Odeszli... [*]

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Lorelei

Postby Lorelei » Tue May 23, 2006 7:17 pm

LeGamon - razem z przyjacielem założył pewien port na wyspie E*. Zmarł w tajemniczych okolicznościach w podróży po surowce dla osady. Był wspaniałym przyjacielem, a zarazem świetnym wojownikiem. Miał wiele planów na rozwój swojego państewka i dzis pewnie byłby dumny z mieszkających tam osadników...Żałuję że nie zdąrzyłam poznać go bliżej...
ushol

Postby ushol » Tue May 23, 2006 8:08 pm

Marl Gordovic - miał plany... nie zdążył ich zrealizować chociaż z przyjaciółmi stworzyli dobre podwaliny... szkoda postaci, szkoda gracza
Image
Image
Federacja RP
Sasza

Postby Sasza » Wed May 24, 2006 12:15 pm

"Wojownicy Diary z nią na czele" -w każdym razie dzięki nim wiele ciekawego się działo:P Niemówie kto zmarł, tak będzie lepiej dla wszystkich :P Niewszyscy zgineli, bo są sprytni :P

"Szukajcie, a znajdziecie" :P

Edited by Scorup:
PRUT wrote:Piszcie więcej o tych postaciach. Fajnie sobie poczytać ich historie a nie:
"był zyl i zmarł"

Popieram ! ;)
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
lukaasz

Postby lukaasz » Sun May 28, 2006 9:35 am

[cut] Zasada 4 dni obowiązuje wszędzie na forum. Nie ma wyjątków w tym temacie. Zwłasza, że ogłaszą się tu najczęściej śmierć postaci ważnych i innym to psuje grę. Treść postu przekopiowałem i pojawi się tu spowrotem za 4 dni. Po drugie tu nie dystkutujemy - KeVes

Mineły 4 dni, więc zwracam treść posta tak jak obiecałem - KeVes

Łukasz Śmiały - Nigdy nie chcial walczyc. Planowal zbudowac 3 duze hale w 3 miastach. Mieszkac w kazdym z tych miejsc ale nigdzie na stale, byc zawsze tam gdzie bedzie potzrebny.
Pomimo ze unikal walki byl swietnym wojownikiem. Z poczucia obowiazku poszedl odbijac znajomych z rak Diary. Po drodze zabladzil i dotarl na miejsce z 5 dniowym opuznieniem. Kiedy bitwa przyjela zly obrot trzymal ludzi przy nadzieji, pocieszal i twierdzil ze i tak wygramy.
.
wrocil do domu, zwiedzil swoja pierwsza zakonczona hale, zaczol zbierac surowce na zakup kamienia do dokonczenia drugiej hali.
.
.
.
niezwazajac na rany ruszyl w pogon za zlodziejem.
Animated

Postby Animated » Mon May 29, 2006 11:43 pm

Arek, general strazy Vlotryan, postac, ktora ksztaltowala to miasto i byla tam niemal od poczatku. schwytal i ukaral nieprzeliczalne ilosci przestepcow, klusownikow, zlodziejow i jaksiewtograjow. mial prawdopodobnie spory wklad w "naprawianie" Svaroga.
w pewnym momencie wdal sie w polityke, i to bardzo ostro.
zdradzil Vlotryan i wprowadzil wielkie zamieszanie na calej wyspie Vlo*.
po kilku latach powrocil dobrowolnie do Vlotryan, gdzie zostal natychmiast uwieziony, wkrotce jednak zwolniony z aresztu.
ostatnie lata zycia spedzil w ciszy i spokoju, pomagajac to tu to tam w miescie...

od razu mowie, ze w "kluczowych" chwilach jego zycia nie gralem, a moja postac, ktora sie tym interesowala nie dostala nigdy pelnych wyjasnien.
w zwiazku z tym mysle, ze warto, zeby ktos to uzupelnil...
Download Picassa & Fierfox
ushol

Postby ushol » Tue May 30, 2006 6:37 am

Kaled - kapitan swojego statku... miał wielkie plany wraz z Marlem Gordovicem i paroma innymi, lecz zmarł niedługo po Marlu... Pozostawił po sobie smutek i stabilne fundamenty. Postać bardzo rozważna, aktywna i szybko działająca... Szkoda...
Image

Image

Federacja RP
PRUT

Postby PRUT » Tue May 30, 2006 2:29 pm

Animated wrote:Arek, general strazy Vlotryan, postac, ktora ksztaltowala to miasto i byla tam niemal od poczatku. schwytal i ukaral nieprzeliczalne ilosci przestepcow, klusownikow, zlodziejow i jaksiewtograjow. mial prawdopodobnie spory wklad w "naprawianie" Svaroga.
w pewnym momencie wdal sie w polityke, i to bardzo ostro.
zdradzil Vlotryan i wprowadzil wielkie zamieszanie na calej wyspie Vlo*.
po kilku latach powrocil dobrowolnie do Vlotryan, gdzie zostal natychmiast uwieziony, wkrotce jednak zwolniony z aresztu.
ostatnie lata zycia spedzil w ciszy i spokoju, pomagajac to tu to tam w miescie...

Arek mial spory udział w pierwotnej fazie budowy i rozwoju Vlotryan z chwilą otworzenia jego prywatnej chatki z narzędziami i surowcami dla władz miasta. Był pierwszym straznikiem i pierwszym kowalem. Uczestniczył w wytopie pierwszego żelaza. Przed zdrada był bardzo poważany w Kroletswie, co zaowocowało miedzy innymi ofertą tutułu szlacheckiego - ktorego koniec końców nie przyjął.
Wraz z rowojem Vlotryan i napływem nowych wielkich postaci, blask Generała zaczał blaknąć i rozbłysł na nowo dopiero po zdradzie i awanturze w Los Liberos.
Koniec życia spędził w ciszy i zapomnieniu. Wraz z jego z smiercia odchodzi pewna epoka...
DotA

Postby DotA » Mon Jun 05, 2006 5:38 pm

Gryzelda mówi: "Ostatnie tchnienie to narodziny wiatru. Niech nie sprowadza burzy" - to byla modlitwa, ktora zawsze odmawial za zmarlych. Teraz niestety przyszla kolej by odmowic ja za Niego..."

Caetan Neisson - Jeden z zalozycieli i czlonek starszyzny Majklimburga. Umarl na serce po dlugim snie.
Diabelek

Postby Diabelek » Mon Jun 05, 2006 8:33 pm

Victim - straznik w Dom Bojran, zawsze chetny do pomocy, aktywny. Jesli trzeba byo gdzies isc to szedl i pomagal. Pzniej zapadl w spiaczke z ktorej jzu sie nie obudzil...
myszaq

Postby myszaq » Mon Jun 05, 2006 10:06 pm

Smoczec - jeden z zalozycieli przyczolku w gorach wyspy D*, czlonek wolnych klanow gorskich, przyjaciel zmarlego 2,5 roku przed nim Arolma.

dusil sie w miescie, porzucil je oraz prawie skonczony dom ktory tam posiadal na rzecz zycia w gorskiej dziczy tylko z kilkoma towarzyszami. mial wielkie plany dotyczace handlu oraz przyszlosci wioski. czesc zaczal realizowac, niestety brutalnie przerwal mu je zawal. pozostawil pograzonych w glebokim smutku przyjaciol i kobiete.
draegg

Postby draegg » Tue Jun 06, 2006 7:24 pm

Chciałbym niniejszym podziękować postaciom, z którymi dzieliłem większą część ich cantryjskiego życia. In memoriam kreślę pobieżnie ich portrety.

Skiod Ye-Borca - obywatel Vlotryan. Przez pewien czas pomagał LuKo w handlu ryżem, pomagał też Caramonowi w rozbudowie Uzdrowiska Vlotryańskiego. Wyruszył na wyprawę, by zwiedzić Starą Wyspę, Po wielu dniach włóczęgi trafił do Stalingradu, gdzie zaokrętował się na Stęchłą Ostrygę. Przez kilka lat żeglugi i przeszukiwania nadbrzeży zbierał materiały na realizację swego marzenia - jako że szkutnikiem był przednim planował budowę stoczni i najwspanialszych okrętów, jakie pływały po morzach. Niestety w jednym z egzotycznych portów podstępny złodziej wdarł się nocą na pokład kradnąc budulec i stawiając na nadbrzeżu olbrzymi zamtuz. Skiod został mianowany kapitanem Stęchłej Ostrygi. Szykował się do wyprawy, by uzupełnić stracone zapasy, jednak nie zdążył już wypłynąć w rejs.

Caetan Neisson - jego drugim imieniem był Majklimburg. Był nim i dla niego. Nie jestem obecnie w stanie o nim pisać. Niech świadectwem będzie pamięć ludzka.

Bran dar Thaal - postać nieznaczna, milkliwa choć, mam nadzieję, wzbudzająca sympatię. "Nie masz na świecie pogodniejszego drwala nad Brana, Brana dar Thaala!" Radość we mnie budziła para: Bran i jego siekiera z cechowickich kuźni - Perlistal (jak ją ochrzcił), na którą długo i w pocie czoła pracował. Przez kilka lat dostarczał drewno do Cechowic będąc w spółce z Prudence, później przeniósł się do Samotni.
"…Zwyczaj dość osobliwy miał -
od czasu do czasu
z niedźwiedziem się w zapasy brał,
znużony wyrębem lasu.
Wspomnijcie kiedy ciepło drwala,
łowcę, smolarza - Brana dar Thala."

Gunnar Tryg - zamotany w przeszłości młody człowiek, który w każdej osadzie przedstawiał się inaczej. Próbował swych sił w różnych dziedzinach, jednak nie znalazł dla siebie celu, który mógłby pokierować jego życiem.

Protagos SkalnaPięść - żwawy młodzieniec, który przybył pewnego dnia do Białej Strażnicy wprost z sadyby górskiego klanu. Zdążył wziąć udział w wyprawie kupieckiej pomagając Smoczcowi dźwigać kamień do Portu Rzemiosł. Miał więcej chęci do życia niż czasu, który był mu dany.

Ostatnie tchnienie to narodziny wiatru. Niech nie sprowadza burzy.

Niezmiernie mi żal, że nie mogłem przez wiele dni tchnąć w nich choć iskrę życia. Pięć płomyków zgasło, lecz w tym czasie narodził się jeden płomień, który jaśnieje potężnym blaskiem - moja maleńka córeczka.
To świat większy niż Cantr.
Jest dobrze, ale nie tragicznie.
Milo

Postby Milo » Tue Jun 06, 2006 9:07 pm

Donna i Fez - Planowali zalozyc firme kupiecka na Elran. Przeszli dluga droge gromadzac zapasy surowcow i informacje. Ich smierc totalnie zaskoczyla moja postac... Nastepnego dnia mielismy dojsc do plazy i zaczac budowac nasz wymarzony statek
AUTO

Postby AUTO » Wed Jun 07, 2006 7:11 pm

<b>Kasztanek</b>-wspaniały i dzielny żeglarz i podróżnik, pływający po morzach i oceanach na swoim okręcie "Kasztanowa Balbina" nazwanym tak na cześć ukochanej. Chciał zbudować dla siebie i dla niej domek w pewnej osadzie. Niestety w pewnym mieście ostra wymiana zdań zakończyła się pościgiem za nim i jego zabójstwem.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Jun 08, 2006 12:35 pm

Dedron - kumpel mojej postaci,razem wyplynelismy w nieznane ale niestety zgubilismy sie na pelnym morzu i niestety po kilku latach Dedron zmarl z glodu,moja postac miala jeszcze odrobine zywnosci i doslownie w ostatniej chwili udalo mu sie dobic do brzegu i zdobyc ziemniaki ale tylko dzieki temu ze nie zmienial kursu jaki dedron ustawil przed smiercia (ta sytucje mozna by podac w encyklopedii pod haslem "ostatnia szansa").
Moja postac trafila na wyspe gdzie w cantryjkiej starozytnosci zyli cantryjczycy o innym jezyku a ostatnio przybyli z polskiej strefy.
Przygoda trwa nadal ale zal mi sie robi namysl ze Dedron tego nie doczekal.
Platynka

Postby Platynka » Thu Jun 08, 2006 8:58 pm

Nahara - uwięziona przez Diarę w Uroczysku , pomimo uwolnienia przez przyjaciół zapadła w śpiączkę .... żegnaj przyjaciółko

Return to “Ogólne dyskusje”