Ekonomia w grze

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Scorup

Postby Scorup » Fri Jun 16, 2006 9:19 am

Podziewają się w tematach, gdzie tacy jak Ty brużdżą. ;)
Topic się raczej nie kwalifikuje do zamykania, ani tym bardziej do kasacji, dlatego radzę, żebyś się zapoznał z panującymi tu zasadami moderowania, zanim zaczniesz wytykać moderatorom nieróbstwo. Jeśli uważasz, że jesteś tak boski i poprowadzisz forum lepiej - personnel@cantr.net. Już tam czekają na Ciebie z zapartym tchem.

Pozdrawiam
Image
ushol

Postby ushol » Fri Jun 16, 2006 9:28 am

Scorupie... jeśli to jest aktualny projekt z tym bankiem, to jest to wiedza IC, przechodząca w OOC... tak więc także jestem przeciwny czemuś takiemu na forum....

PS. Teraz Laura_ stwierdzi, że jesteśmy z Gnomem w klice... :twisted:

Edited by Scorup - w takich przypadkach zwykle wystarczy słowne upomnienie, nie trzeba od razu dawać kłódki.
Image
Image
Federacja RP
Milo

Postby Milo » Fri Jun 16, 2006 9:40 am

NiKnight wrote:Zostawmy ekonomie w grze, jesli juz to rozmawiajmy o niej tak jak o niej tak jak o innych tematach, czyli który system najbardziej sie nam podoba itd. Oczywiscie najlepiej gdy juz te systemy monetarne beda bardzo silne, na tyle silne, ze inne panstwa beda je uznawac :)

Wlasciwie tez nie powinnismy. Dobrze zorganizowana akcja na forum i mozna spokojnie wplywac na zaufanie klienkow do banku 8)

A swoja droga pierwszy raz w zyciu widze sytuacje w ktorej tylu ludzi z wlasnej woli chce moc/wiedziec mniej :)
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Fri Jun 16, 2006 10:36 am

Milo wrote:
NiKnight wrote:Zostawmy ekonomie w grze, jesli juz to rozmawiajmy o niej tak jak o niej tak jak o innych tematach, czyli który system najbardziej sie nam podoba itd. Oczywiscie najlepiej gdy juz te systemy monetarne beda bardzo silne, na tyle silne, ze inne panstwa beda je uznawac :)

Wlasciwie tez nie powinnismy. Dobrze zorganizowana akcja na forum i mozna spokojnie wplywac na zaufanie klienkow do banku 8)

A swoja droga pierwszy raz w zyciu widze sytuacje w ktorej tylu ludzi z wlasnej woli chce moc/wiedziec mniej :)

Jakby Ci to wytlumaczyc. Kazdy chce zalozyc w Cantrze Bank ;) Ale nie wszyscy wiedza zabardzo co trzeba zrobic. JEzeli bedziemy omawiac to tutaj to Ci co zalozyli badz zmierzaja go zalozyc beda mieli konkurencje. A we <b>wszystkich rejonach Polskiej Strefy</b> bedzie sie objawialo podobienstwo bankow chociaz wiele z nich nie beda mialy ze soba stycznosci. Bo beda wzorowane z forum
in vitro...

Postby in vitro... » Fri Jun 16, 2006 12:57 pm

Kazdy chce zalozyc w Cantrze Bank :wink:

No nie, wy też? :D

A we wszystkich rejonach Polskiej Strefy bedzie sie objawialo podobienstwo bankow chociaz wiele z nich nie beda mialy ze soba stycznosci. Bo beda wzorowane z forum

Nie sądze. Jeśki ktoś myślał na ten temat, to już prawdopodobnie wymyślił swój plan "banku".

Gnomie, bez obrazy, ale zachowujesz się jak dziecko, któremu skradziono pomysł i za wszelką cenę chce udowodznić, że to ono było pierwsze. I nie tylko Ty.
cantr się posypał
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Fri Jun 16, 2006 6:17 pm

Ten topic jest absolutnie bez sensu i wydaje sie, ze jest naruszeniem NZ. W grze omawiajcie cos takiego. :roll: :? :x :!:
nemo49

Postby nemo49 » Fri Jun 16, 2006 6:33 pm

Banki są bez sensu a bankierzy to.... Chyba jestem ostatnio w kłotliwym nastroju :oops: Wiecie ile godzin tygodniowo sie pracuje w prymitywnych społeczeństwach ? Około 5 godzin...- reszta jest na życie , zabawę i w ogóle przyjemności. A potem ktoś wymyśla kapitalizm, banki i fiuuuu , po ptokach. :evil:
AUTO

Postby AUTO » Fri Jun 16, 2006 6:46 pm

Z tymi bankami to chyba jednak jeszcze za wcześnie. Moje postacie próbowały, ale nic z tego nie wyszło
Elm0

Postby Elm0 » Fri Jun 16, 2006 9:40 pm

Póki komuś nie uda się wprowadzenie waluty na szerszą skalę a nastepnie przekonanie Cantryjczyków do jej używania, to banki nie mają racji bytu. A z tą walutą już wiadomo, jak jest...
To tyle, żeby nie narażać się na oskarżenia o łamanie zasad :roll:
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Fri Jun 16, 2006 9:43 pm

Nie rozumiem po co na forum pisać o planach by później nikt nie mógł tego wykorzystać w grze, bo złamał by w ten sposób NZ, nawet jeżeli nie przeczytał tego tematu, albo miał podobny pomysł wcześniej. To serio głupota i nie wiem jak moderator może to popierać :!: :?: :shock:
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Gulczak

Postby Gulczak » Fri Jun 16, 2006 10:08 pm

Gnom wrote:Jak dla mnie temat do kasacji lub zamknięcia od razu... I nie wiem gdzie się podziewają moderatorzy gdy są potrzebni...

Popieram Gnoma. Niektórzy mogą nas podejrzewać o skłonności komunistyczne. Ta cenzura... Brak wolności słowa na forum... :D:D:D
Edit: Nie zauważyłem 3 strony... :oops: Ale co tam! Przynajmniej żart sie udał z komunistami! 8) 8) 8) Czyli Gnom, znam twoją nature! Ten robaczek to pewnie były agent SB! A poza tym, fajne nowe logo forum ;)
Scorup

Postby Scorup » Fri Jun 16, 2006 10:32 pm

Nie wiem, czemu Wy wszędzie problem widzicie. Panująca na tym forum atmosfera była zawsze stosunkowo luźna, taką politykę popiera zresztą "góra". Zamykanie lub kasowanie tematów powinno być w zasadzie ostatecznością - chodzi tu o wypadki, gdzie naruszanie NZ oraz wykłócanie się trwają POMIMO upomnień ludzi z załogi czy też bardziej doświadczonych forumowiczów. Ten topic jest zupełnie niegroźny, zanim jednak zaczniecie na mnie najeżdżać, chciałbym jeszcze uzasadnić, dlaczego tak uważam.

Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie takie rzeczy (chodzi tu o pomysły na działanie banku) są po prostu oczywiste. Logicznym chyba jest, że bank w Cantr musi w mniejszym lub większym stopniu być wzorowany na realu, nic zaś nowatorskiego nie ukazano w tym topicu.
Może zaczniemy karać za wzorowanie się na prawdziwym życiu ? To w końcu też wiedza OOC... Nabierzcie trochę obiektywizmu i zastanówcie się nad tym.

Pozdrawiam

Image
Gulczak

Postby Gulczak » Fri Jun 16, 2006 10:44 pm

Według mnie to postać sama powinna wpaść na ten pomysł. A przynajmniej gracz. A teraz nie będzie mógł już z czystym sumieniem i z dumą powiedzieć: Tak, ja obmyśliłem cały plan co do banku! Bo cokolwiek by nie wymyślił będzie to nawiązywać do tego tematu, nawet w najmniejszym stopniu, i pozostanie takie uczucie rozgoryczenia i mniejsza radość z własnego sukcesu! Sukcesu i co najważniejsze wysiłku potrzebnego do wprowadzenia tego, albo podobnego, pomysłu do gry...
Gnom

Postby Gnom » Fri Jun 16, 2006 11:29 pm

Scorup, jak na razie to Ty nei myślisz logicznie. Do tego napisał Gulczak dodam jeszcze, że kiedyś był bliźniaczy niemal wątek na forum. Został bardzo szybko zamknięty. A Ty ten chcesz zostawić otwarty. Może Ty poczytaj zasady tego forum. I pogrzeb w archiwum to wtedy ten wątek znajdziesz.

A zasady wciaż na forum obowiązujace są napisane przez KeVesa kiedyś. A tutaj KeVes mówi, że to wbrew zasadom. Nie zastanawia Cię to?

Invitro - nie bardzo rozumiem co masz na myśli? Żadna moja postać nigdy nie zakładała, nie zakłada i nie będzie zakładać żadnego banku. Ani w żadnym nie pracowała jeśli takie już są. Ja uważam, ze takie wypowiedzi na forum są pewnego rodzaju sugerowaniem postaciom w grze. I to nie na zasadzie "jak zrobić bank" tylko "zeby w ogóle zrobić bank". Rozumiesz to? Czy dalej będziesz wyjeżdżał z jakimiś bzdurnymi tekstami.
marol

Postby marol » Fri Jun 16, 2006 11:37 pm

Gnom wrote:A zasady wciaż na forum obowiązujace są napisane przez KeVesa kiedyś. A tutaj KeVes mówi, że to wbrew zasadom. Nie zastanawia Cię to?
Mnie zastanawia ta wypowiedź, szczególnie w obliczu faktu, iż to forum istniało, jak jeszcze KeVes nie wiedział co to jest Cantr.

Return to “Ogólne dyskusje”