Czy strefy jezykowe sa polaczone ?

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

alek

Postby alek » Sat May 27, 2006 10:47 am

Tylko co z paliwem?
Jezeli chodzi o pojazdy na ziemne, to mozna przymknac oko (chociaz wg mnie stacje beznzynowe urozmaicilyby gre :) ale rozumiem, ze jeszcze na to za wczesnie).
Ale samolot powinien byc czyms napedzany (chociazby czysta ropa) i wtedy predkosc nie ma takiego znaczenia. Liczy sie pojemnosc baku i malym samolotem nie dolecisz do odleglej wyspy, bo paliwo skonczy sie nad woda...
Swoja droga predkosc powinna byc wieksza od pojazdow na ziemnych, zeby koszt samolotu przekladal sie na jego wydajnosc
NiKnight

Postby NiKnight » Sat May 27, 2006 11:22 am

I jak skończy się paliwo to co? Spadasz na ziemię/do morza i giniesz? Oczywiście samolot wraz ze wszystkimi rzeczami też by przepadł.... fajny sposób na niszczenie notatek :D
Ni Ni Ni Ni!
Kondziu36

Postby Kondziu36 » Sat May 27, 2006 1:22 pm

nie wtedy bys zawisl w powietrzu i by trzeba bylo czekac az ktos przyleci i napelni ci bak :twisted: :twisted: :twisted:

a tak powaznie to taki sterowiec powinien leciec szybciej niz pojazd jadac po ziemi albo plynacy po morzu :P
...Hej Panie Watykanu, duzo za duzo twoich błedów znam...
Image
Gulczak

Postby Gulczak » Sat May 27, 2006 1:30 pm

Sterowiec, jak sama nazwa wskazuje, to <u>nie</u> jest odrzutowiec!
Pierwsze sterowce latały wolno... bardzo wolno i były bardzo niebezpieczne, może z czasem dostaniemy jakieś normalne samoloty, a tymczasem poczytajcie sobie o prędkości pierwszego sterowca, o tu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sterowiec
8 km/h.... A wy chcecie szybko???
Ja jestem <u>za sterowcami wolno sie poruszającymi!</u>
Kondziu36

Postby Kondziu36 » Sat May 27, 2006 1:32 pm

a czy czasami do sterowca nie potrzeba wodoru(azotu) bo co mi sie obilo o uszy ze tak
Last edited by Kondziu36 on Sat May 27, 2006 1:34 pm, edited 1 time in total.

Image
Gulczak

Postby Gulczak » Sat May 27, 2006 1:33 pm

Kondziu36 wrote:a czy czasami do sterowca nie potrzeba azotu bo co mi sie obilo o uszy ze tak

Pierwsze sterowce były napełniane wodorem, ale z racji łatwopalności zastąpiono je helem
Kondziu36

Postby Kondziu36 » Sat May 27, 2006 1:35 pm

wiec taki sterowiec rozniez byl by niebezpieczny i niewiadomo skad paliwo wziac

Image
Gulczak

Postby Gulczak » Sat May 27, 2006 1:41 pm

Moze gaz by wystarczył? Jeszcze jakiś silnik, ale nam sie nieżły offtop zrobił :D Może by dać sterowce do sugestii? A więc: Silnik i gaz, stal na szkielet, materiał na powłoke i to sporo materiału, drewno na kabine. To powinno wystarczyć tylko w baarrdzo dużych ilościach :D Sterowiec daje za sobą nowe możliwości, to znaczy lotniska, które działałyby podobnie jak latarnie morskie dla statków. sterowce nie mogłyby latać w górach... Ale to jest topic do sugestii....

P.S-<jupi> myślałem że to nigdy nie nadejdzie... Rozpoczyna sie era Gulczaka na tym forum *śmieje sie złowieszczo* To mój 50 post.... Aż chce sie nucić:
50 postów mineło,
jak jeden topic...
NiKnight

Postby NiKnight » Sat May 27, 2006 1:43 pm

A po co paliwo? Samochody i motory nie zużywają. Niech sterowiec będzie robiony z dużej ilości materiału i gazu, do tego trochę drewna i stali/żelaza :)

Ale o tym była dyskusja, czekamy teraz na "górę".
Ni Ni Ni Ni!
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Sat May 27, 2006 2:38 pm

NiKnight wrote:I jak skończy się paliwo to co? Spadasz na ziemię/do morza i giniesz? Oczywiście samolot wraz ze wszystkimi rzeczami też by przepadł.... fajny sposób na niszczenie notatek :D

Juz widze te wielka "Unie Ochrony Środowiska" Gdzie wszystkie panstwa skladaja sie na budowe takiego samolotu z notatkami z calej polskiej strefy 8)

Tylko kto taki samolot poprowadzi? :twisted:

Tylko w co tu uderzyc? Ktore miasto angielskiej strefy ? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Sat May 27, 2006 3:18 pm

OktawiaN :) wrote:Tylko kto taki samolot poprowadzi? :twisted:

No jak to kto? Zawsze się ktoś znajdzie. Jak nie jakas organizacja terrorystyczna (np. ta niejakiego Osamy B. L.) to na pewno kilku dwudziestoletnich mężczyzn z tekstami " Nie mam już po co żyć! Zabijcie mnie!" i atakujących co popadnie. Wszyscy byliby zadowoleni... Dwudziestolatkowie bo spełnią swoje marzenie i Ty bo posbędziesz się dwudziestolatków i głupich, nikomu niepotrzebnych notatek. :D :D Poza tym jak się skrzyknie znajomych to można jeszcze na chwilę przed startem samolotu wrzucić na pokład kilku nielubianych zarządców osady i ogłosić nowe wybory albo samemu ogłosić się władcą :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
nemo49

Postby nemo49 » Sat May 27, 2006 3:36 pm

Gdzie jest to morze w strefie rosyjskiej do diabła??? Od dwóch lat wożę wózkiem materiały na statek i szukam morza ,a taki Kondzio sobie jego brzegiem spaceruje :evil: To jest niesprawiedliwe, jak cały ten cały Cantr zresztą :D
Kondziu36

Postby Kondziu36 » Sat May 27, 2006 4:46 pm

gdybym tylko mogl ci powiedziec gdzie jest morze to bym ci powiedzial ale jednak NZ to NZ jak dojedziesz tam gdzie jest moja postac to napewno zauwazysz ze tam byla :wink:

Image
alek

Postby alek » Sat May 27, 2006 6:10 pm

Wracajac do transportu powietrznego...chce tylko zauwazyc, ze zycie nie jest latwe. Nawet w Cantrze :) wyobrazacie sobie, a szczegolnie moj drogi NiKnight :), ze konstruujesz jaki kolwiek latajacy obiekt pakujesz ile wlezie i lecisz na inny kontynent podbic Anglikow?!A potem rosjan, Litwinow i wszystkich innych..hura! no to zrobmy jeszcze bombe atomowa i zrzucmy na Chinczykow. (przykld eksteremalny). Bo przeciez mozesz latac bez przerwy, gdzie tylko chcesz.
Nie. Pilot musi sie wyszkolic, moze najpierw latac nad ladem, sprawdzic ile czasu moze utzrymac sie w powietrzu na pelnym baku (oczywiscie w samlocie powinnien byc wskaznik paliwa).zasiegnac wiedzy ile czasu plynie sie z wyspy A do wyspy B. (stosunek predkosci pojazdow powinien byc znany)
No i wtedy taka wyprawe na podboj ludzkosci, to sama moge nawet poprowadzic ;)
Susel

Postby Susel » Sat May 27, 2006 6:33 pm

alek wrote:Bo przeciez mozesz latac bez przerwy, gdzie tylko chcesz.

1. Nie... bo zanim dolecisz gdzies daleko... to zdechniesz z glodu z powodu predkosci ruchu sterowca...
2. Nic nie ma paliwa, wiec dlaczego sterowiec ma miec?!
3. Co do samolotow, to wedlug mnie jest to zly pomysl...
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...

Return to “Ogólna pomoc”