć dużym zrozumieniem mechaniki tego świata już na starcie ;)
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
0pako0

Postby 0pako0 » Mon Jun 19, 2006 1:13 pm

Pytania z pewnością będe miał :), ale teraz zastanawia mnie tylko jedno. Czy postacie umierają ze starości ?
Gulczak

Postby Gulczak » Mon Jun 19, 2006 1:21 pm

Z tego co wiem to nie. Postacie mogą umrzeć tylko z powodu:
1. Zagłodzenia (okres 20 dni głodówki)
2. Zabicia przez inną postać lub zwierze (gdy pasek zdrowia osiągnie 100% postać kaput!)
3. Wysłania odpowiedniego maila z prośbą o usunięcie postaci.
4. Wyrejestrowania się z Cantr (ten przeklęty krzyżyk pośrodku ikonek na którego trzeba bardzo uważać - jak raz przypadkowo myszka mi zleciała właśnie na ten krzyżyk i w bullet-timie kliknąłem PPM, myślałem że dostane zawału....) :D:D
Jeżeli o czymś zapomniałem lub moja teoria jest błędna prosze mnie poprawić. w końcu sam jestem niejako nowym. Tylko że zawansowanym nowym z maks postaciami :D
0pako0

Postby 0pako0 » Mon Jun 19, 2006 1:48 pm

W takim razie w jakim wieku była najstarsza postać jaką spotkaliście ? :) Fajnie było by mieć opis stóczterdziestoletni męszczeyzna.
Gulczak

Postby Gulczak » Mon Jun 19, 2006 1:50 pm

Ja nie spotkałem osoby starszej niż 40 lat... Może jednak sie myle... Może oni omierają... Słuchaj, nie jestem pewien tego co napisałem o naturalnej śmierci ale na 90% możesz się tego trzymać :D:D Po prostu bardzo zależało mi na 99 poście :)
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Mon Jun 19, 2006 2:08 pm

Jedna moja postac spotkala trupa szezdziesieciolatka(to polska postac jest).
W polskiej strefie bedziesz mial duzo szczescia jesli spotkasz osobe starsza niz 40 lat przynajmniej na dzis,w angielskiej strefie sa nawet pewnie 90-letnie osoby.
in vitro...

Postby in vitro... » Mon Jun 19, 2006 2:09 pm

ten przeklęty krzyżyk pośrodku ikonek na którego trzeba bardzo uważać - jak raz przypadkowo myszka mi zleciała właśnie na ten krzyżyk i w bullet-timie kliknąłem PPM, myślałem że dostane zawału....
Pamiętaj - krzyżyk nie zabija natychmiast - czeka na odpowiedni moment (np. jak klikniesz na link który dostaniesz na maila)

edit: trupy sie starzeją
cantr się posypał
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Mon Jun 19, 2006 2:13 pm

Zapomniałeś jeszcze Gulczak o jednym: Konto ulega kasacji po iluś dniach bez logowania gdy nie zostało przełączone na tryb "on leave". Chyba to jest teraz 18 dni, ale nie jestem pewien. Trzeba uważać jak się coś robi szalonego, bo w szpitalach psychiatrycznych zazwyczaj trzymają pacjenta dłużej ;) No nic to... Zasieję w Was troche paranoii. :twisted:

*wyciąga tel i dzwoni do znajomego psychiatry* Hej stary, mam taki problem, gracz ignoruje PD, a te procedury, no wiesz, załatw karetke wiesz komu, mówiłam Ci o nim ostatio tak dużo. *chowa telefon* Kto następny? :twisted:

A jeszcze nie jestem pewien, czy wyskakiwanie ze łajby która ma w nazwie, że jak z niej wyskoczysz to się utopisz, czy też się kwalifikuje ;)
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Artur

Postby Artur » Mon Jun 19, 2006 2:20 pm

jeszcze mozesz zostac wywalony przez PD za naruszanie zasad, i mozesz umrzec od nadmiernego sporzywania grzybow i palenia konopii :wink:
Diabelek

Postby Diabelek » Mon Jun 19, 2006 6:18 pm

0pako0 wrote:W takim razie w jakim wieku była najstarsza postać jaką spotkaliście ? :) Fajnie było by mieć opis stóczterdziestoletni męszczeyzna.

Widzialem osiemdziesiecolatka i osobe ktora byla "stara" (autentycznie, bylo napisane "staruszek")
Snake

Postby Snake » Mon Jun 19, 2006 6:33 pm

a man/woman who is very old, caly czas takich sie widzi u Angoli :lol:
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
Gulczak

Postby Gulczak » Mon Jun 19, 2006 6:39 pm

Bo Anglosasom sie po prostu nudzi! U nich jest zimno i pada deszcz, to jak mają co robić, to klikają becelowo... Mówie wam, ten pomysł z tsunami w angielskiej strefie jest bardzo dobry... Tylko niech Joe sie zgodzi... Czy jak mu tam... :D
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
myszaq

Postby myszaq » Mon Jun 19, 2006 10:29 pm

'jos', ty pozbawiony chocby kszty respektu dla autorytetow zly czlowieku! ;P

ja ostatnio widzialem w polskiej strefie zywego (fakt, nie odezwal sie ani razu, ale trupem jeszcze nie byl) szescdziesieciolatka.

Return to “Ogólna pomoc”