porozumiewanie sie z obcojezycznymi

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Obakusan

Postby Obakusan » Sat Jun 10, 2006 6:25 pm

Takie podejscie bardzo mi odpowiada... Nie mniej jednak zycie mojej postaci lezy w rekach adminow i fajnie by bylo wiedziec czy odgrywana przezemnie osoba pozyje jeszcze troche czy nagle trafi ja szlag z blizej nieokreslonej przyczyny... :roll:
Vallejo

Postby Vallejo » Sat Jun 10, 2006 6:25 pm

Obakusan wrote: Co w takim razie czeka mojego biednego, sympatycznego obcokrajowca, ktorego juz wszysycy polubili?

Wlasnie?! Troche glupio jakby nagle zaczal wszystko rozumiec i mowic po polsku :?
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sat Jun 10, 2006 6:46 pm

Proponuje więc, by mówił własnym językiem, ale nie japońskim. Może mieć jakieś japońskie brzmienie albo zabarwienie ten język, ale by nie był to zupełnie japoński. Widziałem już raz postać w polskiej strefie która miała jakiś własny dziwny język w stylu "Ugh!" a pokazywała po polsku gestami i nikomu to nie przeszkadzało.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
N_Ogg

Postby N_Ogg » Sat Jun 10, 2006 6:50 pm

Ale dlaczego miałaby nie pożyć? Chatette i Wojd podali całkiem dobre rozwiązanie. Szkoda byłoby postaci niewątpliwie ubarwiającej grę :D
Obakusan

Postby Obakusan » Sat Jun 10, 2006 6:55 pm

Ok. Moj japonski i tak pozostawia wiele do zyczenia ;)

Swoja droga, jak rozwiazane sa/beda (i czy w ogole) kontakty stref w ktorych uzywa sie roznych alfabetow? Mam tu na mysli np. chinski, koreanski czy japonski, gdzie uzywa sie piktogramow, ideogramow, sylabogramów itp. Nie zagladalem to strefy chinskiej wiec nie wiem jak tam jest to rozwiazane, czy ludzie pisza znakami czy w transkrypcji?
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Sun Jun 11, 2006 6:16 am

U nas zobaczy szlaczki, a my u nioego :P

Musi byc w koncu jakis powod by strefy napadaly na siebie :twisted: :twisted: :twisted:
docent

Postby docent » Sun Jun 11, 2006 11:27 am

Dokładnie tak.. Rosyjska jest cyrylicą pisana (to co przetłumaczone)
Obakusan

Postby Obakusan » Sun Jun 11, 2006 12:29 pm

Czyli teoretycznie jak sie spotka kogos gadajacego po chinsku to nawet fonetycznie nie bedzie wiadomo co on mowi, jakie dzwieki z siebie wydaje, jesli nie bedzie sie w stanie przeczytac znakow...
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Sun Jun 11, 2006 4:52 pm

Obakusan wrote:Czyli teoretycznie jak sie spotka kogos gadajacego po chinsku to nawet fonetycznie nie bedzie wiadomo co on mowi, jakie dzwieki z siebie wydaje, jesli nie bedzie sie w stanie przeczytac znakow...

Ciesz sie ze w ogole bedziesz cos slyszal ********* ***** **** ***** **** ** ** **** *** **** **** *** :twisted: :twisted: . BEda cierpiec bo nikt z nimi sie nie bedzie w stanie dogadac, dlatego my z rzymskim alfabetem mamy lepiej

Return to “Ogólna pomoc”