Kobzy / Dudy

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

ushol

Postby ushol » Sun Jun 11, 2006 8:37 pm

Agent 0007 wrote:Daj Laura definicje.... to moze naucza sie kogos poprawiac bez objeżdżania go równo z gruntem. :/

kolega został poprawiony... lecz nie przyją tego do wiadomości... jak chce wychodzić na głupiego to niech wychodzi... wygłosiłem swój sprzeciw przeciw czemuś takiemu i tyla...

PS. sytuacja z pekinem to całkowicie inna sytuacja... gdybyś mylił pekin z indiami, to byłaby podobna.. i też bym się czepiał... dla objaśnienia, to Pekin w tej chwili ma inną nazwę...
Image
Image
Federacja RP
Laura_

Postby Laura_ » Sun Jun 11, 2006 8:51 pm

wyrazanie sprzeciwu to jedno, a agresja i obrazanie rozmowcy drugie, mysle ze dostrzegasz roznice?
Chatette

Postby Chatette » Sun Jun 11, 2006 9:06 pm

Szkoci graja na dudach. I jest to prawda dosyc oczywista.
Nie ma co sie emocjonowac. :)
Wrecz obraza dla tej ciekawej tradycji jest celowe mylenie jej z inna - rownie ciekawa.
Nie wiem jak sie te kobzy u Szkotow panstwu utrwalily, ale przypominam,ze telewizja klamie! :)
Pozdrawiam wszystkich dyskutantow serdecznie, nawoluje do pokoju.
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.
nemo49

Postby nemo49 » Sun Jun 11, 2006 9:35 pm

ushol wrote:[dla objaśnienia, to Pekin w tej chwili ma inną nazwę...

Tak dla jeszcze bardziej precyzyjnego objaśnienia - Pekin ma cały czas taką samą nazwę w języku chińskim :lol: .Zmieniła się tylko metoda transkrypcji standartowego mandaryńskiego na alfabet łaciński. Wg. systemu Wade- Giles'a ta nazwa była zapisywanaalfabetem łacińskim jako Pekin a obecnie obowiązuje transkrypcja pinyin zgodnie z ktora ta nazwa jest zapisywana jaki Beijing
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Jun 11, 2006 10:37 pm

Chatette wrote:Szkoci graja na dudach. I jest to prawda dosyc oczywista.

Tak, a Japończycy popełniają seppuku, a nie harakiri :)[/quote]
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
ushol

Postby ushol » Sun Jun 11, 2006 11:02 pm

Laura_ wrote:wyrazanie sprzeciwu to jedno, a agresja i obrazanie rozmowcy drugie, mysle ze dostrzegasz roznice?

ty się weź zastanów... najlepiej przeczytaj jeszcze raz temat... gdzie ty widzisz agrsję... gdzie to obrażanie??
Image

Image

Federacja RP
Gnom

Postby Gnom » Mon Jun 12, 2006 12:44 am

Laura_ wrote:wyrazanie sprzeciwu to jedno, a agresja i obrazanie rozmowcy drugie, mysle ze dostrzegasz roznice?

Cóż za przypadek. Włączyłaś się do rozmowy tam gdzie "obrażany" jest akurat nemo49... Zbieg okoliczności? Robert_, nie milcz tak długo, też się tutaj udziel żeby mnie utwierdzić w przekonaniu, że to przypadek...
Last edited by Gnom on Mon Jun 12, 2006 1:11 am, edited 1 time in total.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Mon Jun 12, 2006 12:52 am

Gnom wrote:

Cóż za przypadek. Włączyłaś się do rozmowy tam gdzie "obrażany" jest akurat nemo49... Zbieg okoliczności? Robert_, nie milcz tak długo, też się tutaj udziel żeby mnie uwtiwerdzić w przekonaniu, że to przypadek...
KeVes wrote:Gnomie, jestes naprawde dziwny - odznaczajacy się czyms osobliwym; zwracajacy na siebie uwage ta osobliwoscia; niezwykly; szczegolny (...) odbiegajacy od schematu postrzegania szarego smiertelnika; elitarny(...).

Image

Ciiiicho już :lol:
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
Laura_

Postby Laura_ » Mon Jun 12, 2006 6:16 am

gnom : "Cóż za przypadek. Włączyłaś się do rozmowy tam gdzie "obrażany" jest akurat nemo49... Zbieg okoliczności?" - coz za przypadek, wlaczyles sie do rozmowy tam gdzie "obrazany" jest akurat ushol.. zbieg okolicznosci?

ushol: wybacz, ale wielokrotne nazywanie kogos bucem i permanentna niemozliwosc spamietania czyjegos nicka (nemo 69), jak rowniez pisanie do kogos, ze jest zalosny naprawde trudno nazwac inaczej jak obrazaniem. jesli dalej nie widzisz roznicy miedzy wyrazaniem niezgody a obrazaniem polecam posly susla w tym temacie - niewatpliwie sie nie zgadza, nie obrazajac przy tym nikogo. mozna, prawda?
ushol

Postby ushol » Mon Jun 12, 2006 8:04 am

ushol wrote:nemo69 - dziwnyś bardziej niż świat ten nasz w którym jesteśmy i w którym będziemy, boś buc... mówi Ci się, że kobza to instrument strunowy, więc jeśli mylisz to z dudą to jesteś *powtarza bardziej podkreślając* buc... jeśli już jednak wiesz co to kobza i nadal nazywasz tak dudy, toś jeszcze większy buc...

jesli ja powiem, żeś dla mnie Buc, a nie żden tam nemo69, i że zawsze tak myślałem, to chyba nie chciałbyś, ani ty, ani twoi rodzice(bo to oni ci dali takie imię), aby nazywano cię Bucem... zastanów się...

Przeczytaj dokładniej tego posta, zwłaszcza drugą część... jeśli nie zrozumiesz o co w nim chodziło, to już twój problem... a ty nazywając mnie agresywnym obrażasz moją spokojną duszę...

A co do nazywania kogoś żałosnym, to przepraszam, ale nie pamiętam...
Image

Image

Federacja RP
Laura_

Postby Laura_ » Mon Jun 12, 2006 8:19 am

wybacz, moze powinienes popracowac nad forma wypowiedzi? naprawde nie wiem jak inaczej mozna zrozumiec to, co napisales :-)
a o byciu zalosnym pisal akurat gnom, piszac o obrazaniu mialam na mysli was obu, nie tylko ciebie
ushol

Postby ushol » Mon Jun 12, 2006 8:29 am

chodziło mi o to aby Nemo69 zobaczył jak to jest, gdy nazywają cię inaczej... nazywanie dud kobzami to właśnie obraza dla twórcy instrumentu, dla ludzi, którzy całe swe życie na dudach opierają... dlatego też porównanie w drugiej części... pozatym Buc, to nie jest obraźliwe słowo... nie napisałem "debil", "idiota"... udeżyłem, a mogłem zabić... :twisted:

PS. pozatym spodobało mi się buc, zamiast nemo69... krócej się pisze i lepiej wpada w ucho :twisted:

pozdro, niech kształtowniki stalowe będę z wami
Image

Image

Federacja RP
Laura_

Postby Laura_ » Mon Jun 12, 2006 9:40 am

"pozatym Buc, to nie jest obraźliwe słowo" - jesli pozwolisz mi sie do siebie zwracac czasem per "buc" temat uznam za zamkniety ;-)
ps. on jest nemo 49, nie 69 :-)
Chatette

Postby Chatette » Mon Jun 12, 2006 9:44 am

Laura_ wrote:ps. on jest nemo 49, nie 69 :)

A kobzy to co innego niz dudy :D
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.
ushol

Postby ushol » Mon Jun 12, 2006 10:34 am

mów na mnie buc jesli chcesz...

Chattete wrote:
Laura_ wrote:ps. on jest nemo 49, nie 69 Smile

A kobzy to co innego niz dudy Very Happy

i nic do dodania
Image

Image

Federacja RP

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”