Ulepszanie pojazdow
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Agent 0007
- in vitro...
- Yossarian
WojD wrote:Paliwo jest już zaimplementowaneTylko jeszcze nie jest aktywne... Już za chwileczkę, już za momencik... silniki przestana się kręcić same z siebie...
Pięknie! Lepszych wieści dawnom nie usłyszał!
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
-
AUTO
Może to i dobrze, ale powiedzcie mi co mam zrobić skoro nie mogę wykorzystać wiedzy OOC i nagle na odludziu mojej postaci rozkraczy się motor, bo okaże się, że od dnia XXX potrzebne jest paliwo?
I powiedzcie jeszcze czy paliwem będzie ropa, czy trzeba ją będzie przetwarzać?
Sugeruję, żeby na początek była nim po prostu ropa, a za jakiś czas można skomplikować proces pozyskiwania paliwa.
Ciekawe jakie będzie splanie
I powiedzcie jeszcze czy paliwem będzie ropa, czy trzeba ją będzie przetwarzać?
Sugeruję, żeby na początek była nim po prostu ropa, a za jakiś czas można skomplikować proces pozyskiwania paliwa.
Ciekawe jakie będzie splanie
- marshall
- Animated
musze przyznac, ze jestem szczerze zaniepokojony tym paliwem dla pojazdow.
czy ktos z dostepem do "gory" mozecie objasnic, jak to bedzie wprowadzane?
EDYCJA: wyciete pare uwag co do zachowania myszaqa, Yossariana i ushola.
czy ktos z dostepem do "gory" mozecie objasnic, jak to bedzie wprowadzane?
EDYCJA: wyciete pare uwag co do zachowania myszaqa, Yossariana i ushola.
Last edited by Animated on Mon Jun 19, 2006 8:57 am, edited 1 time in total.
-
AUTO
- ushol
- Animated
-
AUTO
Jest jeszcze jeden poważny problem.
Załóżmy, że jakaś postać jedzie sobie pojazdem i nagle zabrakło paliwa. Pojazd zatrzymuje się na drodze, a postać nie może go opuścić, żeby iść pieszo, nikt nie może jej też z przechodniów pomóc, bo nie da się podawać surowców jak się idzie drogą. Tak więc ta postać zostaje skazana na śmierć głodową w pojeździe, który staje się dla niej pułapką. Samego pojazdu nie da się też już odzyskać.
Mam więc nadzieję, że programiści nie zapomną przy okazji zmienić tego, aby można było wychodzić z zatrzymanego pojazdu na drodze i iść dalej piszo albo/i żeby dało się podawać sobie różne rzeczy i surowce w drodze.
Załóżmy, że jakaś postać jedzie sobie pojazdem i nagle zabrakło paliwa. Pojazd zatrzymuje się na drodze, a postać nie może go opuścić, żeby iść pieszo, nikt nie może jej też z przechodniów pomóc, bo nie da się podawać surowców jak się idzie drogą. Tak więc ta postać zostaje skazana na śmierć głodową w pojeździe, który staje się dla niej pułapką. Samego pojazdu nie da się też już odzyskać.
Mam więc nadzieję, że programiści nie zapomną przy okazji zmienić tego, aby można było wychodzić z zatrzymanego pojazdu na drodze i iść dalej piszo albo/i żeby dało się podawać sobie różne rzeczy i surowce w drodze.
- Artur
hmm, mozna by zrobic tak, ze jadac pojazdem bez paliwa mialo by sie powiedzmy predkosc 20% pieszego od mometu skonczenia sie paliwa, takie pchanie samochodu lub motoru, i mozna by tez tak poruszac sie pojazdami bez paliwa, bardzo powoli, ale jednak... moglo by to zalerzec od rodzaju pojazdu, sily fizycznej i ladunku w pojezdzie i plecaku, i nie wymagalo by wychodzenia z pojazdu w czasie drogi...
- ushol
- marshall
- ushol
-
AUTO